Knallert-kørekort

Vi skal lige minde om, at det er ved at være allersidste udkald for at anskaffe en hundehvalp efter den aller-eneste Folmer Hund. Sådan en lille skægget én vil give dine børn et minde for livet og din virksomhed en menneskelig side. Der vil komme billedupdate på i løbet af dagen og klik blot på billedet ved siden af for at få hele historien. Hvalpene vil være klar om 14 dage.

Omkring 14 dage er der også stadigvæk officielt til den store hifiudstilling eller også er der ikke, det er noget vanskeligt helt at afgøre. Der er noget temmeligt ildevarslende og ret tvetydigt i, at der på arrangørens hjemmeside udelukkende “listes” de udstillere, der tidligere har været med. Voldsomt relevant kan det vel næppe siges at være. En del af dem har støvet jo allerede ædt, som salig humorist Storm P. så rammende udtrykte det, og en del af de andre nævnte foretagender er vist ligeså langt fra fortidens storform som Brian Nielsen er fra den aktuelle sværvægtstrone (altså den i boksning forstås, tiltagende trivilighed tager jo kronisk sit tag i alle midaldrende mænd, undertegnede ikke undtaget) 

Nu skal man jo være noget forsigtig med at erklære noget for dødt inden der er konstateret egentlige kliniske dødstegn, men hvis man overfladisk ser efter eventuelle resterende livstegn hos denne umiddelbart forestående udstilling, så ser det altså noget dødt ud. At karakterisere den som stendød er faktisk i den mere positive ende af skalaen forekommer det, men vi er da åbne for korrektioner. Hvis der altså er nogen. 

I gamle dage var tingene anderledes simple og forskellene mellem drenge og mænd var anderledes tydelige. Tag for eksempel deres valg af køretøjer. Enhver rask dreng har vel prøvet et montere en tøjklemme i baghjulet på cyklen for at illudere øredøvende motorlarm. Hvis den dertil krævede beskedne tekniske snilde ikke var til stede kunne man som alternativ med munden lave prutte/spruttelyde for at efterligne en forbrændingsmotor med lidt ekstra-tænding. Der var naturligvis ikke nogen, der grinede af alle drengenes forsøg på på at lege voksne, for de var for unge til overhovedet at få kørekort til knallert. Derimod er der betydelig grund til moro, når voksne mænd i mangel af reel motorkraft alligevel lader, som om at det bare kører derudaf. De fleste har jo trods alt kørekort til bil selv om der tydeligvis ikke altid er benzin på.

Der er ganske vist kommet nye muligheder til, og man kan sagtens elektronisk “sample” den rigtige motorlyd langt hinsides vi drenges formåen i vore dages elektronikbranche. Alligevel tyder nu ikke meget, der tyder på, at der overhovedet er nogen reel forskel, der er blot tale om såkaldt “mundsvejr”, der sker i virkeligheden slet ingen ting. Hele ståhejet var åbenbart blot en klemme i en elastik, der sad og larmede i baghjulet på den 3-hjulede cykel hos en lille dreng og nu er klemmen åbenbart faldet helt af uden at nogen åbenbart har bemærket det. Det er der jo intet galt i, det er blot dumt at lade som om, den sidder der endnu og så dumme er end ikke små drenge.

Ellers skal vi henvise til det formidable nybrud indenfor højttalerdesign, som vores gamle kollega Torben Mikkelsen ovre hos Frequence i den tydeligvis (forhåbentligt da med dén reklame) mere (for) mørke(de) del af Jylland er barslet med. Der er tale om en en skabelsesberetning for denne højttaler, som ikke lader den ellers logisk ret så problematiske middelalderlige såkaldte “Grals-Fortælling” det allermindste efter i almindelig forvrøvlethed. På et tidspunkt, når latterkramperne har lagt sig en smule under egentligt livstruende niveau (det kan godt vare nogen tid!) vil vi prøve at analysere dette helt ubegribelige vidunder, som åbenbart er blevet skabt derovre. Når jyder udtaler sig sådan må det nemlig være rigtigt stort, men nu er Torben Mikkelsen til alt held for alle andre højttaler-designere heldigvis ikke jyde, så mon ikke det hel i virkeligheden er lidt a la “Tin Tin og den Mystiske Stjerne”, hvor det kolossale mangebenede uhyre i observatoriet viser sig at være en lille edderkop på linsen? Ud fra de erfaringer, vi har med københavnere på disse kanter tyder en del ihvertfald på, at realitetssansen ikke er deres mest udviklede sans. Som salig Storm P. sagde: “Hvis den er ligeså højt oppe, som den ser lille ud, så må den være meget stor!” Den her nyopfundne højttaler, som åbenbart er åh så stor, må altså være ganske lille eller hvad? Hm…

Det omvendte af Storm P.´s aforisme er så tydeligvis også tilfældet, for når noget er tilstrækkeligt opblæst,som en bristefærdig spærreballon, så er det naturligvis kun fordi der er alt for meget luft i. Iøvrigt skal vi henvise til de seneste par dages lidt mere fabulerende og måske også lidt højtflyvende tekster nedenfor på denne side. Som et lille addendum til teksten om cowboyhelten Walt Slade skal vi minde om, at en anden dansk forfatter end vores erklærede storfavorit Storm P. også har været ude med sin egen version af manden med den tøndeformede brystkasse. Den hed “Pumaen fra Texas” og beskrev Slade som en mand med så panterslanke hofter, han han, når han trak fra “læderet” ligeså tit fik fat i den højre som den ventre skyder, så panterslank var han. Derudover var han så bredskuldret, at han aldrig nogensinde kunne nå de skydere, som han ellers havde i sine skulderhylstre.

Sådan noget syntes vi drenge var sindssvagt morsomt og grinede hysterisk som om vi har med i en test for et nyt middel mod inkontinens. Hvis vi havde været det ville vi nok anbefale en videre forskning i produktet, for det virkede ikke helt. Ganske overordentligt sjovt var det vel i virkeligheden også og næsten ligeså morsomt, som begivenhederne i branchen i den senere tid. Vi ønsker alle en god udstilling derovre i København. Hvis du allerede har entreen vil vi mene, at det nogenlunde svarer til at forudbetale en flyvebillet til Sterling om en måned. Om det er klogt? Det afhænger vel af, om du har brug for et et lille skattefradrag, ret meget kommer man nu nok ikke ud og flyve. Men så kan man jo altid sige som en jetmotor med munden. Eller spille lidt dårlig og forvrænget musik derhjemme og lade som det er en udstilling…Husk at lade et par uhumske uvaskede fodboldtrøjer ligge på radiatoren for at skabe det helt autentiske stemning af hifi-entusiasme. Så kører det for dig! 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *