Margrethe Vestager som neger

Tingene er jo kun alt for sjældent, som de ser ud til at være og endnu sjældnere, som vi ønsker, at de skal være. Det vil sige, for mange mennesker kan sort sagtens være hvidt og hvidt sort. Det er naturligvis fra denne sidste gruppe, de fleste politikere rekrutteres og muligvis især radikale præstedøtre som Margrethe Vestager. Kristendommens Gud har jo om nogen religion et lidt tåget/speget/røget forhold til synderne, så det er nok derfor, at Margrethe Vestager ikke har meget mere held i sine udenrigspolitiske analyser. Bombemænd er jo ifølge hende nemlig aldrig rigtige og entydige skurke ligesom dem i klassiske James Bond-film, for hvis de vender sig til Gud (også kun på skrømt) bør man ifølge Vestager naturligvis tilgive dem og som en selvfølge forhandle med dem. James Bond stemmer vist ikke på de radikale og det forstår man måske godt. Plottet i sådan en film ville jo også let blive ligeså rodet og usammenhængende som Vestagers tankesæt.

Om det så er fordi den sydafrikanske præsident Mbeki går til aftenskoleundervisning i dansk eller blot en tilfældighed, så er det nu alligevel påfaldende, hvor meget hans kommentarer til situationen i Zimbabwe ligner Margrethe Vestagers. Analysen af den dybt tragiske problematik i Zimbabwe er ihvertfald ikke den allerskarpeste, snarere lidt defaitistisk overfor ondskaben. I går bekendtgjorde sejrherren i valget i Zimbabwe for efterhånden et par måneder siden, Tsvangirai, at han overfor massiv regerings-sponsoreret vold og massevis af mord og tortur mod sine tilhængere fra den siddende tyran, massemorderen Mugabe, trækker sig fra 2. runde af præsidentvalget. Mugabe fik alligevel ret, da han for nyligt sagde, at “Kun Gud kan fjerne mig fra posten”. Det er så i lyset af denne fortvivlede situation for Zimbabwe, at Margrethe dukker op som neger i form af præsident Mbeki.

Han opfordrede nemlig prompte Tsvangirai til at fortsætte dialogen med Mugabe, for “Det er den eneste vej frem, hvis der skal findes en langsigtet løsning” ifølge dagens JP. Han advarede også Tsvangirai mod at bruge udtrykkket folkedrab, da det ifølge ham ikke “reflekterer virkeligheden” Som vi har omtalt i et tidligere ugeemne er det nu vanskeligt at benævne en systematisk halvering af levealderen i Zimbabwe og den massive terror som ret meget andet end verdenshistoriens mest omfattende folkemord. Det kan være noget vanskeligt at finde ud af, om man skal grine eller græde over denne opfordring fra Sydafrika til fortsat forhandling om indførelse af demokrati i et land, hvor præsidenten ikke har den allerringeste hensigt til at indføre det. Fortsat forhandling med Mugabe er vist kun en erkendelse af, at Mugabe allerede har vundet ligesom da de allierede demokratier i Berchtesgaden i 1938 forhandlede med en vis “Herr Hitler” eller Hiedler eller hvad han nu hed oprindeligt (nok i virkeligheden det sidste)

Dengang må man dog huske, at de vestallierede umiddelbart efter erkendte deres fejl og gjorde det, som de nødvendigvis måtte gøre. Det var jo faktisk England og Frankrig, som erklærede Tyskland krig og ikke den anden vej rundt. Overfor det ubærlige var det den eneste vej. Det sker naturligvis ikke hos denne sydafrikanske præsident, som giver ordet “haleneger” fra “Tin Tin”-tegneserier en helt ny betydning (ordet findes næppe i de nyeste udgivelser længere, det er ellers et godt ord). Denne dådløse præsident, som sikkert stadigvæk mener, at kolde afvaskninger og traditionel stammemedicin fint kan kurere AIDS, har jo tidligere vist sit sande format. Som enkelte vil huske var hans svar på den opblussende vold og talrige mord på flygtninge fra Mugabes Zimbabwe i sydafrikanske byer fornyligt jo også, at man burde “undersøge grundene til volden” snarere end at gøre noget ved den. Han ville antageligt også have opfordret jøderne foran gasovnen i Auschwitz til fortsatte forhandlinger med de velmenende folk fra SS. Det ville vel også have hjulpet dem mindst ligeså meget…

Når mareridtet i Zimbabwe engang er overstået med Guds hjælp (og Guds hjælp alene desværre) og skamstøtten over Mugabe skal opstilles i hovedstaden Harare, så skal der også være plads til en statue af Mbeki ved siden af. Denne mand kunne jo nemlig til enhver tid og som den eneste stoppe dette vanvid, men det gjorde han ikke. I stedet blev han bevidstløst ved med at presse til forhandling med tyrannen Mugabe, for hvem forhandling blot var svaghed, og det var det iøvrigt også. Ligheder med Vestagers udtalelser om diskussionen med terroristerne er mere end tilfældig.Om det så er fordi Vestager bleger huden eller Mbeki som hos Storm P. blot sværter sin hud ved vi ikke, men de er helt sikkert i familie et sted derude som alle de andre verdensfjerne og sindsforvirrede kujoner.

Hjemme i Danmark kan der nu også sagtens findes eksempler på analyser, som ganske vist ikke er nær så skæbnesvangre for et helt folk som dem ovenfor, men de er til gengæld mindst ligeså ubegavede, måske endda en lille smule mere. For at bremse en vækst i antallet af bilister, som efter at have tanket blot fræser af sted uden at betale (ofte med falske nummerplader) indfører man på mange tanke den ellers temmeligt indlysende og jo ganske effektive forholdsregel (for så vidt at 100% er effektivt og det må det vel siges at være), at man betaler, inden man tanker. Dette udløser et ramaskrig fra FDM, hvor en vis Thomas Thomsen i dagens JP citeres for de bevingede ord, at han “finder det urimeligt at straffe alle, fordi nogle bilister løber fra regningen” (!!!!)

Vi er vist lidt tilbage i det uvirkelige og helt surrealistiske Mbeki-land her, og derfor fortsætter samme FDM-repræsentant naturligvis også med, at “Det svarer til, at man skal lægge 500 kr. for at få lov til at gå ind i et supermarked”(!!!) Nej, stupide Thomsen, det gør det ikke. Det svarer i stedet til, at du går ind i et supermarked med 500 kr., køber for 500 kr. varer og går ud igen med varerne og uden pengene, hverken mere eller mindre.

Nu kan man selvfølgelig tale om et rent teoretisk rentetab de 2 minutter som det varer mellem den tid man betaler for benzinen og til den tid, man er færdig med at tanke, men det er nok også det eneste. Det er vist det, som de fleste jurister ville kalde “en forholdsvist mild sanktion” (Eva Smith sikkert undtaget her), nok lige knapt en egentlig straf. Sådan gør de også ved Harald Nyborg og superskurken McDonald og alle andre steder. At noget har været praksis i tusindvis af år betyder tydeligvis ikke, at alle har opdaget det endnu. Det har trods nogen gransken i bøgerne været umuligt helt at finde nogen pendant til stupiditeten i FDM-mandens udtalelser om de 500 kr. osv. Hvordan dette på nogen mulig teoretisk måde adskiller sig fra ethvert køb i en ikke-selvbetjeningsbutik, hvor man jo overalt og ikke mindst altid har betalt, inden man får nogen vare, ja det forstår vi ikke. Og så er vi ikke engang kommet til handel på internettet endnu…

Nej, tingene er ikke altid, som de giver sig ud for at være, som David Lynch jo så grafisk illustrerede i “Twin Peaks” Sommetider kan hvide være negre og negre hvide, det er ikke nemt at (h)vide, hvem der er hvem. Til gengæld kan de tydeligvis være lige dumme, og det er faktisk temmeligt dumt. Og tragisk. Og komisk. 
Hvis grænseløs naivitet og ubegribelig dumhed er knyttet til genomet for hudfarve, så må der være nogen, der farver sig sorte eller hvide. Margrethe Vestager er altså muligvis neger. Eller Mbeki hvid…Denne teori kan da umuligt være dummere end virkeligheden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *