Pirateri mod enhver sund fornuft

Atter en dag står i papkassernes tegn og derfor får dårskaben derude desværre atter en fridag. Der ville ellers have været mere end nok at tage fat på, ikke mindst den strålende nyhed om, at den danske flådes stolte skib “Absalon” atter skal på såkaldt “piratjagt” ud for Somalias kyst. Nu er ordet “jagt” jo konventionelt mest anvendt om handlinger med en vis såkaldt “finalitet”, det vil sige, at jagten ihvertfald for den ene parts vedkommende risikerer at ende med døden. Risikoen er vist især stor for skovduerne i den nærmest kommende fremtid, mens jægernes er mere begrænset til at dø af hjertestop efter efterfølgende forædelse i de lækre krop-duer her. Det sidste mere bekvemmelige kalder man nu normalt ikke jagt, men det skulle man måske til at overveje at begynde på set i lyset af “Absalons” hidtidige eventyr.

I dagens avis er der fremkommet en ganske overordentligt sælsom liste over ting, som “Absalon” konfiskerede på det nu snart forrige togt. Sælsom, fordi det jo må være blevet bevidst “plantet” som seriøs pressemeddelelse uden at der åbenbart er læst bare den allermindste korrektur på det. Det synes ganske vist heller ikke indtil videre at være nødvendigt, da selv dagens JP bringer denne “kostliste” ganske ukommenteret. Der er ellers al mulig grund til at undre sig såre: Både over hvad der er inkluderet og hvad der indlysende mangler-derom mere nedenfor. Nå, men som alle husker var “Absalon” garant for , ja hvad egentligt dengang på sidste togt. Ja, ingen verdens ting er vel egentligt det allerbedste udtryk, for man fangede OVERHOVEDET INGEN PIRATER på sin såkaldte “pireatjagt” Der var sådan en slags usalig skolegårdsagtig legen “røver-og-soldater” over det, og “Absalons” indsats bestod så i at væren den, der skulle “ta`” Når piraterne således havde fået motorstop eller på anden måde havde problemer derude langt udenfor enhver territorialgrænse (hvor der som bekendt ingen konventioner eksisterer), så kom disse meget mørke og endnu mere grimt lugtende (husk at der er skidevarmt dernede og ingen air-condition ombord på de små hurtiggående både) mænd ombord på “Absalon”, mens skibets teknikere fik gang i mekanikken. Efter et tiltrængt bad og efterfølgende afslapning i skibets kølige indre med danske bilblade, hvor eventuelle udfordrende unge damer mødsommeligt var blevet klippet ud, blev piraterne så atter ekspederet fra borde. Ikke som ur-gammel sædvane bagbundet ud over en planke stimuleret af spidsen af en gammeldags “cutlass” (“huggert” men ingen af ordene er vel kendt alligevel længere). Næh, de blev såmænd bare frigivet for at søge nye eventyr, og det kan man vel så trygt regne med, at de nok også har gjort. Når en indlysende (døds)strafbar handling ikke blot ingen sanktioner får, ja måske man ligefrem i den sammenhæng kunne opfinde ordet “negative sanktioner” til at beskrive, at piraterne faktisk fik det BEDRE ved at blive “fanget”, så kan vel ikke regne særligt sikkert med, at de ligefrem holder op.

Det største problem for den noget bløddyrs-agtige danske flåde har jo i denne ellers temmeligt enkle sag været, at dansk lovgivning ikke tillader at udlevere folk til stater, hvor de risikerer dødsstraf. Da pirateri overalt i verden er belagt med, ja netop inappellabel dødsstraf, har det jo hidtil været noget vanskeligt at slippe af med de (ganske vist uhyrligt) få pirater, som man altså havde fanget. Eller ihvertfald leget, at man havde fanget. Så vidt vides affyrede “Absalon” ikke et eneste skud i vrede dernede og det er selvfølgeligt godt nok og da ikke mindst for piraterne. Man burde måske undersøge, hvilken “studehandel” der er blevet lavet med Kenya, som åbenbart er gået med til at modtage piraterne. Man kan vel næppe påregne, at man i Kenya ligefrem regner med, at en tilstømning af rovgriske pirater ligefrem vil være nogen synderlig gevinst for det stedlige noget vakkelvorne demokrati, men mon ikke man trygt kan regne med, at en del at det lokale “kleptokrati” vil forsyne sig rigeligt med FN-midlerne. Hvorefter de naturligvis straks vil ekspedere piraterne ja givetvis tilbage til Somalia og vente på, at de får penge for at tage dem igen? Alt andet ville da være fuldstændigt åndssvagt, og så dumme er kenyanerne vel ikke? Mørke, meget mørke ganske vist, men mest udenpå skindet, næppe SÅ åndsformørkede som dem, der har udklækket denne herlige konfliktfrie bureaukratiske plan.

Nå, tilbage til den enestående liste af militært isenkram, som altså “Absalon” konfiskerede fra de såkaldte “”(lege)-tilfangetagne pirater”: 56 uspecificerede håndvåben (vel af noget tvivlsom kvalitet og uendeligt lette at genanskaffe) og8 Stinger-missiler (lyder fuldstændigt åndssvagt og aldeles løgnagtigt, da et Stinger KUN kan benyttes til at plaffe fly ned med, aldeles ikke mod handelsskibe. Mon de her platmatroser ikke mener et skulderbårent raketstyr a la bazooka? Nå, det ved de naturligvis overhovedet ingenting om, fede futmælksmatroser som de jo selv er, men farligt har det da set ud for de danske drenge. Stingere har det nu nok ikke været… Den fantastiske fangst stoppede så ikke engang her, hør blot: Man beslaglagde nemlig også hele 5 MOBILTELEFONER (som jo næppe har haft nogen dækning derude på oceanet, mon piraterne ikke blot har “neglet” dem fra de beundrende søfolk, noget at bruge dem til i Somalia uden net har de vel ikke) hvor man nok har brugt UHF-radioer til kommunikation. Underligt at man ikke fandt sådan nogen for man kan altså øs-regne med, at det har været dem, piraterne har brugt, mest fordi der altså ikke er andet der virker derude på det den blå øde ocean. For at det ikke skal være løgn “lister” den danske flåde (mis)informationstjeneste så endeligt den måske allerstørste fangst af dem allesammen og nu må man godt derhjemme klappe hælene sammen i sand stolthed over at være danske: Man har nemlig osse konfiskeret ikke mindre end 4 GPS´-er. Ja, man bliver jo ganske stum af beundring og hjertevarm begejstring. Ingenting om, hvorfor man ikke i stedet har fundet nogen af de nødvendige navigationsmidler som scannere, radarer osv, som altså er nødvendige for at finde handelsskibene derude hundredevis af kilometer fra land. Her hjælper en GPS ca. ligeså meget som et Stinger-missil gør mod skibe: Absolut nul-dut! ALLE de småbåde, som er sejlet så langt ud på oceanet har naturligvis haft disse ting ombord mest fordi de ellers aldrig ville kunne finde tilbage igen.
Hvorfor Helvede er der da ikke bare en eneste journalist, som har undret sig det mindste over denne hjernelamme opremsning af overhovedet ingenting. Måske fordi de allerede så længe har taget dette mageløst åndssvage officielle flådetogt som om det i virkeligheden VAR en rigtig piratjagt. Har ingen journalist nogensinde forsøgt at sejle fra Århus (hvor skolen jo ligger) og for eksempel til Anholt? 
Det er så måske det allerstørste mysterium af altsammen….”Ta´, du er pirat, æv bæv!”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *