Et livsværk på tilbud

Så blev der endelig tid til at jule lidt i vores lille travle virksomhed. Den mandlige model på denne side havde vel næppe forestillet sig faderskabets glæder og sorger, dengang disse billeder blev taget, men sådan er livet så paradoksalt. Næppe er man færdig med at fotokopiere den barmfagre sekretærs bare mås af tilsvarende betydelige størrelse inden man skal være far. Eller alternativt bliver fyret for sexchikane på jobbet eller for muligvis endda manglende alkohol-induceret evne til at gennemføre denne sexchikane. Ja, det er ikke ganske nemt at være mand, og Folmer Hunds øjne tyder i deres evige sørgmodighed heller ikke på, at det er meget lettere at være hanhund. Måske hunhunde også konstant rapper op om nye hundekurve?

Helt let er det vel heller ikke for en tidligere i disse spalter omtalt hovedperson i efterårets store professionelle audio-fusion at se tingene gå deres skæve gang. Vi har tidligere linket til et virksomhedsportræt på Monitor.dk med denne dengang umådeligt succesfulde business-mand og senere har han jo som bekendt spillet en hovedrolle i filmatiseringen på samme netsted af denne naturligvis som alt andet i denne branche uhyre velovervejede fusion. Som hel enkel “suspense” er scenen sammenlignelig med Cary Crants løbe rundt som en hovedløs høne i majsmarken i Hitchcocks mester-thriller “North by Northwest” Hvis enkelte ikke skulle kunne finde dette klip af ægte potentiel Oscar-kvalitet, kan de henvende sig, så skal vi nok linke op. Nå, timingen for fusionen dengang var vel ikke så dårlig som den ville have været i dag, selv om det naturligvis afhænger temmeligt meget af synsvinklen og prisen, hvis der altså har været én. Denne vinkel er jo den simple, at hvis man dengang betalte penge for at købe dette lokale succeseventyr så ville man næppe behøve at gøre det i dagens økonomiske klima og så er er selv ganske billigt lige pludseligt blevet temmeligt meget for dyrt i løbet af et par måneder. Mon der er én, som på sit kontor spiller Chers “kanon”-hit (der var jo helt ægte 38 cm (eller var det 45?). kanoner med i videoen savle savle), der jo hed det rammende “If I Could Turn Back Time” Eller at man da bare havde betalt med en dækningsløs check.

Noget kunne ihvertfald indikere, at det varelager, man har overtaget ved fusionen måske ikke er af den den slags, der akkurat sælger sig selv. Det er vist det, som på købmands-kaudervælsk kaldes “et ikke altfor kurant lager” Ihvertfald er der nu kommet en tilbudsliste på gaden, som mest ligner en komplet inventarliste fra den ene fusionspartner. Måske vi skulle ud og shoppe lidt for at finde emner af affektionsværdi her selv?
Nej, det skal vi ikke. Vi har allerede som tidligere anført skaffet os både skriveborde og reoler m.v. fra dette firma og rigeligt til at stille vores tørst på memorabilia i denne omgang. Denne gang må andre gerne tage over og gøre gode køb indenfor gårsdagens digitale lydredigering og software på samme måde som vi selv gjorde det med det gamle inventar. Det har nok desværre det til fælles med inventaret, at hvis der ikke er en enkelt entusiastisk køber derude, så bliver det måske ikke superlet. Det paradoksale er så, at vi sagtens denne gang kan få lov at købe alt det, som vi ikke gider have overhovedet. Dengang for længe siden, altså for mere end en måneds tid siden, kunne vi til slet ikke få lov til at købe det, som vi gerne ville, ja faktisk slet ingenting af nogetsomhelst.

“Sic Transit Gloria Mundi” er vel en passende epitaph her i denne kristelige højtid, selv om fynd-ordet vel oprindeligt var lidt mere ukristeligt. Ordet kan jo da speres helt tilbage til den præ-nissoide tid, hvor heller ikke Julemanden og hans “Ho-Ho-Ho!” og andre dybt meningsløse udbrud endnu var blevet opfundet. Vi taler tydeligvis om egentligt “Hedensk Tid” her, hvor det også i amerikanske film endnu kunne findes maleriske udtryk som det vel i dag helt glemte klassiske udtryk “Up Yours, Nigger!” Hvis det forekommer som evigheder siden er det kun korrekt forsåvidt evigheder varer ganske få år. De forekommer blot tit som, tjah, evigheder…

Til gengæld var der masser af kors og Kristus-figurer og anden djævelskab i et omfang, så vores bisp Kjeld Holm sikkert ville korse sig. Hvis vi altså, at han vidste, hvordan man gør eller for den sags skyld hvorfor. Eller som Anders Ands nevøer også på latin udtrykte det så rammende i alle tiders mest ucensurede og politisk ukorrekte officielle Disney-tegneserie: “Nunc Bibendum Est”. Lidt løseligt oversat af denne indehaver af blot den gamle “Lille Latinprøve” betyder det vist noget i retning af “Nu skal der drikkes!”, så det vil vi gøre. Er det ikke noget med forresten, at der der “bibendum” er noget gerundiv eller gerundium eller sådan noget? Og sagde Scipio ikke noget i retning af “…Carthaginem esse delendam” Jeg husker dette omsagnsled til genstandsled som skidesvært dengang og måske salig Sonja Rindom selv fandt på den her munke-latin?

Nå, for dem, som faldt er der jo i denne tid tit nye overalt. Det er vist bare alt for tit nye kreditorer, men det er en helt anden sag til en helt anden dag. Skål for evigheden, både den evige glemsel, der kommer, og den nådige glemsel, som evigheden allerede har kastet over fordums dårskab og dumhed. Også den dårskab, der kun ligger måneder eller mindre tilbage og altså sommetider ikke engang er helt slut endnu..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.