Den Store Badekars-dag!

Dagen i dag bliver ligeså mindeværdig som alle andre dage. Hvad andet er der da at forvente, når man vender sig halvsøvning om mod den underskønne fru Dahl Vikkelsø Mathiasen og i stedet møder Anton Hunds sure hundeskæg, der sammen med resten af den efterhånden noget store hund har mast sig op på hovedpuden? Hunden må have videreudviklet den fra min egen barndom så udbredte såkaldte “hundesvømning” til en rygcrawl-lignende variant. Dér ligger den ihvertfald pladask i midten, udtrakt så lang den er (laaang!) og med stængerne lige op i luften. Et særdeles ømt syn altså, men vist mest for kendere og andre hun-hunde.

Mindeværdig bliver dagen nu osse derved, at vores nye badekar bliver installeret. Det vil sige, helt nye er det ikke alene af den grund at dets sarte beige-farve ikke har været produceret i godt 30 år. Til gengæld er det et godt og solidt et af slagsen og vil altså i dag med sagkyndig hjælp blive forskriftsmæssigt installeret. Det bliver fint, gør det, selv om det altid er en smule vemodigt at se et andet 1970-ikon, det dengang næsten obligatoriske bidét, ryge i historiens store skraldespand. Mærkeligt, dette instrument havde da ellers visse indlysende hygiejniske fordele, men det er vel derfor, det røg sig en tur. Røvtur!

Inden vi nu med nogen ret bliver anklaget for “energifråds” i den store stil skal vi da lige huske at forsvare os med, at vi er ganske massive af kropsbygning i vores familie og dermed forbruger tæt ved det teoretiske minimum af vand i et badekar især ved maksimal nedsænkning. Ref. gerne Arkimedes´ lov om sligt. Lidt dyrt bliver det dog nok men fedt, fedt, fedt!

I den nærmeste fremtid vil denne side på en radikalt anderledes grafisk fremtoning. Vi er nemlig ved at lægge sidste hånd på en gennemgribende grafisk fornyelse hvor vi vil forsøge at gøre ikke mindst sammenhængen mellem forsiden og vores Debat-side lidt bedre. I dag tager det jo nærmest en “krig” at indlæse den sidste, og derfor er de mange læsere af forsidens bidrag naturligvis noget begrænset. Ikke at vi ikke har masser af besøgende, det har vi nemlig, sindssygt mange , faktisk, men vi vil nu osse velkomme en større interaktion. Hvis vi laver en “bøf” vil vi da gerne være med til at udstille den og det gerne her på forsiden. A propos bøf og andet hakkekød af mere tvivlsom karakter skal vi da lige huske at citere in extenso et forrygende bidrag til weekendens tekst om ja, altså hakkekød. Vi så det først i går, men må altså lige have det med:
Hakket kød – nu også med dokumenteret historie..

Hej Poul 

Dejligt at genopleve min barndoms nærmiljø beskrevet så malerisk. 
Specielt beskrivelsen af “Favør”, Vesterbro Torv, Århus vækker minder. (Nu skal det for god ordens skyld lige siges, at Poul og jeg har haft en længere historie i samme miljø – Poul købte for over 30 siden den lejlighed, der var mit barndomshjem i umiddelbar afstand af omtalte Vesterbro Torv.) 
Da jeg var en lettere bebumset elev i 8. klasse og brændende ønskede mig en Fender Stratocaster, skulle der arbejdes igennem efter skoletid for at ønsket kunne indfries. Jeg fik gennem en kammerat – der i øvrigt var sanger i mit første band og flaskedreng i omtalte Favør – et eftermiddags-job som “vaskedreng” i slagterafdelingen. For de, der ikke lige kan huske, hvilke arbejdsområder en 14-årig vaskedreng har ved en butiks-slagter, kan det oplyses, at hele rengøringen af inventar, maskiner, værktøj, gulve og vægge forventedes at blive varetaget af vaskedrengen. Dette var forresten berammet til at tage 2,5 time/pr. dag Samtidig kunne vaskedrengen også gå til hånde i produktionen – specielt op til og i week-enden. 

Det kan så mange år efter virke helt åndssvagt, at en stor forretning som Favør på Vesterbro Torv helt og aldeles overlod ansvaret for godkendelse fra fødevarekontrolles side – og dermed også afgørelsen om hvorvidt slagterafdelingen måtte sælge kød – til en 14-årig skoleelev, 2,5 timer om dagen og som samtidigt umiddelbart ikke brændte for kaldet som vaskedreng…. 

Jeg holdt dog ud i næsten 1 år til timelønnen kr. 21,25 og fødevarekontrollen lukkede da ikke slagterafdelingen, mens jeg var ansat. Om det så skyldtes undertegnedes ildhu med arbejdet, eller fødevarekontrollens inkompetence, ved jeg ikke. Umiddelbart vil jeg hælde til det sidste… 

Men lidt spooky, at jeg (måske) har medskyld i, at Poul for 30 år siden købte sin første og dermed eneste pakke hakket svin i butikken. 
Heldigt at Poul dengang nøjedes med at købe hk. svin – hvis det havde været “hjemmelavede delikatesse frikadeller”, er jeg ikke så sikker på, at Poul og jeg havde fået den lange historie med en masse handel, som vi da heldigvis har haft. 

Uden at afsløre for mange detaljer i føromtalte slagterafdelings produktion af “hjemmelavede delikatesse frikadeller” kan det dog siges, at netop smagen/lugten af røget makrel ikke var bevidst tilsigtet. Men efter over 30 dages metamorfe fra kamsteg med spæk til “hjemmelavede delikatesse frikadeller” må det forventes, at smagen også bliver mere “nuanceret” på sin vej gennem denne nærmest magiske forvandling. 

Det var måske alligevel ikke så langt væk fra Hi-Fi branchen: Lidt ligesom effektiviteten på et stor-slagteri: det eneste, der ikke kan laves penge på af grisen, er skriget når svinet stikkes. 

Fortsat god appetit 

Klaus 

Bravo, sådan sluttes således cirklen så mange år efter. En anden nyskabelse vil blive et lille uskyldigt musikforum til gensidig berigelse for de desværre ganske få, der tilsyneladende interesserer sig for musik. Det skal nu ikke forhindre os i at prøve lykken her på samme måde som indenfor den sædvanlige bredere folkeoplysning. 

Ellers står dagen på re-coning af adskillige gamle Tannoy HPD-højttalerenheder og lige dér kan badekarret unægteligt blive praktisk. Det er altså ikke ret spændende at lave, men det bliver til gengæld ganske spændende at se de glade øjne hos ejerne, når de senere i dag atter er klar(e?) Det sviner som at lave klejner til jul, men resultatet berettiger bøvlet. Og så er der bad bagefter! Arkimedes, her kommer vi!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *