Ali og kamphunden

En uvildig undersøgelse foretaget blandt de vågne medlemmer af vores familie i dag ved 05-tiden har vist, at denne side er en kilde til folkeoplysning på det allerhøjeste plan. Sådanne undersøgelser plejer garvede statistikere ikke at give meget for og det gør vi da i øvrigt heller ikke selv og så er denne undersøgelse alligevel i både rimelighed og vederhæftighed en hel del bedre end det, som man ser i brede journalistiske kredse. I går kunne TV-avisen for eksempel berette om, at folk stormede de danske apoteker i desperat jagt på det vistnok klinisk dokumenterede aldeles virkningsløse influenza-middel Tamiflu. Hektiske billeder viste bjerge af dette ligegyldige produkt rulle ud af Roche-fabrik og i den anledning interviewede DR en apoteker for at høre om dette helt usandsynlig ubrugelige produkts usandsynlige salgssuccess. Sådan formulerede journalisten det nu ikke, han anede tydeligvis ingenting om nogetsomhelst og så har vi allerede rundet op. Apotekeren kunne fortælle, at mens der normalt blot blev solgt en enkelt pakke Tamiflu om ugen (nok til en der ikke vidste bedre eller som troede det virkede mod unødig hårvækst eller måske blot almindeligt svind, hvem ved) var man nu helt oppe på forrygende 20 pakker om dagen. Det ville altså betyde, at med den aktuelle apoteks-tæthed i Danmark og den aktuelle efterspørgsel ville man nok ialt kunne sælge ca. en pakke Tamiflu til alle danskere i løbet af et års tid, altså ikke det helt vilde og sikkert ikke nok til at gøre det store indtryk på dette virus.. Ikke underligt, at i lyset af denne fortvivlede situation for fædrelandet var nødvendigt at spørge en hel del folk på gaden, om de ville købe influenza-medicin. Spørgsmålet ville måske have haft en lidt større relevans, hvis altså man overhovedet blot teoretisk havde kunnet købe sådan noget, men disse faktiske og uoverstigelige faktuelle forhindringer for enhver meningsfyldt konversation forhindrede ikke en fortsat strøm af ligegyldige spørgsmål/svar a la. “Ja, hvis det bliver nødvendigt vil vi da godt købe det osv.” Hvad, hvor og mod hvad kom aldrig frem, men måske Tamiflu virker mod fodvorter eller almindelige vorter, som jo også er en virussygdom så vidt vi ved. Det gør det da sikkert med ikke mindre sandsynlighed end at den virker mod svineinfluenza. Helt sikkert!

Det faldt åbenbart aldrig nogen journalister ind, at når man ude på Skejby Sygehus Universitetshospital her i byen isolerer muligt smittede i nærmest atomsikre kældre og i hysterisk isolation (det viste man ellers med grafisk tydelighed, stupide idioter!), så er det naturligvis fordi man allerede godt ved, at man ikke har noget virkningsfuldt middel mod sygdommen. Iøvrigt på fuldstændig samme måde, som man heller ikke har det mod hverken den forrige eller næste sæsons naturnødvendigt nye muterede influenza, der uundgåeligt hvert eneste år ruller ind over verden. Måske de principielt fataliske muslimer alligevel har ret et eller andet sted. Mange ting sker da helt sikkert uden at der åbenbart er nogetsomhelst at gøre ved det..Nej, det har de forresten ikke. Og så stoppede den journalistiske hjerne-lammelse endda ikke her. Direkte adspurgt om man fra myndighedernes side kunne afvise, at nogen danskere ville dø af den nye influenza svarede en ekspert på området ellers, at da der jo ved selv den mest banale årlige influenzaepidemi jo allerede døde mindst 1000 danskere, var det vel ikke så let at garantere. Tilsyneladende var det en del lettere at garantere, at en hel masse faktisk allerede var dødsmærkede.Så stoppede indslaget uden at dette ganske tydelige svar tilsyneladende gjorde blot det allermindste sobre indtryk på journalisterne. Man skulle jo også ligesom videre til næste væsentlige indslag efter at dette journalistiske makværk havde varet et kvarter. Om det blev bedre?

Det kan måske debatteres. I et overdrevent føle-føle indslag interviewede man ejeren af en kat, der var blevet bidt ihjel af en hund. På samme måde som influenza-relaterede dødsfald rutinemæssigt sker hver eneste dag i Danmark er det faktisk heller ikke uhørt, at der ryger en enkelt kat her og der. Ja, det er faktisk normaliteten på samme måde som at masser af skræppende solsorte-hanner i denne tid falder som sagesløse ofre for morderiske katte og så er vi ikke engang kommet til kattenes grusomme leg i næste måned med tilfangetagne hjælpeløse plumpe solsorteunger. Naturen er ganske grusom og danske journalister ikke mindre. I det mindste var det en gru at se på dette helt epokegørende journalistiske lavmåls-produkt. Hele historien var bygget op omkring, at netop denne kat af alle katte IKKE var blevet af en gul labrador eller kørt flad af en Daihatsu. Nej, den var blevet gnuflet af en kamphund selv om enhver andet fornuftig hund selvfølgelig ville have gjort det samme. I den utrættelige journalistiske søgen havde man helt usædvanligt været i stand til at opsnuse en vis “ALI” Om han hedder det ved vi ikke, han ønskede nemlig at være anonym som han stod dér i sin hættetrøje. Alligevel var det dog ham, der sagde det eneste fornuftige i hele TV-Avisen da han konstarede, at når en hund åd en kat og en kanin, så var det altså blot naturens orden eller som han mere prosaisk udtrykte, “Sådet var det bare!” Vi kan dårligt være mere enige og relevansen af sådan et indslag er simpelthen en hel del under det absolutte termiske nulpunkt. Naturen er altså forbandet ubarmhjertig derude, ja man kan endda dø af den og gør det jo indtil videre aldeles uden undtagelse: Fugl, kat, kanin og enkelte influenzaramte. Sådan er det og sådan har det forresten altid været, men tak, Ali, fordi du sagde de eneste fornuftige ord i de her ellers ulideligt lavkomiske indslag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *