Hi Fi News R.I.P.

Nu har der jo været nok død og ulykke i denne til, at det burde være alt rigeligt, men alligevel skal vi lige runde af med atter et lille “dødsfald” Denne gang drejer det sig om noget på overfladen ganske udramatisk, men dybere set er der tale om et afgørende personligt vendepunkt. Det drejer sig nemlig om, at denne skribent denne gang ikke fornyer abonnementet på det engelske hifi-blad Hi Fi News for absolut første og dermed naturligvis også absolut sidste gang. Siden gymnasietiden har dybde-læsning af forskellige hifiblade ellers været en væsentlig del af denne skribents skrøbelige personlighed. Ja, man kan ikke frigøre sig helt fra den kætterske tanke, hvad man dog ville have kunnet drive det til, hvis man ikke havde spildt sine bedste år med at sidde og glo og gen-glo i de dengang talrige og blomstrende hifi-magasiner. Siden er bladenes antal og indhold jo ganske vist blevet udtyndet i en grad, som har været aldeles grinagtig i forhold til de astronomiske prisstigninger. Nu er 40 år jo naturligvis et stykke tid, men alligevel er det ganske imponerende hvor meget for eksempel dansk High Fidelity er steget og da særligt i forhold til det almindelige forbrugerindeks. For slet ikke at tale om lønindekset, der bliver det virkeligt fuldstændigt komisk, næsten ligeså komisk som bladet er i dag. En prisstigning på næsten 20 gange er altså ikke blot meget, det er SINDSSYGT MEGET. Især når man så overhovedet ingenting får, knapt nok ordentlige annoncer længere. Vi behøver vist ikke kundgøre, at lønstigningerne i samme periode har været en hel del mindre. Pudsigt når nu man har sparet al anstændig skribentvirksomhed fuldstændigt væk men det er på den anden side sket for så længe siden, at undertegnede ikke har læst et helt magasin i de seneste 20 år. Kikket, ja, når kedsomheden har været intens nok indtil det gik op for mig selv, at selv umådelig kedsomhed alligevel var at foretrække for at glo i det her hjernelamme blad. Man fik da i det mindste ikke kvalme af at sidde og glo ud i luften!

Indtil engang lige omkring årtusindskiftet var det engelske Hi Fi World ganske underholdende og ikke mindst ord-rigt. Ikke altid særligt indholds-rigt, men der var dog normalt lidt at læse om, som man ikke nødvendigvis vidste på forhånd. Ikke altid, dog sommetider. Det gik så efterhånden over og det skete interessant nok i den den seneste krise kom til at kradse. Al skribentvirksomhed blev sparet ihjel for efterhånden mange år siden, og den endelige “lakmustest” for ethvert hifi-magasin (nemlig om læsningen kan vare tilman er færdig med at drikke et stort krus fra starten skold-varm kaffe) blev blev efterhånden “dumpet”. Exit Hi Fi World. Tilbage var så Hi Fi News, der undertiden tilbød fornuftig læsning, produceret af vidt forskellige skribenter, de fleste erfarne. I de senere år, altså signifikant nok også inden den nye krise, gik det så helt på samme måde som for alle de andre. Det blev efterhånden så storslået indlysende, at skribenterne simpelthen modtog betaling PR: ORD, ikke for nogetsomhelst indhold. Det betød naturligvis, at al eftertænksomhed og omtanke omgående måtte vige pladsen for eminente skribenter. Ikke dybe skribenter, næh det eminente lå i den suveræne SKRIVEHASTIGHED. Den mest berygtede “vandrepokal” i den engelske hifi-verden, nemlig John Bamford, kom efter et par årtier som “speed-(mis)informationsmedarbejder” i forskellige virksomheder tilbage til papir-bladenes verden. Et par numre med ham og så ophører alting simpelthen. Der er ingenting galt i at få penge for at skrive, men det er edderbroderemig åndssvagt at sidde og læse en såkaldt “test” af Bamford uden at vide, hvem det er, der betaler hans løn. Eller rettere, det ved man naturligvis godt, det er nemlig ganske let at se og det er jo nemlig det allerværste. Magasiner kan simpelthen spare deres skribenter og deres løn helt væk i en grad, at disse nødvendigvis må supplere indkomsten på anden vis, og det gør de så. Tilbage til kedsomheden: Ren kedsomhed UDEN kvalme er altid bedre end MED kvalme. Derfor exit Hi Fi News.

Nu er vi jo ikke i hifibranchen og det har vi altid været glade for og da ikke mindst i denne tid. Selv vores egen professionelle installations-branche er ganske turbulent, men ingenting mod den anden, som vi ser den. Nå, men det gør vi så ikke længere. Hifi vil naturligvis fortsætte med at være en kær hobby men fremover gider vi altså ikke læse bladene længere. Selv om de var gratis men så dårlige er de altså blevet. Nogle har været det ganske længe og nu er bægeret altså fyldt. Farvel Hi Fi News!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *