“Ude på det Blååååå Ocean”

Dagens overskrift er uden hensyn til nogen copyright “sakset” fra en tekst af festugedirektør Jens Folmer Jepsen. For de forhåbentligt langt fleste uvidende personer om citatets nøjagtige placering i den danske musikalske fælles-arv drejer det sig om den århusianske pop-gruppe “På Slaget 12” og deres 2. LP. I virkeligheden var det vel egentligt deres sidste? De skiftede efterfølgende deres tåbelige navn ud med ikke meget mindre tåbelige, men noget mere mundrette “PS 12” Ellers var det vist blot tale om mere af samme skuffe og så alligevel ikke. Der blev efterhånden noget længere mellem “snapsene” Måske det hang sammen med, at Jens Folmers tekstlige bidrag blev færre, ja man kommer næsten til at små-gyse lidt!

Vi taler selvfølgelig om Jens Folmers små tekstmæssige lækkerier som i overskriften, hvor “å-et” i “blåååååå” bekvemt bliver anvendt til at lappe lidt løstgående verse-fødder sammen. Det hele minder lidt om Anders Ands eneste hit-sang over et tilsvarende maritimt emne, “Den Hulkende Sømand” Folmers tekst er ganske vist indspillet, men vist forlængst glemt, Sonja Rindoms (genial dansk Disney-gendigter. red) er så vidt vides aldrig indspillet, men stadigvæk udødelig i erindringen. Faktisk ret sjovt at jeg så kan huske både det uhyre forglemmelige og det ganske uforglemmelige?

Vi må vist tilbage på det, som geologerne kalder “fastlandssoklen” og bort fra den gennemsnitlige havdybde derude på de “blååååå” oceaner på omkring 5 km. Vi skal helt ind i de inderste af de indre danske farvande, hvor allerede 5 m. er ret dybt, helt til færgen til Livø. Den 8. februar havde vi en lille “feature” om isbrydning i almindelighed og isbrydningen ved Livø i særdeleshed. Lige i den sag er vi uforvarende kommet lidt ud og svømme i det blå ocean.
Det blev vi opmærksomme på i går, hvor vi blev kontaktet af færgemanden på Livø. Han korrigerede os således:

“Til din orientering bor der 3 familier på Livø.
I landbruget er der 130 kreaturer der skal passes, og Øens 15 huse skal holdes frostfrie. Øens el-værk skal også passes så brænde- og olie-fyrene kan kører.
Og nej Færgemanden har ingen børn af egen avl på øen. Det overlader han til Landmanden
Ellers go’e synspunkter jeg kun kan nikke lodret til
mvh
Jacob G Knudsen
Skipper Livø II (vinterforbindelsen)”

Vi lægger det her på i dag på dette sted af 2 grunde. For det første vil få se det hvis det blev lagt på til teksten for den 8. februar. Allermest bringer vi det nu, fordi vi faktisk er ENORMT STOLTE over at få den her respons fra lidt uventet hold. Det er jo faktisk denne blogs eneste berettigelse at “krydse rundt” lige derude på det “blååå” ocean, hvor andre ikke gør eller tør. Tak for korrektionen, Jacob!

Ellers skal vi osse lige i dag huske at bringe lidt forbrugeroplysning af mere håndfast slags. I en tråd på hifi4all har en fyr problemer med sine Sennheiser-hovedtelefoner, hvor den ene side åbenbart spiller højere end den anden. Tråden er sjov, fordi den simpelthen i “kortform” udstiller et forums begrænsninger. Begrænsningen består naturligvis i, at folk tilsyneladende totalt tvangsmæssigt ytrer sig om noget, som de OVERHOVEDET INTET aner om. En vis flittig såkaldt “head-fi”skribent, Techtrino giver denne fine anvisning. Hvis den havde givet mening, forstås:

“Som Claus siger, der er noget med stikket eller måske lodningen oppe i “koppen” da det ser du til at der er mere modstand.
Jeg ville se om jeg kunne skille koppen ad (der findes guides) også se derinde og eller sætte et nyt jack stik på.
Et neutrik jackstik er fint, dem kan du finde på ebay.co.uk hvis det er, men så skal du jo lodde.”

Ak ja, sikken visdom der her åbenbares. NEJ, hvis modstanden i stikket på en hovedtelefon bliver så høj, at den hørbart kan påvirke lydtrykket i den ene kanal, så er den AFBRUDT og så siger den INGENTING. Blot én eneste tynd tråd i kablet vil sikre forbindelse nok til at der umuligt kan blive hørbar forskel i lydtrykket og hvis så tråden ikke er der, giver resultatet jo ligesom sig selv. Ideen med at sætte et nyt stik på er fuldstændigt ligeså stupid. Det kan man nemlig SLET IKKE, fordi kablet er lavet af individuelt lakerede småkabler. Derudover anbefaler fjolset her at købe det stik (som man altså hverken SKAL eller blot KAN bruge) I ENGLAND. Jamen for Helvede da, det kan købes OVERALT I DANMARK og det endda i løssalg. Vi har selv 250 stk. på lager. Og derudover ryger garantien ad helvede til når man klipper stikket, måske ret forventeligt?

Og nej, der er HELLER IKKE noget galt oppe i koppen på hovedtelefonen, hvor ganske samme problematik som i stikket gør sig gældende. Enten eller altså!
Hvad er der så galt? Det ene element sidder såmænd delvist fast i spolegabet med enormt tab af bas/nedre mellemtone og det opleves som lavt lydtryk. Elementet skal blot skiftes og det med 100% sandsynlighed, intet mindre og heller ikke mere.
Det store spørgsmål sejler dog stadigvæk rundt derude på det store ocean: Hvorfor snakker folk dog som eksperter om noget, hvor deres uvidenhed alligevel er 100%. Hverken mere eller mindre? Som her!
Tak for den nye reference, “Techtrino”! Fuldstændig sort snak.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *