Male, male!

På grund af uopsætteligt malerarbejde på vores nyligt indkøbte antikke Altec-Lansing højttalere i dag bliver dagens tekst noget kortfattet. Om vi ligefrem får de noget ukonventionelt designede flade og store truthorns-kasser til at blive kone-acceptable med deres gigantiske metaltragt-horn ovenpå med en møjsommeligt monteret megastor driver på henved 15 kg. er så straks et større problem. Vi tror ikke rigtigt på projektets levedygtighed i domesticerede omgivelser, men som de gode sportsmænd vi er giver vi den naturligvis alligevel en skalle. Eller også netop derfor på grund af håbløsheden som dengang med Tennysons digt om “The Charge of the Light Brigade” som jo heller ikke førte til nogetsomhelst. Ak, det hele var forgæves, men sikke dog en glorværdig kamp og det er så naturligvis den vi tager. 

I den mere seriøse afdeling skal det lige med, at vi faktisk i dag bliver stillet overfor betydelige logistiske problemer, som bl.a. består i at skaffe subwoofere til et lokalt underholdningsparadis, monitors til en musikalsk kro i det nordlige Jylland og så skal vi til Hou og så skal vi aflevere lidt PA på et lokalt kollegium og så skal vi osse lige følge op på en ordre til en østjysk højskole og Det Nordjydske Musikkonservatorium. Og så er der jo alt det, som vi ingenting ved om endnu.
I forbindelse med gårsdagens tekst har vi iøvrigt netop i går fået meddelelse om, at agenturet for de kendte finske Genelec-højttalere er skiftet. Det var det agentur, som det forlængst firma Wavehouse hovedsageligt var bygget op omkring, og da vor helt Bremer forsvandt her den 1. april så søgte Genelec altså osse grønnere græsgange. Blot underligt, at de ikke fulgte med vor ven, det havde jo ellers ifølge nå ja vor ven været et “ideelt ægteskab”? Når selv sådanne ideelle konstellationer i kosmisk perspektiv senere udvikler sig til det, der i gamle vist hed en “mesalliancer”, så er det jo ikke nemt længere.
Det lidt specielle ved lige præcis dette valg fra Genelecs side af importør helt tilbage dengang, som altså nu endelig er omgjort, er jo, at det er strengt kronologisk sammenfaldende med dette beskedne firmas opståen. Derfor har vi naturligvis med en vis ærefrygt iagttaget de tilsyneladende successer, som samarbejdet angiveligt medførte. Altså så indtil det hørte op. I mellemtiden vil vi godt vædde på, at Genelecs markedsandel er dalet ganske betydeligt, men det kan jo naturligvis skyldes hård konkurrence, men det er næppe hele forklaringen, ja nok ikke engang blot den næstvigtigste. Vi er heldigvis i den professionelle lydbranche, hvor producenternes ikke altid lige rationelle eller fornuftige valg af distributører fuldstændigt matches af disse lokale distributørers for det allermeste helt ubegrundet tomme løfter om ja, et betydeligt (og for informere udenforstående folk som for eksempel marsboere helt ubegribelige) “løft” i omsætningen. For tiden bider selv de fornuftigste producenter på en madding af selv gamle tomme åbnede konservesdåser på et flosset nylonreb (det gør selv den dummeste ulk eller torsk altså ikke og især ulke er jo ellers ret dumme) uden tanke på den fremtid, som man på denne måde sikrer aldrig nogensinde kommer. Det fører underligt nok ikke til ret meget andet end stadige panikagtige udsalg af restlagre fra den til enhver tid nyligt fratrådte tidligere distributør mens markedsføringsmæssig kontinuitet forbliver en “by i Rusland” Nå, Genelecs nye valg forekommer nu undtagelsesvist en del mere fornuftigt end dengang vi selv startede, det skal lige med. Blot temmeligt meget for sent, for den tid der er totalt spildt, kommer jo aldrig godt tilbage.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.