Kabler, kabler, kabler!

Så er vores monteringsværksted efterhånden indrettet til denne skribents betydelige tilfredshed og lige i dette her tilfælde er det jo osse det vigtigste. Der er faktisk plads til både det ene og det andet og det er lige præcist det, der har fundet vej til det. Hvis man er en stor ynder af australske “swags” (som kendt fra sangen “Waltzing Matilda”) og EAR-forstærkere er det her et veritabelt paradis. Samtidigt er vores store ATC-sæt kommet op at køre i det dedikerede musikrum og lige i denne konstellation kommer det hele til at se temmeligt ydmygt ud. Rummet er nemlig ganske betydeligt meget større end hidtil, ja det næsten i en grad, som er skræmmende. Heldigvis er netop det store ATC SCM 300 aktive system jo beregnet til at generere betydelige lydtryk, og det kommer det så til. Der er dog stdigvæk 10 dB headroom så det går nu nok. Det har ihvertfald aldrig lydt sådan tidligere. Om det er godt? Ja, det er det, helt fint med os!

I soveværelset ovenpå er atter de trofaste Tannoy Monitor Gold-bestykkede Lockwood-boxe med hjul og det hele fra Yorkshire Television blevet installeret, så i det store og hele er alt ved det gamle. Der er bare rum efter rum endnu uden hifi i, en spændende tanke, måske vores gamle JBL og Altec-Lansing ligefrem kan komme til fornyet ære og værdighed?

Det kan undertiden være interessant at se og høre en højttaler uden at ane, hvad den koster. Sommerider kan det jo også være ekstremt svært at bedømme, da hverken imponerende bestykning/indhold eller ditto kabinetarbejde på nogen måde giver noget “clew”, som visse angelsaksere udtrykker det. Sådan et sæt højttalere fik vi selv “smidt i nakken” fornyligt uden at ane, hvad de var værd, nemlig et sæt Dynaudio Focus 220. Vi aner godt nok stadig ikke hvad de er værd, men vi kan da i en ellers som sædvanligt uendeligt ligegyldig læse, at de har været ganske dyre, ja de er det endda endnu. I den sammenhæng vil det nok ikke være klogt at afsløre den pris, som undertegnede gættede på, vi skal jo faktisk af med dem på et tidspunkt. Man kan jo heldigvis altid give dem væk til Kirkens Korshær men måske der findes en liebhaver derude? Det må der vel gøre siden de laves endnu. Men måske de osse bare har dem til at stå i vejen ligesom vi selv har…
Nå, laves skal i dag også en forbandet bunke kabler til forskellige kor og efterskoler og andre spændende mennesker over det ganske land. Og så er der jo heldigvis osse basis for lidt personlige leveringer af diverse sager til et større lokalt busselskab og lidt skoler og et par universitets-fakulteter. Som forlængst salig “Monty Python” udtrykte det i en af de rigtigt vellykkede sketches om den vakse såkaldte “Bicycle Repairman” i byen Metropolis, som ellers var befolket udelukkende af veritable Superman-klædte ikke-særligt-super-supermænd: “It’s all in a day`s work for the Bicycle Repairman!” Simple ting kan ofte gøre en stor forskel og vi er ikke selv for store til at lave de små ting. Endda slet ikke.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *