Post-komik

Nu sender vores lille virksomhed nogle postpakker om dagen uden at det dog er det helt vilde. Faktisk leverer vi mere direkte pr. montør og bil, end vi faktisk sender og det bliver vi nu nok ved med. Vi har ellers fået en glimrende aftale med Post Danmark og i den anledning har vi mødt en kær gammel ven. Det drejer sig om en god gammel kollega fra Dansk Audio Teknik-dagene, nemlig Torben Mikkelsen. I disse gode gamle dage var der 2 helt adskilte afdelinger, nemlig den oprindelige hifi-udgave i København og altså “min egen” professionelle i Århus fra 1991. Den, som vi senere med et vist held udkonkurrerede uden at det nu var særligt vanskeligt. Det gjorde nu ikke glæden meget mindre.

Nu er P. M. Audio Aps. et ganske ydmygt firma med en rimeligt beskeden “postpakke-produktion” og vi bilder os nu heller ikke ind, at det bliver meget anderledes. Helt anderledes anderledes er det hos vores gamle ven Torben i sit firma Frequence ude ovre bag Herning et sted. For det første er han blevet intet mindre end “Product Marketing Director” mens undertegnede kun har opnået at blive en lidt sølle direktør. Nu er vi hverken konkurrenter eller overhovedet kolleger, vi er simpelthen slet ikke i samme liga. Og det gælder ikke kun titlerne. Det eneste vi faktisk har tilfælles er vist, at begge firmaer er små essentielt “mand-kone”-firmaer og at konen er af den blonde variant. Ellers er alt andet fuldstændigt anderledes, og det er da rigtigt rart, at vi ikke skal konkurrere med vores (formelle) gamle kollega. Han er nemlig rigtig dygtig. Ellers ville han aldrig kunne gøre alt det, vi andre end ikke drømmer om at kunne gøre. Ikke engang i vores drømme drømmer vi om det og så er vi vist langt nok ude i det såkaldte “irrealis” for i dag.

I den tilsendte Post Danmark-reklame siger han for eksempel, at 70 % af kunderne faktisk er producenter (af højttalere sandsynligvis) og det er godt nok meget. Ja, der er faktisk så meget, at man ikke rigtigt kan forstå, at disse leverancer ikke leveres direkte fra produktionsstederne i Kina til producenterne. Det må jo dreje sig om ganske kolossale mængder og paller er jo trods alt ikke Post Danmarks absolutte spidskompetence. Nå, sagerne skal altså åbenbart omkring Frequence i Videbæk. Mærkeligt, så vidt vi ved får ATC da diskant-enheder direkte fra SEAS i Norge men måske de lige er en tur omkring Videbæk?. De har nok set det gamle Benny Hill-show, hvor temaet var “Cut the Middleman” Det har andre så tydeligvis ikke og det er jo mægtigt fint for vores venner vestpå. Måske både COOP og Dansk Supermarked i virkeligheden osse handler hos den lille slgter på Frederiksbjerg Torv, 8000 Århus C? Ja måske. Sandsynligheden er vel ca. den samme.

Der står nu osse i vores reklame her, at vores gamle ven sender rigtigt mange pakker med lav vægt og hvordan det så hænger sammen med al denne succes med at levere til de “rigtige” producenter af færdige højttalere. Svaret er vel det ret enkle, at enten laver disse ikke ret mange højttalere eller også har Torben muligvis regnet forkert. Det sidste tiltror vi ham naturligvis ikke, så det første må vel være det rigtige. Under alle omstændigheder er det nu godt for os, at vi ikke deler branche med Frequence, for ifølge samme reklame bruger firmaet Post Danmarks tjenester til eksport til såvel private som virksomheder i udlandet. Det er skidegodt gået, Torben, og al jeres succes er jer særdeles vel undt. Vi ville selv have nogenlunde samme chance ved at konkurrere med jer som salig Dansk Audio Teknik Professionel havde mod os, nemlig overhovedet ingensomhelst. Bare alligevel mærkeligt at ingen producenter har set det dér gamle Benny Hill-show. Det var ellers rigtigt sjovt og har da været genudsendt ganske mange gange. Mærkeligt! Måske ikke underligt at så mange producenter klager, rigtig kloge kan de jo ikke være.

Nå, vores eget lille firma har vist ialt i alle årene sendt ialt 3 erhvervsmæssigt relevante pakker til udlandet, men nu er vi osse lidt en “bolche-forretning” Forskellen er vist mest, at det ved vi godt vi er. Når man har alt for usandsynlig meget succes med en ting plejer det jo også at betyde, at det ikke kan vare ved som alt det dér industrisalg. Hvordan kan det da lade sig gøre, at ingen højttalerproducenter dog lige “googler” producentens mail-adresse. Svaret kan vel næsten kun være, at de, der laver højttalere, i alt for mange år har været “limsniffere” i middelsvær grad med alvorlige hjerneskader til følge. Produktionen af højttalere er jo traditionelt et noget beskidt industrimiljø mned masser af organiske opøsningsmidler.
Ja, det må nok være forklaringen, så dumme ville jo ellers ingen være.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *