“Præstetanker”

Nu er enkelte af vores læsere med stadigt stigende sandsynlighed yngre end denne skribent. Efterhånden som alderens eksponentielle stigende bjergbestigning begynder at se helt uoverskueligt vanskelig ud, skal vi altid huske på, at der stadigvæk er mange mennesker, som slet ikke ved, hvad Præstetanker er. Eller Okseblod for den sags skyld eller måske ikke engang “den med munken” Hvad den sidste i virkeligheden hed husker ikke engang denne skribent, som bestemt heller ikke er nogen synderlig vinkender. Mest fordi det smager surt og grimt og når ingen børn vel fra starten overhovedet kan lide vin (men derimod uvægerligt øl), så burde de kommende voksne vel tage dette “vink med en vognstang” og droppe vinen. Det gør de underligt nok ikke.

Som sammenhængen efterhånden burde have sandsynliggjort, er “Okseblod” og “Præstetanker” engang meget succesrige vin-varemærker, ihvertfald i Danmark. Dengang var verden tydeligvis noget mere uskyldig, mærkeligt, Vietnamkrigen var ellers ved at nærme sig sit klimaks dengang. Ordet “præstetanker” havde da tydeligvis ikke udenfor mere eksklusive katolske miljøer i Irland og irske miljøer i USA nogen pædofilt-seksuelle konnotationer og man må vel også sige, at et af de fremmeste produkter af denne specielle form for katolicisme havde sit absolutte klimaks dengang. Vi taler naturligvis om Kennedy-klanen.

Nu røg storebror Joseph Kennedy ned med sin eksploderende amerikanske bomber under togt over nazi-Tyskland, så hans seksuelle præferencer ved vi kun ganske lidt om. Til gengæld ved vi så naturligvis tilsvarende meget mere om hans 3 yngre brødre John/Jack, Bobby og Edward, som helt tydeligt ikke havde taget det mindste skade af en katolsk opdragelse. Som enkelte og garanteret stadigvæk alle irlændere kan huske det, var Jack Kennedy jo USA´s første og hidtil eneste katolske præsident. Måske det var i det kyske og restriktive opdragelses-miljø under mor Rose og den gamle spritsmugler, faderen Joseph, at de 3 brødre opsamlede den umådelige seksuelle appetit, som alle har misundt dem lige siden. Til held for deres eftermæle drejede det sig udelukkende om kvinder, andet ville dengang have været noget mere problematisk..

Senere har det så vist sig, at Kennedy-brødrene nok i virkeligheden var heldige, for især den katolske kirke i og omkring deres hjemby Boston har i de senere år betalt mange milliarder dollars til massevis af pædofile katolske præsters ofre. Det er en sjov ting, den der “pædofili-epidemi”, for osse i Danmark er der utallige eksempler på katolske præsters seksuelle overgreb. Dog mest inden reformationen i 1500-tallet, og mest overgreb i bibelsk betydning. De officielt cølibat-levende præster var dengang uhyre berygtede for deres udbredte skørlevned og anden utugt og efterlod sig allesammen masser af uægte børn. I en senere tids klarsyn var den katolske kirke tydeligvis fuldstændigt sund, ihvertfald DENGANG. Lasternes sum er tydeligvis konstant, og dengang ville det nok have været vanskeligt at markedsføre en vin, der hed “Præstetanker”

Nå, det er den så tydeligvis blevet igen, ihvertfald er den her ikke længere. Nu ved alle i grafiske detaljer, hvad generationer af katolske præster har tænkt på og ikke mindst GJORT. Lad det så ligge, det er i historisk perspektiv på ingen måde nogen endemisk del af katolicismen, absolut tværtimod. Ihvertfald ikke lige denne syndige pædofili, som er en lokal og tidsbestemt undtagelse. Ellers har katolske dignitarer med tiltagende kirkelig rang blot horet omkring med dyrere og mere eksklusive kurtisaner, for langt hovedpartens vedkommende af hunkøn, selv om der også findes en del eksempler på hermafroditter. Allerede dengang var den katolske kirke åbenbart ak ja “alt-favnende”…

Tilbage til vores tema “Præstetanker”: I den nylige pædofil-skandale er der fremkommet en oplysning, som er helt ny for undertegnede. Det er måske den allermest syge kendsgerning i hele det infame system, som den katolske kirkes opbygning er. Det er en ganske banal kendsgerning, men alligevel ekstremt bemærkelsesværdig. Kirkens øverste leder, apostlen Petrus´ direkte efterkommer på Jorden, den mand, der er valgt af den katolske kirkes fremmeste kardinaler med den kendte “hvide røg”, er nemlig et SØLLE SKVAT. Vi behøver ikke engang her dissekere den tidligere tyske kardinal Ratzingers ikke heldige håndtering af tyske pædofil-sager inden han blev pave, disse får ellers salig Schlüters “gulvtæppe”-tale til at minde om helt rimelig og fornuftig forårs-rengøring.

Nej, paven har såmænd EN PERSONLIG PRÆST! Det er eddermaeme skide-åndssvagt, for hvad betyder det? Ja, for denne vantro skribent betyder det, at Guds Stedfortræder på Jorden fortjener nogenlunde samme universelle respekt som alle almindelige hyklere. Som ved alt om, hvad der er det rigtige for andre uden nogensinde at gøre noget rigtigt selv. I pavens heldige tilfælde kan han så blot “tørre” alle sine synder af på sin personlige præst. Se, DET er altså bemærkelsesværdigt, for hvorfor dog så med så stor vælge en pave, som er sådant et skvat. Den amerikanske præsident Truman lancerede det politiske “dictum” “The Buck Stops Here” (ækv.:Her stopper Sorte-Per!)

Anderledes for den stedfortrædende Gud, som har sin “klerikale nødudgang” vidt åben, ingen “Buck” til ex-kardinal Ratzinger. Aldrig, ligeså lidt som denne skribent abonnerer på denne eller nogen anden trosretning.
Nå, det skal ikke altsammen i dag dreje sig om tros-retninger. Vi vil lige tvunget af tilfældets omstændigheder gå i “videns-retningen” Vi taler om noget, som vel ret beset nyder ENDNU MINDRE offentlig bevågenhed end selv biavl med rivaliserende gule og brune bier på Læsø, allerede en absolut minoritets-interesse. Det drejer sig ellers om en dybtgående skelsættende familie-fejde deroppe, så helt banalt er det nu ikke!

Vi taler naturligvis om de digitale elektriske formater AES/EBU og SP/DIF. Få ved vist, hvad ordene betyder (ligegyldigt) og færre ved, hvordan stikkene ser ud) (knapt så ligegyldigt hvis man skal koble tingene sammen, men det kan man jo evt. se). Til gengæld ved så tydeligvis SLET INGEN, hvordan man kan sammenkoble disse 2 standarder for digital overførsel. Det er derfor vi i dag lige skal klargøre tingene for de “vankundige”, vi er vel lidt i “Præstetanker” i dag!

Den ene standard er baseret på 3-polet balanceret 110 ohms digital overførsel, den anden standard er tilsvarende ubalanceret 75 ohms ditto, mest korrekt realiseret på et impedans-korrekt BNC-stik, men hyppigst dog på et kompromis-phonostik, hvor impedansen ALDRIG er helt korrekt. Mærkeligt, men sådan er det. Derudover er der INGEN PRINCIPIEL “protokol”-forskel på formaterne, UDELUKKENDE IMPEDANS og NIVEAU. Læg især mærke til det sidste.Det vil så sige, at man IKKE med en “lus” i XLR-stikket kan koble AES/EBU og SP/DIF korrekt sammen. Det vil sige, den ENE vej fungerer det, men ikke særligt optimalt, og NEJ, det har ikke noget at gøre med særlige fabrikater kabler eller korte eller lange kabellængder. ALLE længder fungerer med masser af digitale fejl og lige mange!

Til gengæld fungerer det så naturligvis på grund af MANGLENDE NIVEAU ikke den anden vej. Det kan nu sagtens løses korrekt og forresten også optimalt rent passivt, nemlig ved hjælp af en transformator med det korrekte impedans/niveau-omsætningsforhold og så virker det bare! Løsningen findes færdig indbygget i et stik og kendes af alle professionelle, men alle burde kunne regne sig frem til løsningen også uden synderlig viden. Ohms Lov I ved! Løsningen er som på andre af livets minimale problemer simpel, men intet problem er tilsyneladende så simpelt, at det ikke kan forkludres af “Kloge Åge-er”, som “har prøvet” eller “har læst” Alting uden at have lært nogetsomhelst, ikke engang, at når man ingenting ved, så bør man måske blot holde bøtte en tid. Eller spørge dem, der gør. For eksempel denne “ypperste af præster”. Det var så i al beskedenhed vores noget vildfarne tanker om “Præstetanker” Vildfarne som selve troen og dens excesser!

3 meninger om ““Præstetanker””

  1. Tro kan flytte bjerge, det vidste vi, men at tro kan udstyre en med anormal seksualmoral det vidste jeg ikke:-)
    Jeg ser på DR.DK at en norsk katolsk biskop indrømmer seksuelt overgreb på en ung for nogle år siden. Han er nu trådt tilbage, altså selvfølgelig først efter han bælev konfronteret med fakta. Det ironiske ved affæren er at den stakkels biskop nu er i psykologisk behandling og får åndelig vejledning efter overgrebet. Ikke et ord om hvad der gøres for ofret. Nå, men han er jo osse nok bare ganske almindelig dødelig, så han må klare sig selv?

  2. Hvad pokker, kan han ikke blot få åndelig trøst hos paven, hvad er det nu for noget sjusk, kirken har da ellers traditionelt været god til at holde den slags "inden/bagdørs"?
    Ellers lidt alternativt i dag, at vores gode hifi-venner har skullet arbejde sig igennem alle dagens "åndelige materier" for at finde frem til dagens relevante hifisnak. De skal altså meget igennem sommetider, jeg sidder faktisk og små-morer mig over det, mens jeg skriver det. Og nej, Otto, de kritiske ting var faktisk ikke engang særligt møntet på dig, du er jo trods alt Danmarks måske ypperste "billed-mand" "Skomager, bliv…du ved!

  3. Ak ja, det er ikke nemt at være ypperste-præst. Her sidder man og udgyder sin sjæl i tekniske forklaringer på, hvordan en fyr, der spørger, skal koble digitale ting korrekt sammen. Og Gud døde mig om manden så ikke blot køber en skide passiv phono-jack adapter, som blot lægger ben 1 og ben 3 sammen i XLR-stikket. Hvorfor? Fordi en eller anden har sagt, at det har han selv gjort så det må jo være rigtigt, bedre grund findes vel næsten heller ikke. Man græmmes, hvis man ikke forstår svaret skal man lade være med at stille spørgsmålet!. Den adapter, du har bestilt, er en standard ANALOG-adapter, gentag efter mig, ANALOG! IKKE DIGITAL!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *