Politisk kunst

Vi har forsøgt at undgå dette emne, da vi så nødigt vil støde unødigt, man er vel selv en følsom lille fyr. Dog er vi efter nærmere eftertanke blevet overbeviste om, at det her altså er af almen interesse og det også for andre end særligt politisk interesserede. Vi har haft vanskeligt ved at rubricere genren, men vi taler vist mest om det mest suveræne eksempel på “politisk ekstemporal-kunst” vi nogensinde mindes at have hørt om og da slet ikke set. Normal er politisk kunst synonymt med en afliren af ligegyldigheder, som alle fornuftige mennesker øjeblikkeligt mister tråden i og interessen for, og det er lige netop osse meningen.

Det skyldes delvist, at kun de allerfærreste politikere har noget nyt at sige om ret meget endsige så noget fornuftigt om nogetsomhelst af disse sørgelige smuler. I virkeligheden er det vel også lidt rigeligt flot at anvende ordet “kunst” om noget, som ret beset hyppigst blot er et periodisk lettere beskidt håndvæk (i modsætning til de noget længere perioder, hvor håndværket er RIGTIGT beskidt forstås) Alt for tit mærker den iagttagende iagttager (i modsætning til den småsovende ditto) normalt ganske øjeblikkeligt de underhånds-aftaler, som interviewer og politiker allerede forlods har lavet. Det tager aldeles øjeblikkeligt “gassen” yderligere ud af den allerede noget slunkne ballon, og endnu færre gider hører efter. Det må være meningen, siden det så hyppigt efterleves så nøje af alle parter. Modus vivendi for dummernikker.

Nå, dette TV-indslag var heller ikke nogen undtagelse, ikke rent “formalistisk”, ihvertfald, men alligevel absolut seværdigt som den politiske “slapstick”, som det blev. Indslaget handlede om de handicappede i området, som man mente var blevet svigtet, tilsyneladende en ædel affære journalistisk men udførelsen var altså lige det allermest sølle. Faktisk blev den i stedet for ædel nu en del mere “ækel” i sin klamme og uendeligt udførelse, men døm selv. For os er det altså en manipuleret følelsesporno-affære, når man helt tilfældigt lige står på stedet med at kamera, mens forskellige lokale forretningsmænd derude på det alleryderste Djursland helt tilfældigt bliver enige om at afhjælpe et langvarigt og akut socialt behov. Mon disse flinke mennesker virkeligt er så forfærdeligt flinke hele tiden, man kunne måske spørge konen og ungerne? Intet tyder vel i virkeligheden på det, siden det tog så lang tid at løse dette problem. Hvis det altså ikke havde været ganske imaginært…

Vi taler såmænd om noget så dagligdags som en ny cykel, ganske vist en tosæders-model, så værre var hele svigtet trods alt ikke. Udover at det er vanskeligt at forestille sig mennesker SÅ fattige, at de ikke over nogle år har råd til en cykel. Den ulykkelige mor i hjemmet i et tiltænkt vel-redigeret hjerteskærende “human interest”-klip afslørede ingen særlige afsavn. Det er altsammen ligemeget nu, problemet blev prompte løst. Det blev som man altså bør se i indslaget løst så hurtigt, nemlig på blot 1.5 time fra beslutning til cyklen stod der, løst på samme måde som resten af indslaget var skruet sammen. Helt umuligt og aldeles usammenhængende håbløst, simpelthen, så hurtigt kan man nemlig ikke engang køre ind til storbyen og tilbage igen eller finde ud af, hvem der har sådan en cykel FÆRDIGSAMLET på lager. Den kommer i løsdele som alle ved og tager en god times tid at skrue sammen.

Nok om hele dette hjælpeløse indslag, se det! Og glæd jer især til SF-politikeren Mads Nikolajsen til sidst i indslaget. Hvis nogen har set noget morsommere nogensinde vil vi forfærdeligt gerne høre om det. Til stor irrititation for min kone forsøgte jeg helt usammenhængende at referere indslaget, men udet noget held, et gensyn afslører helt tydeligt denne manglende succes. Intet referat kan fuldt ud gengive dette filmiske guldkorn. Klik blot “TV2OJ”, “NET TV” i øverste højre hjørne og vælg “26.3”, udsendelsen kl. 1930 og 2. indslag, der hedder “Private må hjælpe”
Rigtigt god fornøjelse. Det er sådan noget, der gør det noget mere meningsfuldt at betale licens.

Ellers forudså en bidragyder her fornyligt i forbindelse med introduktionen af den nye ZU-højttaler, at der nok snart på hifi4all ville komme en kun nødtørftigt camoufleret salgstråd med en super-begejstret bruger og hurra, sådan er det blevet. Om han har givet ligefrem fuld pris har vi nul ide om, og det er vel ret beset også ligegyldigt. Vores gæt er ligeså godt som alle andres. Der er vist bare ting man ikke skal besvære sin kritiske sans med, hvis man altså har en…Ellers er helt ovenud begejstrede kunder ideelle uendeligt højtydende “økonomiske malke-køer”, så det er vor begejstrede lokale ven her vel osse, sikkert som at stjæle slik fra små børn for sælgeren, uendelig begejstring og den store kærlighed gør jo altid blind. Eller måske bare dum? Man skal da ihvertfald være noget dum i nakken for at tage alting for pålydende her.

Vi skal dog ile med et alternativt købstip til disse sikkert glimrende højttalere, som qua deres høje (ihvertfald i annoncerne, målingerne i tests viser jo noget ganske andet) følsomhed inden alle potentielle kunder bliver fristet alt for vildt. Og nej, vi er IKKE SELV på det her marked, så i stedet vil vi anbefale alle potentielle købere til mere end at overveje en anden amerikansk producent, Great Plains Audio.

Det vil vi naturligvis, fordi vi selv har investeret for meget nyligt i et sæt fabelagtigt fede 604 III duplex-højttalerenheder komplet med delefilter. Om de spiller bedre end ZU aner vi naturligvis ikke en disse om, men disse nye 604-højttalerenheder med en samlet vægt på knapt 20 kg. pr side koster helt sindssygt meget mere at lave end antageligt de allerfleste højttalere i hele verden, bredbåndsenheden i ZU garanteret ikke undtaget. At man så får hele sættet med Altec/GPA 604 for blot en lille brøkdel af den anden pris, altså et langt federe produkt til en langt lavere pris er blot en yderligere bonus. Ikke at nogen af priserne ligefrem er lave, den ene afspejler blot noget bedre råvarernes pris. Ca. en faktor 10 vil vi tro…Udover at den langt højere følsomhed for 604 iøvrigt passer lige på en prik, vel også en slags bonus. De publicerede målinger i anmeldelserne af ZU får de producentens data til at ligne science fiction og det er jo også den billigste måde at forbedre sit produkt på.

Er en 604 så verdens bedste højttaler? Naturligvis ikke for alle, det er der jo intet, der er, men for folk, der søger høj følsomhed og mulighed for overjordiske lydtryk, så er det for denne skribent én af en lillebitte thalidomid-håndfuld kandidater. Nu er det, som man selv har købt, naturligvis forlenet med en ganske særlig dybereliggende intelligens, dette køb for undertegnede bestemt ikke undtaget Alligevel ønsker vi virkeligt, at masser af andre ville gøre det samme, for sådan en virksomhed som GPA fortjener helt sindssygt meget succes og da især langt mere, end alle dem, der blot øger følsomheden og alle andre data i reklamematerialet.

Det sidste er naturligvis så langt det nemmeste, det første en kommerciel dødssejler, for hvem Helvede ønsker dog længere ærlighed og almindelig anstændighed. DET GØR VI!
Så blev det her alligevel delvist en “salgstråd”, blot en fuldstændigt ukommerciel én af slagsen. Den første måske i virkeligheden. Vi har vist været lidt på “slapstick” i dag ikke meget mindre end vores nylige politiker-ven, men for en god sag. Den sag vi selv troede så meget på, at vi ønsker alle andre ville gøre det samme. Gentag efter os: “Great Plains Audio”!

5 meninger om “Politisk kunst”

 1. Udsendelsen er fra 26/3 til orientering.
  Jeg synes, at det er modbydeligt at udstille SF-politikeren på den måde. Jeg mener, at kommunen burde give ham den nødvendige hjælp, for manden er jo tydeligt ude på ikke eksisterende is. Hvis kommunen ikke kan eller vil hjælpe, så må private træde til, for magen til offentlig striptease har jeg da ikke se siden filmen om Ny Alliance. Her tænker jeg på scenen hvor Jørgen Poulsen skal have en skideballe af Naser Khader. Den scene slår i mine øjne alt, den er måske ikke morsommere, men den er i hvert fald endnu mere afklædende.

  mvh Lars

  P.S. For øvrigt er det møgirriterende at kommentere her, når man først skal logge sig ind på Google eller noget andet, og teksten forsvinder, hvis dette glemmes. Det er muligt, der er en nemmere måde, men så beskriv det venligst.

 2. Ja, beklager den dårlige vejledning, mine fingre sad vist fast på "shift", er rettet. Dit eksempel er iøvrigt aldeles fremragende, alle, der har set indslaget med Poulsen kan vel næsten huske hvor de var, dengang det skete. Som 9/11, ingen sammenligning iøvrigt.
  Vi arbejder stadigvæk på kommentarsiden her og er opmærksomme på det.

 3. Det høres mere og mere spændende med 604-H3 fra GPA.
  Jeg siger tak for invitationen, bor ikke i DK længere men har datter som bor der så jeg rejser tit til DK. Vil sikkert komme forbi og høre dem næste gang jeg er i DK.
  Det høres som 604 er også noget for mig min stue og mine Quicksilver forstærkere.
  Forset god dag.
  mvh
  Kristjan/Kristian

 4. Jamen tænk dog blot, at vi har udenlandske læsere her, herligt. Ja, det er vist blot at sende nogle penge derover til Midtvesten, det lyder som et helt perfekt match. Men igen, at GPA ikke har mere succes end andre måske langt mindre lødige produkter fortæller jo blot den ældgamle historie om, at ingen nok så høj kvalitet desværre sælger sig selv. Så hellere fjolle rundt i chat-form, det giver desværre bedre. At der i dette segment med højfølsomme højttalere bygget som slagskibe forsøges solgt noget andet, som hverken ligner eller er, er helt uforståeligt. Ikke at man prøver, naturligvis, men tænk dog hvis det lykkes!

 5. Ja, det er slem læsning at følge Zu-tråden. Jeg havde forudset noget lignende, men ikke så stilløst. Flere henstillinger fra moderatorerne til sælger om ikke at skrive salgsgas i tråden gør ikke det store indtryk på ham. I gamle dage fik vi advarsler med det samme, men her står sælger fortsat på 1 ud af 3. Mystisk eller er det den eneste nye tråd der bare er lidt interesse om??
  Jeg er noget paf over en hifimand kan vælge et sæt Zu fremfor et sæt Avalon. Som om de var lige, jeg mener det afslører stor uvidenhed hos køber om grundlæggende ting ved højttalere i det hele taget. Og jeg kan ikke se om de nye ZU er købt, eller blot på udvidet prøve eller om Avalonerne er solgt, de er ikke på brugtmarkedet. Mystisk, meget mystisk.
  Anderledes, ja faktisk helt anderledes ser det ud for Naimisterne. En fyr ved navn Ketil ved noget om Naim og han skriver og skriver og de andre, som også kan li Naim, skriver med ham. Og begge parter ved faktisk noget om modeller, lyd og data. Så alle er vidende i en vis grad og alle på den tråd taler pænt sammen og de holder sig til emnet. Ingen bøv-indlæg eller fotos af grønne motorcykler der ingen relation har overhovedet til emnet. Jeg kunne fristes til at tro at den næste salgsbølge, hvis den kan skabes, kan foregå i cirkler hvor folk/kunder og sælgere taler ordentligt sammen og koncentrerer sig om at holde snuden i sporet og hvor man opgiver at have den gammeldags opdelingen "ekspert sælger til (idiot/uvidende) kunde".
  Ingen hifiapparater er jo særlig indviklede og selv hvis de var, så er det ikke det som er essensen af dem. Det der sjovt nok er det allerallervigtigste er om lortet kan spille noget så almindeligt som musik, så det lyder dejligt og man bliver i godt humør af det. Eller noget i den stil.
  tråden om Zu handler jo om grejer, ikke musik. Og det kan jo da godt være at en fin Avalon slet ikke kan spille "musik" som Linnisterne siger, så derfor er der i virkeligheden slet ingen forskel på en Zu og en Ava udover prisen?
  Jeg ville ønsker jeg gad finde ud af det, men sjovt nok er spørgsmålet ikke særlig interessant, det har nul dybde på en måde. Måske jeg skulle tage at gå (tilbage) til Naim for i det mindste at finde en vis profil, en historik, en holdning til musik. Noget man kan stole på, noget som er verdenskendt og respekteret? Så giver hifi vel en slags mening alligevel?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *