Hundehoveder

Atter i dag bliver det lidt af en udfordring at få enderne til at nå sammen, og vi vil forsøge at fatte os en smule i korthed. Hvilket jo sjældent lykkes…. Derfor vil vi til en behagelig afveksling i dag bekræfte, at vi jo faktisk laver andet end at kæmpe for retfærdigheden. Ikke som denne er, retfærdigheden, udelukkende som vi ser den, andet kan man vel ikke. Andet end bilde sig ind altså og SÅ dumme er vi alligevel ikke.. Alternativt kan man naturligvis altid lade, som om man bare ikke lige har lagt mærke til noget. Som forældrene til de vel efterhånden ofte nok nævnte unger fra en midtjydsk efterskole. Ikke desto mindre vil vi da for forlængst afdøde arveprins Knud lige gentage reglerne omkring udskænkning af alkohol til sidst i dagens tekst. Vi ved jo fra den daglige IP-adresse-“sladrehank”, at forbløffende mange nye læsere i det midtjydske er kommet til for rimeligt nyligt. Det er jo på overfladen meget godt. Hvis de altså bliver klogere af det. Nåh, de bliver mest nok bare sure, men så sker der da alligevel lidt. Ganske lidt..

I dag starter vi med at levere (atter et af ganske mange efterhånden) et billæs til Odder Gymnasium, og derefter er der osse lige en bunke til en lokal kommuneskole og så hedder det forresten indretning med lydanlæg i en kantine hos et større lokalt rådgivende ingeniørfirma. Nå ja, så skal vi osse pakke en stak til en musikskole på Ringsted-kanten. Vi skal også helt bogstaveligt sidde og “fedte med” nogle gamle Tannoy-enheder fra mærkets “Gyldne Æra” og det ganske bogstaveligt. De er nemlig helt ubeskriveligt klistrede og kantophængene minder typisk mest om gammeldags tyske flødekarameller. Efter de har ligget i en bil, der har stået i solen på sommerens varmeste dag. Adr! Sådan noget fjernes bedst med trichloretylen eller tetraklorkulstof, der dog begge giver øjeblikkelige livstruende lunge-ødemer. Ikke fuldstændigt ubegribeligt, at begge opløsningsmidler kræver polititilladelse som man sjældent får. Rimeligt nok, så i gang det går med god gammeldags “knofedt” Det får række og det skal det osse nok.

Ellers er morgenen jo normalt tid til den “stille eftertænksomhed” Denne trives allerbedst, når man går den obligatoriske morgentur med ærværdige gamle Folmer Hund og sønnen, lømmelen Anton Hund. Som er en rigtig stor hund på 35 kg. med en logget topfart på over 60 km. i timen. Den er tillige kraftigt bygget, lidt i retning af et tysk “lommeslagskib”, kendt fra de glade før-krigsdage. Et “lommeslagsskib” var som bekendt en uhyrligt svært bevæbnet krydser, som tysk ingeniørkunst havde “proppet” ned i et lillebitte skrog for at komme under den såkaldte Washington-Konventions regler for ja, altså for hvornår noget var et slagskib. Eller altså alternativt en såkaldt “krydser” selv om skibet altså VAR et slagskib. Spændende ikke? Nå, Anton Hund er altså et ganske imponerende dyr. Topfart og acceleration er i absolut særklasse selv blandt andre store og stærke løbe-hunde derovre ved hundetræffet og motorikken er næsten endnu mere vild at iagttage. Det er simpelthen ren kropskontakt-fodbold a la “Aussie Rules”, når hundene tåger rundt om en halv times tid. Og vores er bare den bedste og den klogeste. Selvfølgelig, som vi selv…

Iøvrigt er det ganske bemærkelsesværdigt, hvad et hundehoved er i stand til. Denne skribent står op ganske tidligt hver morgen for at lave diverse papirarbejde og pusler dermed ganske stilfærdigt rundt i underetagerne i vores noget store hus. En af hundene bliver altid hos den trygt slumrende frue og så kommer vi til det mere bemærkelsesværdige. Hvis jeg blot pusler mere eller mindre kontinuerligt, så ligger Folmer Hund blot trygt ovenpå og snorker højlydt med stængerne lige op i luften. Hvis derimod “lyd-pausen” har været for lang nedenunder, så kvitterer det intelligente dyr med et enkelt højlydt bjæf for lige at minde om, at der foregår noget, som skal “afmeldes” på samme måde som en G4S-alarm. Hunden gøer altså ikke, de udsender blot en lyd som en rigtig alarm, som man så “afmelder” ved at sige “Nej, Folmer” Derefter kan man så uhindret pusle løs igen indtil pausen atter bliver for lang. Bjæf!

Det er vældigt interessant, hvordan den trygt snorkende hund i forenden af sengen bærer sig ad med at akkumulere disse data. Som altså består i kontinuerligt at “monitorere” alle lyde og så simpelthen kortvarigt alarmere, hvis kombinationen af lyde ikke forekommer rigtig. Lydene er selvfølgelig ganske de samme, det er timingen blot ikke. En interessant gåde indenfor informationsteknik, som er vældigt spændende for denne skribent. En naturvidenskabelig gåde på samme måde som hvordan i alverden ens hår under armene ligeledes har en ganske alternativ “intelligens” Lige meget hvor meget man barberer dem vokser de jo nemlig ud til den længde de (muligvis) havde, da man begyndt5e at barbere sig. Derefter “ved” hårene tilsyneladende, at de er “lange nok” og vokser derefter ikke yderligere. Hvordan i alverden ved de dog det? Livets mysterier er ganske mangfoldige.

Til allersidst i dag så lidt “udskænknings-teori” for de absolut tungnemme. For at udskænke alkoholiske drikke skal man have en alkoholbevilling. Denne gives KUN til værtshuse med fast adresse og i undtagelsestilfælde til idrætsforeninger, der så til gengæld SKAL have almennyttige formår. Det skal de iøvrigt efterfølgende detaljeret redegøre for. Selv om man altså så har en bevilling til udskænkning, så må man STADIGVÆK IKKE udskænke til nogen under 18 år. Der gives ingen undtagelser. Hvor svært er det egentligt at forstå? Tydeligvis sværere end man skulle tro. Ligeså svært at forstå som det er, at det talrige gange omtalte “event-firma” kunne gennemføre en en nattelang “fest”, som ikke indbragte det et samlet provenu nok til at udbetale blot mindstelønnen til personalet. Bevillingen er vist ikke det eneste problem her i det jydske “Klondike”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.