Nyere brugte biler

I dag vil vi i lyset fra den allernyeste akademiske forskning behandle et emne, som er ufatteligt forbudt og traumatisk, nemlig “gamle grise” vs. “yngre modeller” i særlig kønspolitisk belysning, som det hed, da jeg selv var ung. Dengang gav det heller ikke megen mening. Ikke at der er noget særligt at afsløre, som ikke alle allerede ved i forvejen men ikke desto mindre vil vi alligevel kikke den nyeste forskning indenfor området over skulderen. Til alt held har en vis professor Michael Svarer fra Århus Universitet netop lavet en analyse om dette spændende emne. Svarer er “professor i familieøkonomi” og det kunne da være spændende at høre, hvad sådan en betydelig kapacitet måtte have på hjerte. Svaret er nogenlunde det samme som relevansen i mandens titel, som jo ellers er ganske interessant, for hvad i Himlens navn er dog “Familieøkonomi” for noget? Måske det drejer sig om at søge på diverse søgemaskiner på nettet efter de bedste tilbud på husholdningsvarer, det burde vel være en hovedaktivitet og i den anledning kan vi da afsløre, at Aldi i dag har sat en glimrende nordtysk mælk ned til blot 4.50,- og så undgår man Arlas altdominerende markedsandel, som de jo forvalter så uhyre hensynsfuldt, at selv ikke en markedsandel på over 95% naturligvis kan betegnes som et monopol. Selvfølgelig ikke, de er nogle rigtige flinke fyre og så er de osse kloge. For eksempel vandt det lille Hirtshals Mejeri jo for et par år siden en sag om misbrug fra Arlas side vedrørende ulovlig markedsføring overfor Metro og fik en million-erstatning,men nu har Arla så efterfølgende købt Hirtshals Mejeri og dermed vel “resorberet” pengene igen og så viste det sig så, at man blot havde betalt til sig selv. Kloge, det er de og en del klogere end deres kunder. Som vi ikke helt overraskende ikke ligefrem tilhører. 

Nu har vi godt nok ikke forsket videre i, hvad en professor i “familieøkonomi” laver, men det skyldes nu ikke manglende akademisk ildhu. Nej, det skyldes såmænd, at de resultater, som denne forsker fremlægger, allerede fra starten er så lamme og grinagtige, at vi skal helt tilbage til sidste års tirsdags-statistikker for at finde noget lignende. Disse statistikker er desværre nu afskaffet, de var ellers gode til at blive kloge af. Hvis man syntes, at statistikkernes tale dengang lød fornuftigt, var man nemlig ikke selv for klog og så var jo da blevet så klog…Det samme er faktisk tilfældet denne gang, men lade os gå løs på denne såkaldte “forskning” Altså tendensen til at foretrække “en yngre model”, altid et spændende emne. Mums!

Nu er det jo ikke ligefrem noget nyt i, at teenagedrenge har helt fantastisk svært ved at få jævnaldrende kærester og mon ikke langt de fleste bumsedrenge permanent bliver indpodet dyb skepsis overfor de her pige-klassekammerater, som langt hellere vil kysse på drengene fra 1. G end på klassekammeraterne fra 8. klasse, det tror vi. “Aldrig mere en 9. april!” sagde man jo engang om en dyrekøbt lærdom og intet kan vel være dybere end denne ydmygelse af utallige generationer drenge fra utallige generationer af piger, som altid “vælger opad” aldersmæssigt. Det er en trist erkendelse for drengene i 8. klasse, hvis naturlige “revir” (jagtområde red.) altså bliver pigerne i 6. klasse uden bryster endnu. En trist tid, som jeg selv husker alt, alt for godt. Når vi selv kan kan vel de fleste andre også. Æoners smertelige erfaringer går aldrig helt sporløst hen..

Og så er vi tilbage ved den allernyeste såkaldte “familieforskning” og nu må vi nok hellere spænde sikkerhedsselerne ligesom de unge mennesker i Cobra-rutschebanen i Tivoli Friheden gjorde. Ikke at det dengang hjalp, ganske vist, de blev alligevel invaliderede. Tilbage til de såkaldte fakta: Professor Svarer kan afsløre, at mens kun 4% af mændene som 27-årige havde en partner, som var mere end 2 år yngre, så er nu hele 27% nu 20 år senere forsynet med en såkaldt “yngre model” Som altså statistisk blot er mindst 2 år yngre og hvor ung er det lige det er når man er så tudsegammel som undertegnede? Selvfølgelig ingenting, at “opgradere” konen for en mand på 50 fra en model på 49 til en smækker ung sag på 47 svarer altså for os selv til at udskifte vores gamle godt tilkørte Opel Omega ’95 til en ’97, stadigvæk en gammel skrammelkasse. At kalde sådan noget for “en yngre model” i sin statistik er da skideåndssvagt. Ikke desto mindre eller måske netop derfor fremturer professor Svarer naturligvis med andre glædestålende og åh, så politisk korrekte oplysninger, for kvinderne er kommet med, hurra hurra og så det lange..

Mens blot 2% af kvinderne som 27-årige havde en partner, som var mere end 2 år yngre er tallet for de 50-årige hele 12%. Inden vi nu falder helt i svime over denne udvikling må vel lige sige, at når kun 12% af disse klimakterie-sild har yngre mænd (og det altså blot med de statistisk sølle min. 2 år), så er der altså stadigvæk hele 88% tilbage, som har jævnaldrende eller ældre mænd. Ligesom det jo heller ikke ligefrem er statistisk videre signifikant, at selv de 27% for mændene altså samtidigt giver hele 73%, som har jævnaldrende eller ældre koner. Om tallene ligefrem muliggør, at man simpelthen kan analysere det som simpel numerisk difference mellem de 12 og 27% ved vi ikke, men kan nu ikke se nogen hindring. Så bliver forskellen efterhånden statistisk noget insignifikant.

Man kunne med nogenlunde samme ret studere parringsmønstret mellem elefantskildpadderne på Galapagos-øerne, hvor der også med alderen nødvendigvis vil udvikle sig et betydelig forskel i alder mellem parring-partnerne. Det skyldes det noget prosaiske kendsgerning, at disse gigantiske landskildpadder kan blive over 200 år gamle og derfor bliver sandsynligheden for, at en “gammel” gris” på 199 år møder er “ung sild” på blot 196 år jo efterhånden større end dengang de lå i de tykskallede æg. Ja, man kan vel sige, at sandsynligheden for som skildpadde at møde at møde en helt jævnaldrende partner bliver mindre og mindre med alderen. Ikke nødvendigvis fordi man selv bliver ældre men nok mere fordi der bliver flere og flere, som ikke er helt jævnaldrende. Anderledes er det jo selvfølgelig ikke blandt mennesker, hvor det jo i gymnasiet eller under studierne, hvor jo langt de fleste af menneskers første lange forhold naturligvis grundlægges, reelt er noget svært at finde en partner, som er 10 år yngre med mindre man er pædifil spejderleder eller ditto sportstræner. Variationen i alder er nødvendigvis mindre for ganske unge mennesker, hvor svært er det lige at forstå? Ligeså let burde det så være at indse, at variabiliteten i alder mellem partnere senere i livet nødvendigvis bliver større, da der groft sagt er “flere årgange at vælge imellem”. At ramme sin egen alder præcist bliver efterhånden ligeså vanskeligt som for den sørgmodigt trissende gamle elefantskildpadde. Det er en sandhed så indlysende, at vores “familieforsknings-professor” her naturligvis ikke kan se det. Selv om tallene i deres tilsyneladende store forskellighed taler om disse ganske ens mønstre. Her bekræfter undtagelserne tydeligvis bare reglerne.

Nå, men vores forsker i dag fortsætter med at konstatere, at “de der gifter sig igen, er altså groft sagt dem, der kan finde sig en yngre partner” Virkelig forskning på et vidunderligt højt plan, det her, for vi taler altså stadigvæk om blot 27% af mændene med denne “trofækone” hele 2 år yngre end dem selv mums-mums. Nej, professor Svarer, der er stadigvæk 73 % tilbage, som altså vist kun beviser, at de, der gifter sig igen, UDELUKKENDE er dem, som OVERHOVEDET kan finde sig en partner uanset alder. Det er til gengæld en 100% nødvendig forudsætning for at gifte sig, det dér med at have en partner. Her gives der ingen undtagelser.

Og hvad er det så vi “gamle grise” kan vente os af alle de “unge sild” derude? Ja, ikke nødvendigvis noget videre kunne det tyde på, hvis man skal tro en ny dansk filmstjerne, færøske Cecilie Stenspil fra den nye hit-serie “Livvagterne” , den med de gode og livagtige og politisk korrekte højreorienterede plots. Historisk har vi ganske vist aldrig i Danmarks-historien oplevet noget, som ligner blot lidt, (Højgaard-kredsen var i denne sammenhæng rene amatører) landsforræderi har mest været en venstresnoet hobby og det er det iøvrigt stadigvæk. Nå, Stenspil siger de dybe ord: “På teatret trækker publikum vejret i samme rum og der er den der specielle stemning. Og når vi laver TV, er der jo kameraet” Jamen er det da ikke mageløst intelligent, dette veritable blændende blitz-glimt af urhavs-dyb kvindelig indsigt. Man kunne måske udvide det til, at lige netop mht. luftmassen indånder ALLE mennesker ligefrem den samme fælles-pulje af luft.. Især det dér med, at der faktisk bruges kameraer til at optage film er jo ganske spændende og sikkert ganske uventet og overraskende for de allerfleste. Nå ja, ret meget dummere end denne ekskurs udi familieøkonomi er det vel ikke men mon ikke unge Stenspil med fordel kan finde sig en noget yngre model , som hun behørigt kan imponere med sin imponerende livsvisdom. Hvad men én af de kronisk oversete drenge i 8. klasse, Cecilie! Det ville også gavne statistikken lidt og det kunne den sandeligt godt have behov for og det endda ikke så lidt. For slet ikke at tale om hvad disse til alle tider oversete drenge ellers kunne have brug for..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *