Lindholm og Napoleon

Forhåbentligt eller ikke er i dag så den sidste dag, hvor vi atter engang må svigte vores forpligtelse til at fremme den højere oplysning på denne side. Der skal jo osse være tid til at finde på en rigtigt fængende nytårshilsen som iøvrigt vil rumme en lille artig nyhed af de helt store. Der skal jo heller ikke meget til i denne professionelle del af branchen eller rettere, det har der indtil ganske fornyligt ikke skullet. Ingen menneskelige kvalifikationer og tilsvarende faglige på ganske samme såre menneskelige niveau eller lavere har rakt ganske fint. 

Ja, det har endda undertiden rakt til at grundlægge store imperier, selv om størrelsen af det specifikke imperium sommetider objektivt set har været mindre end den sikkert ikke længere særligt kendte danske ø Lindholm. Det var som bekendt der, den danske fly-pionér Ellehammer foretog sine første flyvninger.

Øen er blot 7 ha stor altså ret præcist 7 fodboldbaner med maksimumsmål og flad som en fregne eller måske endda en smule fladere. Selv uden at stille sig op på en spand kan man sagtens se vand hele vejen rundt, den er godt nok lille. Vi ved godt nok ikke, om nogen lille konge nogensinde har hævdet nogen suverænitet over dette ubetydelige landstykke i Smålandshavet, men det er osse ligemeget nu. Man bruger nemlig øen til forsøgsstation for smitsomme sygdomme og det var vel ret passende for denne lillebitte skod-ø at ende som mikrobiologisk losseplads.

Siger denne skribent altså, som selv kommer fra en ø, som dog heldigvis er noget større. Lige præcis ø-mæssig indesneethed ved denne skribent altså noget om og er måske selv det fremmeste eksempel på samme. Alligevel har det vel i årets løb været et af højdepunkterne at se og høre vores branches svar på “Kongen af Lindholm” fortælle om sine aktuelle erobringsplaner af det eurasiske kontinent. Helt muttersalene mod hele den store verden gik det som bekendt heller ikke eller rettere, det gik vist bare efter fortjeneste og den var vist ikke høj. 

Vores branche har vist ikke alt for meget at lade IT-Factory og Bagger høre når det drejer sig om egentlig serieproduktion af luftkasteller. Som med produkterne fra den akut nødlidende amerikanske bilindustri er det jo desværre eller heldigvis sådan, at de er uhyre nemme at producere i forhold til hvor svære de er at sælge, både biler og luftkasteller. Nå, men vi bliver desværre nødt til at løbe atter engang. Med lidt held bliver der tid til at fundere over dagens sex-tillæg til JP, som er et forrygende stykke prosa, hvor man helt som i den professionelle lydbranche starter med alle de imaginære successhistorier om et nyt kvantespring i seksuel frigjorthed og oplysning og kriblende nysgerrig livsglæde og så straks derefter går over til det mere interessante som skedetørhed efter menopausen, inkontinens, HIV-eksplosionen, revnede kondomer og andre livsbekræftende ting. Ak ja, et fromt nytårsønske kunne da vist være, at man forsøgte at få en smule overensstemmelse mellem egne bevist beskedne evner, hensigter og storheds-vanvittige ønsker og planer som man sidder der på øen Lindholm med sin megafon og råber løs. Eller altså taler om den nyeste seksuelle revolution på en måde, som ikke lader den gamle Indre Mission-prædikant og -skribent Olfert Ricard bare det allermindste efter. Det var som bekendt ham med de “kolde afvaskninger” mod syndige tanker. Ellers en vældigt værdig sag.

Desværre hjalp det dengang ligeså meget at forsøge at tale disse drifter “ned” med eller uden brug af iskoldt vand som det i årets løb lykkedes at snakke firmaer “op” i den professionelle lydbranche. De gik ihverfald ned og så gik det hele jo så op alligevel.
Nå, men sådan er det ikke længere, der er nemlig ikke flere batterier til den efterhånden mere og mere skingert skrattende megafon og ingen penge til at købe nye for. Sådan slutter selv de blodigste krige sommetider uden at nogen bemærker det. Derude midt i det store intet.
Nu kan små mænd fra ganske vist lidt større øer sommetider erobre store dele af verden. Napoleon blev jo faktisk født på sin senere fange-ø Korsika men han var måske bare en lidt større mand selv om han jo ellers var ganske lille og temmeligt tyk. Ja, det var han nok.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *