Slankemad og dagens vits.

I den fortsatte kamp på landvejene mod senfølgerne af års vellevned og moderat overforbrug af lettere alkoholiske drikke fra den sydlige halvkugle er status følgende: Efter 3 uger og 2 dages stålsat arbejde passer skjorterne igen og sprængfarlige bukseknapper er ikke længere farlige for omgivelserne. Faktisk tror vi at have opfundet en ganske særlig variation af den “norske sekvenstræning”, hvor sekvenserne blot er meget lange. Ihvertfald er 3 års akkumuleret overflødig kropsmasse effektivt blevet rullet tilbage på 3 uger med en vægttab på en del over 10 kg. Nu kan man ikke nødvendigvis om denne skribent (på samme måde som med gårsdagens permanente 3F-revolutionskæmper Joan Ågot sige med Monty Pythons ord, at resultatet ligefrem er “attractive to men/women?”, men i det mindste ligner skjorten ikke længere den klassiske the-clipper “Cutty Sark” for sprængfyldte sejl krydse Kap det Gode Håb. Det er jo også noget, for ikke alle er vel entusiaster i den klassiske orientalske søfartshistorie.

Nu er undertegnede jo af søulke-æt af den mest ramsaltede slags, og der talte man altid om “at rebe sejlene” når vinden blev for hård. Kunsten var så altid ikke at fjerne (rebe) så mange sejl, at man mistede enhver manøvre-mulighed, men det blev anset for noget uklogt at lade som om den kraftige vind blot var et metafysisk begreb uden substans. De, der ikke lærte lektion om mennesket vs. stormen fik lejlighed til permanet at studere dybhavs-faunaen uden dykkerdragt. Det gav naturligvis en helt “naturlig udvælgelse” hvor Darwin nok ville have nikket billigende og i det mindste gavnede det da sikkerheden til søs.

Denne selektion af “the fittest” hos Darwin betød jo vistnok ikke den bedste cyklist, men det er nok også tvivlsomt, om en lokal Venstre-politiker i Århus Byråd, Ejgil Rahbek, helt kommer ind under kategorien og det selv i bredeste forstand. I den fortsatte historie om højhusprojektet “Lighthouse” fortsætter farcen lidt endnu, men så vel heller ikke så forfærdeligt meget længere. Venstre har nemlig i byrådet spurgt, om der findes en såkaldt “plan B”, hvis det islandsk finansierede Landic Property (der står bag byggekonsortiet) ikke den 1. december kan rejse købesummen. Det gør det tilsyneladende ikke og det ville vel også være meget at forlange i disse tider, umuligt er måske det bedste udtryk. Derfor fortsætter Plan A så i mangel af B.

Til gengæld er Venstres Rahbek nu som en bedre “nyomvendt kristen” blevet helt overbevist om, at alting stadigvæk kører på skinner.Han har nemlig fået at vide, at den stillede bankgaranti på 148 mill. ikke står i en islandsk bank, men derimod i en tysk bank, som “efter sigende er sikker..”for som han så fornuftigt siger: “..Islands økonomi er kollapset” Mon ikke en enkelt eller nærmere præcist 2 århusianske boligforeninger (som nok var mere end med til at stille bankgarantierne) ser sig lidt uroligt om i dag? En hel del kunne tyde på, at kommunen ikke blot har forud-diskonteret indtægterne fra salget til grunden, men måske allerede brugt pengene. Måske der bliver et par boligblokke til salg i den allernærmeste fremtid sammen med Sterling og Magasin? Andre ofre for den islandske boble-økonomi.

Ikke desto mindre foregår der stadigvæk hver 14. dag møder i kommunens bedømmelsesudvalg af denne byggesag som om der stadigvæk er realiteter i den. Det minder lidt om den erfarne kræftlæge, som skal diagnosticere den store hårde svulst på sin egen hals: “Nå, det er jo bare lidt hævede mandler (selv om de vist ikke sidder der?)” Landics finansgrundlag er jo som enhver ved islandsk og dermed principielt ikke-eksisterende. Dok-dok, Rahbek, de har IKKE PENGENE, det er et islandsk firma og de får dem aldrig. Som der i vores avis´ økonomiske tillæg fornyligt i lettere semi-racistisk sprogbrug blev nævnt, er det jo “ikke ligefrem nogen fordel at være islænding” i det store økonomiske (hasard)spil. Nej, det tør antydes, ja måske ligefrem siges lige ud. At lade som om alt er i orden er det samme som den kaptajn gjorde, som ignorerede den tilstundende storm fra Antarktis mens han for fulde sejl var ved at krydse det forræderiske Kap Horn. Det gik jo lige så godt og personligt troede han fuldt og fast på sagen.
Den sidste hyre denne kaptajn fik var permanent at spise søgræs på 5000 m´s dybde. God appetit, Rahbek! Det gode er så, at det ikke feder, som alle japanere ved. Det er altså endda klinisk dokumenteret.

I en anden komisk kategori skal vi i dag henvise til vores debatside under et nyligt indlæg i “Off Topic” af denne ydmyge skribent. Indlægget er ikke særligt sjovt, men det er forlægget fra vores venner Schmidt Audio til gengæld.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.