Røde ører

Nu ved vi godt nok ikke, om de elektroniske landsdækkende medier har haft fat i vores lokale kvindemord-sag i den seneste tid, da vi ikke har TV for tiden. Mest fordi vi ikke har gidet sætte det til og det, man så efterfølgende ikke spilder tiden med, bliver man jo så ikke dummere af. Det er ellers en ganske spændende affære for så vidt bestialske kvindemord kan være det og det kan de jo, se blot den amerikanske kriminalserie CSI, der jo har opnået almindelig kultstatus. Den her sag er dog noget “utenom det vanlige” som det forlængst hedengangne norske elektronikfirma Tandberg annoncerede. Tragikken er selvfølgelig dominerende, men lidt komisk er det vel ret beset også. Som selve livet og ca. samme forrykte blandingsforhold.

Sagen er jo den, at en midaldrende århusiansk kvinde for en uges tid siden forsvandt ganske sporløst. Hvorhen vides ikke, hun er nemlig ikke blevet fundet endnu. I sådanne tilfælde er det elementær politi-visdom, at man selvfølgelig søger blandt den allernærmeste bekendtskabskreds til den forsvundne, gamle og nuværende kærester og lignende, hvis man har nogen mistanke om en forbrydelse. Og det har man altså haft et stykke tid, hvis man skal dømme ud fra den ihærdighed, kvinden er forsøgt fundet. Og så er kæden tydeligvis faldet af derinde på politigården, for det er der da tydeligvist ikke nogen, der har gjort, altså kikket bekendtskaberne efter. Slet ikke, overhovedet ikke og det er vel det allermest bemærkelsesværdige i denne fantastiske sag. Den forsvundne kvindes nuværende kæreste er nemlig allerede DOBBELT KVINDEMORDER og det endda før den nuværende og sandsynlige seneste. Manden kvalte allerede som 16-årig sin kæreste i Herning, da hun ville forlade ham og senere en anden, som ville forlade ham, fordi hun netop havde hørt om hans første “bedrift” Dette skete, suk, OGSÅ i Herning. Provinsens diskrete charme med morderiske psykopater i fri dressur luskende omkring? Eller bare en kriminal-præventiv politik med samme mangel på effektivitet som bekæmpelsen af AIDS i Sydafrika. Hvor tidligere præsident Mbeki jo også anbefalede varme brusebade som et effektivt middel. Ingen af delene hjalp rigtigt eller måske netop derfor lige godt!

Tjah, lidt skummelt må der da have været derovre i Herning og det er allerede noget skummelt til at starte med. Vores mand her startede altså sin karriere som kvindemorder ganske tidligt og allerede nu er vi lidt ude på den tynde is. Selv om han altså tilstod at have kvalt sin 15-årige kæreste blev han nemlig ikke dømt for mord, og nu starter komikken rigtigt. Han blev nemlig kun idømt 3 år fængsel for “vold med døden til følge” og var ude efter 2. Hvordan det kan hænge sammen er da et ganske rimeligt spørgsmål, for hvis det at kvæle nogen ikke er mord, hvad er så egentligt? Nå, han har nok fået lidt smag for det, for han kvalte altså også lige nr. 2 nogle år efter og fik en psykiatrisk behandlingsdom. Måske man også lige burde evaluere sine “målestokke” derinde på anstalterne som følge af det her. Mon ikke vi kan tale om en “omvendt Lisbeth Salander” her. Hun var jo i Larssons umulige bog på anstalten uden grund og ham her slap de blot ud uden nogen rimelighed, selv om det jo var ham, der skulle være blevet “begravet” derinde.? Til alle de ventende kvinder, som ingenting kunne ane.

Tilbage til det lokale politiarbejde. Efter nogle dages eftersøgning gik der tydeligvis en “prås” op for en mand derinde på “Gården” og lige pludselig blev sagen efterforsket som en mordsag uden at grunden blev offentliggjort. Det skete så midt på ugen og var vel noget overraskende, da man stadigvæk ikke havde fundet noget lig. Man snakkede i stedet noget formørket om “tekniske beviser”, men sandheden var vel den ret enkle, at en politimand alt, alt for sent havde haft åndsnærværelse til at søge på kriminalregistret. Måske han blot har skullet trykke på tasten “Kvindemord” og pop, der kom kæresten frem. Dermed stopper festen ikke. På trods af den oplagte mistanke mod manden, blev han nemlig STADIGVÆK ikke varetægtsfængslet, ellers en ganske normal praksis. Og ganske fornuftig! Ikke at det ville have hjulpet kvinde nr. 3 her, men det var da heldigt nr. 4 og 5 ikke røg med. Det sidste er vist mest et tilfælde af de heldige.

Der bliver så heller ikke flere ofre, da manden begik selvmord i arresten umiddelbart inden 1. forhør her fredag. Altså alt, alt for mange dage efter kvinden forsvandt ganske givet som offer for en morder, som aldrig skulle have været på fri fod. Nå, de psykiatriske vurderinger er jo et område, hvor menneskelig fejlbarlighed spiller afgørende ind. Til gengæld er fejlbarligheden i det lokale politis efterforskningsarbejde lige knapt så let at kapere. Vi har altså kun ganske, ganske få mord i Danmark om året og ham her har altså statistisk alene begået næsten 4% af dem, vi har om året. Hvis det ikke ret præcist kaster en voldsom mistanke lige med det samme mod ham, så har politiarbejdet ikke været helt på “Barnaby-niveau” Nå, polititet fandt altså alligevel ud af det til sidst eller også gjorde de ikke.

Og så til den sidste lille “krølle” på historien. Foreningen “Krim”, der har som selvskabt mission at støtte kriminelle, har nemlig længe inden den (formodentligt) kvalte kvinde overhovedet er fundet endnu, anlagt sag mod politiet. Nemlig for manglende sammenkøring af registre i forbindelse med anholdelsen og det er da til at forstå. 
Hvis det altså ikke var fordi Krims sag går ud på, at den netop anholdte af politiet straks burde være medicineret for sin angivelige diagnose for schizofreni. For at beskytte ja altså den oplagt formodede MORDER altså. Faktisk er det dermed politiet, som er den egentlige morder i hele den her syge historie set fra Krims side.

Det er rimeligt, at der også er nogen, der varetager de kriminelles sag og de kaldes vist i daglig tale “forsvarere” Lige i den her sag synes vi dog nok, at det går lidt for vidt ikke mindst fordi en eventuel politi-mæssig “tvangsmedicinering” af den anholdte helt givet OGSÅ ville have medført en sag. Bare for unødig tvang. I stedet burde man måske “rette skytset” i en anden retning, for hvad lavede den her syge kvindemorder dog på fri fod? De allerfleste andre, der når at myrde flere, gør det jo trods alt inden de bliver “knaldet” for det første mord og vi er faktisk her oppe i den absolutte “sværvægtsklasse” for massemord i Danmark. Vi skal vel i virkeligheden tilbage til 1965 og den 4-dobbelte politimorder Palle Sørensen, for at se noget lignende. Eller værre. Ren “Peter Lundin”!
Palle Sørensen blev iøvrigt løsladt efter 33 år. Nej, Krim, vores nye 3-dobbelte “morder-ven” her fik ikke en retfærdig rettergang, det er ganske tydeligt. 2 år var tydeligvis lige i den lave ende. Fejlvurderingen kostede så endnu 2 kvinder livet. 
Tillad i dag til allersidst en almindelig “lommefilosofisk” bemærkning fra min fortid på den lille ø i Kattegat: Når affekten bliver voldsom og morderisk nok, så forsvinder den aldrig, den holder højest en pause. Det gælder vist både hunde og mennesker. Det gjaldt da tydeligvis for ham her fyren. Altså “staklen” ifølge Krim og den altid til disse lejligheder indkaldte faste juridiske professor Vagn Greve. Han disker ganske pålideligt op med den samme ulidelige “smøre” hver og hver eneste gang, det må være det, der gør ham populær i mange medier. Hvorfor dog tænke selv som journalist, når man kan referere én, der tydeligvis ikke gør? Hvem taler de dræbte kvinders sag? Ikke Vagn eller Krim ihvertfald men de er jo også blot ligegyldige bipersoner i en større sag. Og så er de tillige døde. Ganske unødvendigt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *