Tidnød version 2 OBS Først ny blog lørdag

I dag er en rigtig festdag for vores firma og det i en grad, så det garanteret vil kaste bølger langt væk. Måske endda et lille “skvulp” til det solbeskinnede og ikke særligt storm-plagede Indiske Ocean, hvor selv sejlskibe med middelalderlig sejlføring, helt uanvendelige i mere stormfulde oceaner, endnu bruges. Søfolkenes kvalifikationer er sjældent meget større end de aktuelle krav, der stilles, og få steder på kloden er forholdene for det “sejlende folk” vel gunstigere end her i bedevinds-bæltet. Vi håber naturligvis ikke, de barske søulke på “Absalon” lader sig forstyrre i deres fortsatte jagt på pirater. Sandsynligheden herfor er måske osse temmeligt ringe for de hårdføre danske drenge, hvis største erhvervsrisiko dernede antagelig er 2 grads-solskoldninger..

Festligheden drejer sig om indvielsen af det største byggeri, vores lille firma endnu har været involveret i, nemlig udbygningen af Odder Gymnasium. Det er blevet et rigtigt flot og vellykket projekt uden de sædvanlige bygge-problemer takket være en professionel og handlekraftig styring. Tak til alle dem og tak fordi vi måtte være med. Nu kan det måske for mange være svært at se, hvad det er vi egentligt laver, men det er altså sådan noget som det her og så er der osse lige lavet aftale om et nyt større byggeri (ikke større end Odder, blot større end mindre) men lige her kan mindre nu også sagtens være stort skal vi hilse og sige!

Nå, vi må løbe og så kan de glade hifi-entusiaster (som vi har citeret flittigt fra de seneste par dage) jo få lidt fred i dag. Ikke at de fortjener det, men det er dog en festdag. Iøvrigt løstes den spegede sag om den “spruttende” picup sig ganske lykkeligt, da det viste sig, at det hele blot skyldtes, at pladespilleren havde stået skideskævt. Herfra havde vi naturligvis ikke gennemskuet disse tingenes sande tilstand, og det er vi blevet bebrejdet. Denne reprimande tager vi naturligvis til os, men i vores sædvanlige gammeldags newtonske univers forudsætter vi nu normalt, at brugere af analoge pladespillere har basal viden om, at disse monteres vandret og normalt ikke lodret. Dér skulle vi tydeligvis have taget misteltenen i ed….

Ellers skal vi lige afslutningsvis bringe det allersidste citat fra den tidligere citerede tråd. Det lyder:
(Poul ed.) “nedværdiger endnu engang personer her på forum”
Deri er vi ikke ganske enige til gengæld, for hvornår er ordrette citater dog blevet særligt nedværdigende for nogen? Det kommer vel primært an på, hvor dumt det, som man citerer, er fra starten, skulle vi synes, og de krav har selvfølgelig til fulde været opfyldt her.
Og så kravler den lille drillenisse frem igen: I et hyldestindlæg til en ny-monteret delefilter-spole til sin bashøjttaler priser en af de i går citerede entusiaster i højtstemte vendinger den fantastisk-forrygende forbedring af mellemtonen og diskanten. Altså udelukkende ved hjælp af en passiv komponent udelukkende i serie med højttalerens basenhed. Lyder det på nogen måde paradoksalt, at en komponent, som slet overhovedet ingen elektrisk forbindelse har til mellemtone eller diskant VED SIN BLOTTE TILSTEDEVÆRELSE udretter sådanne mirakler? For alle med teknisk kyndighed på blot “pidgin”-niveau givetvis en formidabel hindring, for rigtige entusiaster: Naturligvis ikke! Begejstringen vil naturligvis slet ingen ende tage og hvorfor skulle den dog osse det? Den eksisterer jo alligevel udelukkende i folks forrygende forvildede og flyvske fantasier!

4 meninger om “Tidnød version 2 OBS Først ny blog lørdag”

  1. selvom ændringen kun har en direkte, fra de andre enheder adskilt, indflydelse på bassen, kan det så ikke ændre helhedsbilledet af lyden fra højtaleren således at også mellemtone og diskant lyder bedre omend der i signalvejen til disse enheder ikke er foretaget ændringer?

  2. Inde i folks fantasi kan alting tænkes, udenfor er verden ganske den samme og prosaiske. Man kan også i yderste konsekvens forestille sig, at den trykændring i atmosfæren en enkelt prut udgør, er den udløsende faktor for den næste katastrofale tsunami på den anden side af kloden. Den sidste sandsynlighed er nok større end den lydmæssige forskel, en ikke-forbundet komponent udgør for et andet elektrisk kredsløb.

  3. I stedet for at bruge tusindvis af kroner på delefilterkomponenter kunne man jo gå over til aktiv drift og derved opnå en forbedring af de helt store. Dette kan faktisk realiseres på køkkenbords-niveau hvis altså forforstærkeren er til det. Men så mister man så også muligheden for at købe fladvalsede bivoksspoler og sølvfoliekondensatorer, æv!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *