Lidt sjovt, Jan!

Som enkelte muligvis ved, har denne skribent en fjern fortid indenfor voksenpædagogik som gymnasielærer. Det var dengang man primært forsøgte at opdrage ungerne til at tage en videregående uddannelse for dermed pr. automatik at skabe en bedre verden. Man havde jo visse grundliggende tankesæt omkring, at klogere mennesker på en eller anden mystisk måde opførte sig klogere end dem, som man betragtede som dumme. Denne tankegang gjaldt endda som mange sikkert vil huske også for rumvæsener, som skildret i filmen “Mars Attacks!” Fordi de var kloge måtte de nødvendigvis være gode, lød det ikke ganske korrekte ræsonnement. Det sidste var uvægerligt “de andre” og alene derved var de jo noget kompromitterede fra starten af. Udover at de var “de dumme”

Senere viste det sig måske ikke fuldstændigt overraskende, at de klogere primært misbrugte deres evner til at snyde dem, der var dummere. Måske skulle man i stedet omskrive det til, at de mere skruppelløse snød de mere tillidsfulde og det ville være det samme. Fra de skruppelløses synspunkt var de andre og “snyd-bare” jo stadigvæk de dumme…Hvis man skulle mangle sandsynligheds-beviser for, at en formel uddannelse ikke akkurat nødvendigvis skaber bedre mennesker, behøver man vist ikke lede videre. Skiderikkerne var der stadigvæk, og de klarede “dot.com”-krisen og sikkert også den nuværende krise. Når man er villig til at trampe hen over alle børnene på det synkende “S.S. Titanic” for at nå redningsbådene selv, er man enestående godt rustet i alle samfund, her og i Haiti.

Uddannelsen viste sig blot at være en tom “skal”, og det var for denne allerede fra barndommen uhyre tænksomme og gammelkloge dreng ingen overraskelse. Alle burde jo derovre på barndomsøen Endelave kunne se, at smedens voldelige møgunge Christian selvfølgelig ville udvikle sig til en voldelig voksen, mens den dorske præstegårdsforpagters ligeledes noget indesneede søn selvfølgelig selv ville udvikle (eller snarere “afvikle”) sig til forpagter. Den eneste anden dreng i klassen, geskæftige Ejner, måtte også nødvendigvis blive til voksne geskæftige Ejner, og alt gik som forventet på trods af uddannelsessystem eller ej. Man ændrede ingenting af nogetsomhelst, som ikke var klar til at blive ændret af sig selv. Og det var der så blot ingenting, der var!

Og det gør man så tydeligvis stadigvæk ikke. Nu var min barndoms landsbyskole bestemt ikke kendt for at udklække akkurat sprænglærde personligheder, ja faktisk er det svært at forestille sig en ret meget ringere skoleuddannelse end denne forfatter modtog. Dengang kunne man altid med en vis ret skyde skylden på en lillebitte fattig kommunenes totale udsultning af uddannelsessystemet og man ville have haft ret. Det argument gælder muligvis stadigvæk uden dog for denne skribent at have nogen synderlig verbevisningskraft. De fleste lærere i landet kan vel dog skrive og regne, ikke ligefrem et absolut eller på nogen måde ufravigeligt ansættelseskrav på min barndoms skole.

Til gengæld har de dumme og påståelige møgunger ganske som vi selv udviklet os ganske uafhængigt af boglig lærdom til at blive til dumme og påståelige voksne. Hvis man på nogen måde tør “logge” (et nautisk udtryk, slå det op!) den sande dybde af den mulige menneskelige dårskab, så skal man lige prøve at kikke med her i en tråd “sakset” fra vores helt eget grinagtige hobby-forum, hifi4all. Man behøver vist ikke interessere sig det allermindste for allerede totalt ligegyldig hifi for at lade sig gribe af det her: http://www.hifi4all.dk/forum/forum_posts.asp?TID=80589&PN=1

Disse par sider kostelig underholdning beskriver vist ret entydigt, at al skoleuddannelse tydeligvis har været ganske spildt. Trådstarteren fatter tydeligvis slet ikke, trods gentagne “prik”, at hele hans oplæg er fuldstændigt meningsløst. Som om det ikke allerede er slemt nok, så bliver det altsammen kun værre af en hel kolonne af fjolser, som helt ubegribeligt FATTER ENDNU MINDRE! Mindre end slet ingenting er fandeme ikke meget, men alligevel går den gamle High Fidelity-anmelder Jan Nielsen i “brechen” for den almindelige fornuft. Forudsigeligt fuldstændigt forgæves.
Ikke overraskende fatter de folk, som ingenting fattede fra starten, STADIGVÆK ingenting, og deres antageligt tænkt/humoristiske bemærkninger om “rå kartofler” er altså fra et klinisk synspunkt bemærkelsesværdige.

Vi er i denne tråd virkeligt helt nede i den dybeste del af “Uvidenhedens Urhav” og langt, langt, langt hinsides enhver argumentation. Vi begriber ganske enkelt ikke, at enkelte af de her trådskribenter på nogen mulig måde har kunnet sætte højttalerkablerne korrekt i mellem forstærker og højttalere. Nå, det har de så muligvis heller ikke og hvis de ikke kunne, ville de alligevel ikke være i stand til forståeligt at spørge om det. Og så endda langt mere end de ville kunne bruge svaret til noget.

Nu vil enkelte muligvis mene, at vi tager det danske uddannelsessystem til sagesløst gidsel for denne unikke kombination af dumhed og uvidenhed. Det er muligt men desværre nok lidt ikke helt usandsynligt.
Ihvertfald er det så LANGT mere sandsynligt end sandhedsværdien i et nylig annonce på samme forum. Det drejer sig om en fyr, der vil opgradere sit ellers nødvendigvis ganske nye netkabel. “Vi bruger ordet “nødvendigvis”, fordi den angivelige danske initiativtager til dette helt “nyudviklede kabel” (tæerne krummer sig allerede her) fra givetvis Kina kaldet Zen-Sati, kun har været fremme et par måneder. Hvis man skal tro, at denne kunde har købt det nyt til annoncens pris på 20.000,- og altså er villig til at sælge det til kun en trediedel (vist godt nok uden kvittering, men sådan nogen bliver jo ret let væk) for indenfor SAMME “mærke” at OPGRADERE, så er man vist osse et ukritisk produkt af det danske uddannelsessystem.

Nu er dette netkabel ganske vist så vidt vides ikke godkendt til at stikke i en dansk stik-kontakt, men det kan sikkert helt lovligt bruges i Kina, hvis man skulle forvilde sig derover, så lidt anvendeligt er det vel. Og det spørgsmål, som alle burde stille, er naturligvis: Hvorfor i Himlens navn bytter den oprindelige sælger/producent/kabeldesigner/importør/ene-demonstratør (og det hele altsammen blot på DELTID, han må være ganske skarp, måske uddannet i udlandet) ikke blot tingene IND og hapser differencen? Efter temperament kan han så sælge det vel nu “tilspillede” netkabel dyrt igen eller bare smide det væk. OEM-kablers indkøbspris udgør jo sjældent nogen særlig væsentlig del af udsalgsprisen, så økonomisk er forskellen næppe den store. Det her er vist blot resultaterne af det danske uddannelsystem i “absolut kortform” eller også er det ikke.
Svaret blæser i vinden som den kendte poet Robert Zimmermann engang skrev og sikkert osse en hel masse andre. Her i landet blæser det jo tit ad Helvede til…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *