Humor.

Vi må starte med at beklage gårsdagens genbrugstekst, som skyldtes en tur til København. Vi kan jo så blot håbe på, at teksten yderligere har medvirket til lidt ekstra omtanke i forbindelse med en eventuel tur i Tivoli Friheden til næste sommer. Lige netop dér kan man jo med næsten skræmmende regularitet opleve fru Torp og dennes såkaldt “morsomme mand”. Er der forresten nogen længere, som kan huske den danske forfatter Finn Søeborgs lille historie “Navn Ukendt” med en RIGTIGT morsom “morsom mand” og endda en fra TV. Det var jo det allerstørste dengang i DR’ s monopoltid og det er det jo underligt nok stadigvæk, Helt ufarligt vil det jo næppe blive at være i Friheden til den tid med de forventelige betydelige optøjer omkring koncerterne. Der bliver dog næppe tale om kamp for at få billetter, nok nærmere en egentlig eksistenskamp for at slippe væk. Gruen vil nok være sammenlignelig med utallige gigantiske kæmpeøgler fanget i de gigantiske bundløse tjæresøer i Nordamrika… Langt, langt væk! Sig så ikke at humor ikke kan være farligt, for det kan det sagtens blive. Det gengæld bliver det så ikke spor morsomt, men det er jo noget helt andet. Det kan nu sagtens vise sig som en god fidus at være med, hvis man altså er én af dem, der overlever.Som at være med på “S.S. Titanic” og senere leve af at vise lysbilleder fra turen, så husk endelig kameraet..

Nu er det ikke fordi vi forventer nogen videre virkning på længere sigt af de her ellers behjertede advarsler. Vi er vel på denne trøstesløse årstid så langt væk fra alting positivt, at advarsler mod mulig sommerdårskab forekommer ligeså uvirkeligt, som når astronomerne spår, at solen engang vil ekspandere langt ud over Jordens bane og dermed udrydde alt liv. Advarsler kan simpelthen komme i så god tid, at de holder helt op med at være advarsler, de bliver blot simple uundgåelige og aldeles ligegyldige faktuelle oplysninger. Lige netop denne sandsynligt kommende kunstneriske katastrofe kan dog endnu relativt let afvendes ved ikke at købe billetter til Friheden. Det er vist endda ganske let, da de vist slet ikke endnu er til salg men vær på vagt, de skal nok komme ligesom dræbersneglene. Dræbersneglene kommer til gengæld også uden brug af dankort. Nå, nok advarsler for denne gang. Det svarer vist til at advare mod at forsøge at fotografere de yngre sekretærers bare bagdele på kopimaskinerne til firmaets julefrokost til næste år. Det er osse noget lang tid væk (da der som bekendt var julefrokost sidste fredag) og kontormaskine-reparatørerne har ikke engang fået kopimaskinerne til at virke endnu efter dette års helt tilsvarende forsøg på at få fotografere en aldeles kontorstols-formet mås med en tyngde, der ikke overaskende øjeblikkeligt fragmenterer plastic. Underligt at denne form for kvindelig skønhed ellers ikke efterspørges særligt i kontaktannoncerne resten af året, men mon ikke der er tale om en pendant til den sønderjydske traditionelle juleret “surrib”, altså noget, som man kun indtager massivt åndeligt formørket af umådelig indtagelse af alkohol? Nå, men i det mindste øger denne destruktive aktivitet nationalproduktet. Det sker godt nok ligesom Tivoli Friheden lidt alternativt som Friheden med deres “Cobra” ved at fremkalde undgåelige skader. Økonomi er noget morsomt noget.

Morsomt kan det nu stadigvæk være at læse avis. Nu har undertegnede aldrig efter at have set den nu tidligere rigspolitichef Torsten Hesselbjerg blot kortvarigt i TV ligefrem været subskriberende medlem af hans fanklub. Han forekom selv udfra de allermest overfladiske betragtninger som en lidt kedelig fyr. En del kunne vel tyde på, at det er han også på baggrund af den pludselige fyring, som politisk mig bekendt er uden sidestykke. Sådan noget gør man helt sikkert kun, når der ikke er andre muligheder.. I dagens JP underbygger den gamle børneradiomedarbejder Bente Troense dette på fremragende vis. Ifølge Troense “gik han (H:) helt op i limningen..opførte sig kolerisk og ukontrollabelt og anvendte et uanstændigt ordvalg” Det skete da hun endnu lavede Radio/TV og han burde nok bare have fået sparket dengang.

Som om det ikke skulle være rigeligt, så er “hans (H.) kommunikative evner..katatrofale og når de kombineres med hovmod og dumhed, så er det en giftig cocktail, der forgifter selv en politichef” Mon ikke hun har leget med formuleringen “selv for en politichef” i den sidst ledsætning, det tror vi! Det er simpelthen et af de tilfælde hvor man bliver ægte misundelig på Troenses formuleringsevner i dette klassiske stykke kvalitetsjournalistik, hvor ethvert ord har betydning. Godt gået, Bente, i denne mørke tid! Desværre er det så slet ikke journalistisk stof, blot et læserbrev, men sikket ét!

I de kommende dage vil vi forsøge at runde årets store begivenhder og dets hovedpersoner op. Livet er jo fuld af “Komiske Ali”-er (den vidtberømte informationsminister i Saddam-regimets sidste dage som bekendt) derude, som til enhver tid vil hævde, at deres firma med vedvarende kroniske og eskalerende underskud er en eksempelløs succeshistorie. Hverken amerikanerne eller kreditorerne står ved døren eller i selve Bagdad. At sælge sådan et veritabelt “pengetræ” svarer vel lidt til at give “Guldhornene” væk til Tvind-velgørenhed for formand Amdi. Der er simpelthen tale om en så eksplosiv spruttende kommerciel komik her, at det er lige før den bliver helt sprængfarlig. “Heldigvis” havde Saddam jo så også sin “Kemiske Ali” til det mere eksplosive. Vi vil dog som Bente Troense nok vælge at træde lidt varsomt lige i denne sammenligning. Den største humor er jo sommetider lige derude og kræver slet ikke hverken sæsonkort eller andre billettter, blot øjne, der ser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.