Dansk Audio Teknik?

Atter i dag kommer man til at mindes en af barndommens klassikere, nemlig Jack London (han hed nu vist noget andet..) og hans udødelige ungdomsbog “Når Naturen Kalder”, for det gør den nemlig: Højt, vedholdende og længe. Det er naturligvis altid betryggende at vide, at også Anders Ands nevøer har mærket dette “naturens forventningspres” gennem deres grønspætte-aktiviteter og læsning af værker af den ligeledes udødelige Tom A. Hawk, som jo bl. a. skrev “Da Naturen Tog Hævn”. Man kan måske endda sige, at Tom. A. Hawk måske endda i virkeligheden var den mest udødelige af dem allesammen, da han jo for det første vist slet ikke var født og for det andet udelukkende levede i fiktionen i ganske få tegneseriestriber. Det levetidsforlænger jo trods alt en del fænomener, og det er vores emne i dag.

Tag for eksempel lørdagens begivenhed i min gamle hjemby, Horsens, nemlig “The White Concert”, hyldestkoncerten i anledning af 40-årsdagen for udgivelsen af Beatles hvide dobbeltalbum, som jo iøvrigt ikke hed noget udover “The Beatles” og at være hvid. Det var noget patetisk grænsende til det egentligt tåkrummende at se gamle danske pop-koryfæer som de vokalt noget affældigt (grænsende til egentlig vokal-Alzheimers) Rugsted og Kreutzfeld i en sælsom blanding med de mere nutidige af slagsen give sig i kast med dette musikalske collage-værk, som “The Beatles” jo er og absolut intet andet. Ikke underligt, at producer George Martin, denne myreflittige og uhyre samvittighedsfulde musikalske arbejdsmand, tog på en længere ferie under indspilningen. Mere underligt at han overhovedet vendte tilbage.

Det allermest pinlige ved den her kunstigt “stylede” koncert var så ikke engang alle de ellers rigeligt ubehjælpsomme fremførelser af pladens numre. Nej, det var den stadige og stædige insisteren på, at dette aldeles ligegyldige Beatles-album på en eller anden mystisk vis var en af alle tiders største musikalske mesterværker, måske i virkeligden det, som en engelsk musikforsker dengang benævnte “The Best Since Schubert” (en anden af musikhistoriens mere absurde øjeblikke!) Få eller slet ingen af numrene hæver sig over det elementære skitseniveau og overhovedet at forsøge at gøre dette Beatles-album til noget, der blot når forgængeren “Sergeant Pepper” til sokkeholderne er vist resultatet af simpel kassetænkning snarere end musikalsk idealisme. Man kunne ligeså godt have festligholdt “Yellow Submarine” Er der enkelte. der husker “March of the Meanies”?Måske man bare ikke kunne nå at stable en koncert på benene sidste år, tjah, mon ikke det kunne være en gyldig forklaring på det musikalske miskmask, som vi hørte i en direkte transmission i lørdags? I det mindste kunne seerne da ved at nærstudere det hvidligt-festklædte publikum med deres vel-koreograferede viften med de sikkert obligatoriske udleverede lygter se, at der ikke var noget galt med dem selv. Publikum i salen kedede sig mindst ligeså intenst som dem derude i stuerne og så havde de endda nok for enkeltes vedkommende endda betalt for det. Det displinerer jo trods alt de fleste selv om musikken er aldeles dødssyg og også var det i 1968. Nå nej, ikke det hele : Lennons lille genistreg “Julia” var der jo, så der var trods alt materiale til en singleplade med blot ét nummer og ingen side 2. Det er bare lige lidt nok for en aften og det lige det, det var. Altså alt for meget om alt, alt for lidt.

I en anden æres-krog i mindeafdelingen står det aldeles ligeledes afdøde Dansk Audio Teknik Professionel. Som Beatles og deres forskellige værker står dette firma for undertegnede selvfølgelig også i et særligt lys, fordi det for altid vil være uløseligt forbundet med en længere periode af ens eget personlige liv. Som med særlige historiske øjeblikke i enhver føljeton om kærlighed og anden krig er der talrige uforglemmelige øjeblikke (sammen med de aldeles inderligt forglemmelige-det er nok derfor man husker dem), som man naturligvis bør mindes med noget større veneration, end vi så i lørdags.

Det vil så også gøre, og vi er bekendt med hårdnakkede rygter derude i byen om, at dette hæderkronede gamle firma måske i fremtiden igen vil være i stand til at flage med den sande audio-kompetences rigtige split-flag. Vi vil herfra ønske dem alt mulig held og lykke og håber inderligt på, at rygterne er rigtige, men det skal de nu nok være.

Iøvrigt er morgen-ordene stadigvæk lidt korte, fordi den dér forbandede natur stadigvæk kalder denne skribent ud på en ubarmhjertig cykel-“stroppetur” hver morgen med stadigt snigende vægttab til følge. Det værste ved denne situation er også næsten, at éns appetit ved normalvægt jo er ret vel-reguleret, så selv rigelig indtagelse af fru Olsens øl holder ikke helt på den stadige erosion af det efterhånden sparsomme krops-flæsk. Det er en lidt uholdbar situation og især fordi tøjet kun i en periode kom til en passe bedre, det gør det ikke ubetinget længere i denne lettere ufrivillige fortsatte proces. Lad os håbe på en kold og isfyldt vinter, så går det nok over. 

Lad os så til allersidst mindes gårsdagens overskrift på Ekstra-Bladets spiseseddel om en Superliga-fodboldspiller, som åbenbart havde tabt hele 7 kg. på en måned. Hvis nogen skulle bruge en “coach” til selv at tabe 7 kg. inden jul tilbyder vi os da gerne, for det er nemlig skidenemt (siger undertgnede, som har tabt mindst 15 kg. pr. måned) og det er det. Da ikke mindst, når man som denne fodboldspiller simpelthen træner vældigt hårdt hver eneste dag. Så er det faktisk nærmere en præstation at holde vægten, men som sagt, vi tilbyder gerne vores tjenesteydelser i den retning. Vi så da som sagt fornyligt et medlem af den professionelle audiobranche her i området, som så noget trivelig ud. Ham tror jeg vi prøver at ringe til. Vær forberedt på den nye føljeton i TV,”Pro-Audio Kuren”!
Man kunne måske med et citat fra en helt rigtig Beatles-klassiker sige: “Nothing You Can Do thet Can´t Be Done” Man kan naturligvis ikke gå ud fra, at man selv nødvendigvis overhovedet selv med besvær gøre det, som andre kan gøre med den allerstørste lethed. Omvendt ( selv om der jo er flere negationer i dette Beatles-citat og derfor adskillige permutationer) må man jo nok leve med, at når man selv kan gøre noget (som altså her for undertegende at tabe sig 15 kg. pr. måned) så er der naturligvis også en hel masse derude, som osse kan. Endnu langt flere derude (og da nok slet ikke mindst aktive elite-idrætsudøvere) kan naturligvis så tabe sig 7 kg. Måske det hele bunder i, at jeg ikke selv på søndagens “spiseseddel” for Ekstra-Bladet. Måske, eller blot har de endnu ikke fået øjnene op for resultaterne af den allernyeste fedmeforskning, som den sker her i Fåborggade. Som altså vores gamle og trivelige kollega tydeligvis heller ikke har, men ham om det! Han er vist lærenem på sådan en østdansk måde…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *