Store kone-dag!

I dag udkommer vi i en særdeles forkortet udgave, der skyldes en meget sen opvågnen. At det så tilfældigvis er den 15. i måneden, der tillige er jubilæumsdagen for både vores første møde og vores bryllypsdag, ja det er vist nærmest en tilfældighed. Desværre, vi ville naturligvis sandfærdigt berette, hvis det på nogen måde var anderledes-måske!
Heldigvis har vi her i huset vores trofaste hunde Folmer og Anton, hvis energiske kollektive hyle-koncert kl. 7.20 præcist i det mindste delvist reddede denne morgen. 

Derefter går det så ud på den kolde jord med de hoppende og gøende kræ og først derefter er der så tid til lille omtankes stund. Og det er så altså lige der vi er nu. Om det så er den karakteristiske nordiske tankefuldhed, som salig fortjente Nobel-pristager Johs. V. Jensen jo mente, vi hærdede nordboere besad i kraft af klimaets ugunst, tjah, det er måske så meget sagt. En smule eftertænksomhed breder der sig vel derude nogenlunde i takt med den langsomme morgen-dæmring: Ikke helt vildt men til sidst bliver det altså alligevel lyst. Dette lys og tankens stråleskær er heller ikke altfor imponerende måske, men begge dele er dog alligevel så klare som de nu kan blive. Fordi det jo uundgåeligt er sådan de er. En smule grå. Som de fleste vel bliver i hovederne om nogen tid, hvor det måske begynder at gå op for dem, hvor meget Obama fortjente Nobels fredspris og vel især i lyset af, at han straks kvitterede ved at love flere amerikanske tropper til Afghanistan. Ak ja, ligegyldigt hvad den rigtige gør af forkerte ting, så bliver de rigtige alene derved, at det er den rigtige, der har gjort det. Sjovt det er blevet sådan også her i Europa, for det er jo ellers sådan amerikanerne selv tænker som det så tydeligt udtrykkes i den klassiske “dictum”: “Right og Wrong, my Country!” Eller altså den europæiske lidt lamme ækvivalent :”Obama!”

Ellers tyder efterhånden en del på, at de tidligere opsendte “signaler” om en ny stor-spiller på det danske professionelle audiomarked nu er en realitet. Ja sandelig om ikke Signal Audio atter har “rejst” det fra den seneste (sidste?) krig så kendte (og dermed ikke senere anvendte) nazistiske oplysningstidsskrifts gode navn. Nå, sådan noget kan man jo godt spøge lidt med, ikke mindst fordi det tilfældigvis er tale om et pudsigt sprogligt sammenfald. Vi er endda i dag blevet inviteret til reception uden at vi dog ellers har ytret nogensomhelst interesse i foretagenet og vi vil da godt på denne side i dag love, at vi aldrig nogensinde kommer til at købe så meget som en skrue af dette firma. Også selv om samtlige vores leverandører ellers permanent var ganske udgået for skruer…

Nu bærer vi jo naturligvis ikke spor nag for forsmædelige gamle dage, og så muligvis ganske lidt alligevel. Bag den lidt sjove firma-konstruktion med vistnok kun ét varemærke, nemlig det italienske handelsfirma ProEl, står nemlig vores gamle kollega Kenneth Bremer, og ham har jo et lidt “torne-fuldt” forhold til. Nå, han handler jo heller ikke hos os, så det kommer nok ikke til at påvirke det nye firmas succes særligt, at de på forhånd har mistet os som kunde. Tabet skete jo allerede da vores ven blev ansat, måske endda noget før..Mod så store firmaer (som deres) kæmper håbløse amatører (som os) alligevel altid forgæves, og det vil vi så naturligvis gøre. Selv om denne skribent godt ikke for sin død kan se, hvordan i Himlens navn ProEl skal kunne komme ind på et marked, der dygtigt og effektivt fuldstændigt domineres af det allerede ganske fantastisk vel-etablerede Monacor. Nå, det kan være, at efterstavelsen “-El” måske kommer til at gøre forskellen. Der var jo engang noget med, at der ude i det fjerne verdensrum på en planet ved navn Krypton fandtes de senere så kendte tegne-seriefigurer Jor-El og Kal-El og den ene af dem havde senere en fin karriere som “Superman” Men vores lidt trivelige ven i trikot, skræmmende syn!

Vi tror nu osse lidt på, at der skal temmeligt “over-jordiske kræfter” for at få sådan en blot dansk aflægger af et handelsfirma uden tidligere tilstedeværelse på et marked til at slå igennem, hvor den eksisterende storspiller allerede sidder “på flæsket” Det vil for at se svare til, at en ny producent af loddekolber vil forsøge at slå fortjent veletablerede Weller af markedet, et dødfødt projekt hvis der nogensinde har været ét. Et par af medarbejderne bag er dog egentligt gode (jo så altså ikke alle, men vi siger ikke hvem der IKKE er!) men det bliver eddermaeme en opgave for tidligere broadcast-medarbejdere at sidde og snakke billige blinklys og alskens anden julepynt. Godt det ikke er mig, og godt det er ham, som det er! Vi må vist hellere bestille lidt hos Monacor, lige nu for eksempel!
I dag vil vi forresten færdiggøre et værk, som verden har savnet og sukket efter og det endda uden at vide det. Værket er tykt og tæt-beskrevet og dybsindigt grænsende til det næsten kriminelt indsigtsfulde. Bogen hedder “Absolut Poul” og indeholder det gamle års tekster og anbefales som den allerbedste julegave-ide til alle tænksomme mennesker. Nu vil enkelte måske mene, at vi ikke er ganske uhildede eller synderligt neutrale i vores overstrømmende begejstring for dette stor-værk, og det er muligvis korrekt. 
Derfor synes vi nu alligevel, at de bedste “bidder” er mægtigt gode, og de dårligste kan man jo passende, som vi selv gør, iøvrigt, springe over. Ligesom Monacor nok heller ikke ligefrem “ryster i bukserne” overfor vor gamle ven og hans “nye eventyr” Sådanne ender jo altid med, at én eller anden bliver ædt så vidt jeg husker, og håbet er vel altid lysegrønt…Fremtiden skal ihvertnok nok blive “(Brdr.) Grimm” for dem, der fortjener det!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.