Isbrydere?

Vi havde egentligt planlagt 2. del af vores mitdjydske efterskolehistorie i dag, men en usædvanligt morgenfrisk fru Dahl Vikkelsø Mathiasen har været noget i vejen. Mest i retning af diverse indiskutable direktiver omkring denne skribents noget vildtvoksende skægvækst, der indtil for få øjeblikke siden ville have kunnet påkalde sig megen misundelse fra kommandør Peary og alle de andre polarforskere. Pænt kan man vel ikke kalde det, men mægtigt mandigt har det da været, altså indtil for få øjeblikke siden. Hvor Dahlila altså kom forbi med den elektriske hundeklipper, ak ja en epoke er slut, og næste gang skægget vokser ud er det næppe mindre gråt end det, som faldt.

Måske man blot skulle resignere og acceptere, at man er gammel og kommende skrot-metal på samme måde som stats-isbryderne deroppe i mølposen i Frederikshavn havn (pudsigt udtryk, egentligt det dér med dobbelt “havn”) Netop nu tyder meget på, at det her bliver sidste vinter, hvor de engang så¨stolte (og vel ret beset allerede fra starten ganske overflødige fartøjer på grund af uhensigtmæssig stor dyb-gang) skibe skal henslæbe atter en ørkesløs vinter. Disse pudsige skibe var tiltænkt isbrydning i de åbne danske farvande og slet ikke der, hvor der altid er is, nemlig i de indre og lavvandede farvande.

Det var måske meget godt, at de aldrig kom til at tjene deres egentlige formål i nyere tid, for intet tyder på, at de ville have slået til, hvis det skulle have været. De sidste år hvor disse underlige mellem-misfosteragtige skibe var aktive i datidens islagte bælter skulle de jo som sikkert kun få husker allerede have hjælp fra større og kraftigere svenske fartøjer, da de selv sad urokkeligt fast. Pudsigt at have disse fartøjer i permanent beredskab til en situation, som de aldrig ville kunne klare og omvendt ikke ville kunne sejle ind på de lavvandede isproblem-områder, som de godt ville have kunnet klare. Hvis de blot havde kunnet sejle der…

Nå, det kunne de så ikke og det sikkert næsten ligeså lidt, som den herostratisk berømte hifi4all-moderator Brok kan sælge Gemme Katana-højttalere. I en test af et sæt vældigt pæne 2-vejs højttalere til en ren bagatel af 80.000,- ruller han sig ellers fint ud. Til ingen verdens nytte, for hans egen og mediets troværdighed har forlængst passeret nul-punktet sydover, som vi skæggede polarforsker-ætlinge udtrykker det (Min far har sejlet på Grønland, så..!) Spørgsmålet er i al sin enkelthed dette: HVORFOR I ALVERDEN tester de dog de her højttalere fra denne helt marginale og ligegyldige producent af kasser i Canada, hvori der blot monteres europæiske højttalerenheder? For at det ikke skal være løgn, er det ligefrem 2. gang dette helt ukendte mærke testes på hifi4all og hvordan kan det lige være. åh jo, umådeholden entusiasme, det må vel være det. Andet kan man jo dårligt tale om og hvis man kunne ville det let blive noget problematisk..

Nu har vi ikke gidet læse testen og vi har heller ingen ide om, om de 80.000,- spir er pr. stk. eller pr sæt og begge priser afspejler fint prisen på højttalerkomponenterne. Godt nok indkøbsprisen ganget med en 20-40 stykker, noget meget vil vi synes grænsende til det egentligt komiske. De Thiel/Accuton-enheder, som sidder i disse Gemme Katana højttalere, er godt nok blandt de dyreste i producenternes standard-sortiment, men det betyder nu ikke, at de koster ret meget. Og så er det jo, at man lige kommer til at tænke på, at der blot et par meter væk står et sæt Ascolta Brennin-højttalere med de selvsamme enheder, BARE MANGE flere af dem. Det er ganske vist ikke vores, men sikke da dyre de må være. Deres funish er fremragende. Om de kan spille? Aner det ikke, vi har ikke rigtigt gidet sætte dem til, fordi de er så skidetunge at flytte rundt med, men med alt det guld, der er i dem, må vi nok hellere se at få “fingeren ud” Revisor Anders, du er rig hvis man skal tro testen af Brok men det skal så nok bare ikke.
En helt tilfældig test af denne Gemme Katana-højttaler? Måske, selv ville vi nok vælge det prosaiske angelsaksiske fynd-udtryk for vores skepsis: “Gemme a break!”

Når tilfældet råder så helt enestående tilfældigt, at hifi4all gentagne gange tester så fuldstændigt tilfældige produkter fra helt ukendte producenter markedsført af helt marginale deltids-importører, så ophører det altså med at være tilfældigt. Tilfældighed beskriver jo trods alt kun en cirkel indtil den atter bliver total sikkerhed. For et eller andet, som altså her!
Nå, nogen får vel noget for deres penge ellers var der heller ingen rimelighed til. Eller tilfældigheder…

5 meninger om “Isbrydere?”

  1. Ja, det er sandt nok. Brok skriver egentligt langt bedre end ubehjælpsomhedens mester Gige, det bliver det blot endnu værre af. Fordi Brok sikkert sympatisk nok blot fjumrer sig frem som de fleste vel altid har gjort uden faste referencer, som er kendt af nogen læsere. Det er helt fint blot man undlader at skrive om det imens, sådan lidt "Steen og Stoffer", hvor Steen sidder og funderer over at skrive sine erindringer. Problemet er blot, at han jo erkender, at han ikke rigtigt har oplevet noget endnu…Det betyder jo så desværre bare, at alting bliver fuldstændigt ligemeget, for at skrive anmeldelser med eneste baggrund i ens egen tilfældige og bevidstløse søgen er ikke anmeldelser for denne skribent. At Brok i øjeblikket vist spiller på et seriøst bud på verdens teknisk mest helkiksede højttalere fra min gamle arbejdsgiver tyder vel heller ikke på alt for veludviklet hørelse hehe. De ER altså stor-slemme!
    Testene er helt ligegyldige snapshots, der allerede er forbi længe inden billedet er lagret på SHDC-kortet.

  2. en lille kommentar omkring det at teste ukendte mærker – så finder jeg det egentlig sympatisk at der også bliver givet plads til test af niche mærker og at det ikke altid er JBL, Dali, Dynaudio etc. der får al opmærksomheden som vi kender det fra fx Jyllandspostens "lånte" norske hifi anmeldelser

  3. Ja, det kan der være noget om, men allerbedst ville det jo være hvis disse ukendte niche-produkter blev sat ind i sammenligning med en kendt ramme. Som ja altså kunne være Dynaudio med den kedelige såkaldt autentiske lyd, Gud forbyde det! Med blot ord kan ingen anmelder alligevel beskrive lyd og Broks forsøg er fuldstændigt ligegyldigt for mig at se.

  4. Problemet med at sammenligne disse HT'ere med andre i samme prisklasse eller billigere, er at det indlysende problem med prisen for denne relativt prosaiske to-vejs konstruktion vil blive fremhævet. Kan den gængse 2-vejs konstruktion retfærdiggøre prisen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *