Serverfejl

Vi beklager gårsdagens udfald, som skyldes serverfejl. Vi kunne simpelthen ikke komme i kontakt med vores nyhedsmodul. Der er stadigvæk visse problemer.
Nu ser man faktisk ind imellem, at selv ikke de allermest ellers såre veltilrettelagte og nedrige planer om kollektiv fordummelse alligevel kuldsejler miserabelt. Lad os tage sidste weekends eksempelløse eksempel (?) på utidig kongerøgelse, nemlig prins Jokkes bryllup med den franske Mary-klon Marie. Iøvrigt pudsigt, at det entydige øgennavn “Jokke” bruges som kælenavn, men man kan måske “jokke i spinaten” på en særligt kælen måde..
Oplægget til dette show har jo ellers nok på papiret været lovende med et forårsbryllup i det grønne og skønne Sønderjylland, men alligevel floppede hele showet altså, selv om begge landsdækkende TV-kanaler jo som bekendt ryddede sendefladen.

Nu kan det måske synes lidt stærkt således at diske et program, der trods alt blev set af over 600.000 mennesker, men i betragtning af, at en stor del af dem sandsynligvis blot har ladet flimmeren køre, mens man har ventet på noget bedre, er det altså ikke imponerende og heldigvis for det. Man ved også, at man fat i en alvorlig kikser, når selv hovedpersonen i “Anna Pihl” og hendes replikbehandling forekommer helt overbevisende, ja nærmest i Oscar-klasse i forhold til studieværten Reimer Bo Christensens inderligt syntetiske smil og forlorne begejstring. Når man tager i betragtning, at hovedpersonen i “Anna Pihl” med en betydelig margin er den ringeste skuespiller, undertegnede nogensinde har set hidtil, er det altså slemt, rigtigt slemt. Det syntes Danmark vist også. Topmålet var dog, da den kække og kønne kvindelige oplæser i Sporten blev spurgt, om hun da ikke havde knebet en tåre under seancen. Hårdt presset, mens hendes eget ikke mindre påklistrede lillepige-smil blot sad som limet på (det har det nok osse været), svarede hun efter en ekstra smilende pause naturligvis ja på dette journalistisk meget væsentlige spørgsmål. Hun så nu ikke spor trist ud, ja hun så faktisk slet ikke ud af noget som helst. Absolut ingenting..

Det gjorde Marie nu heller ikke, men det kan man bedre forstå ved udsigten til at skulle tilbringe kortere eller måske længere tid sammen med Joachim. Der er jo altid noget trist ved ethvert bryllup, det må være derfor kvinderne tuder. Sørgeligt var det også, da 3 drenge blev dræbt, da deres lånte lastbil forulykkede. Helt forudsigeligt gik formiddagsbladene amok i almindelig følelsesporno, det er åbenbart sådan en slags naturlov. TV-Avisen sank ikke ned på dette niveau, men det var nok mest fordi det allerede var optaget og nyheden forlængst ude. I stedet valgte man den juridiske tilgang, og det var til gengæld spændende. Ikke indholdet altså, slet ikke endda, mere det, at man både spurgte og fik svar på noget fuldstændigt åndssvagt.

Problemet var jo ellers enkelt: Havde de 4 ungersvende overtrådt loven ved at køre rundt i den gamle lastbil, der som bekendt forulykkede på privat grund? Hertil entrerede man helt uventet med den ellers respekterede jura-professor Vagn Greve, Eva Smith (som ellers ALTID får tjansen) har nok været bortrejst. Han kunne ikke uventet oplyse det, som alle allerede vidste, nemlig at man på privat område osse som barn gerne må køre på traktor. Man må faktisk også helt lovligt vælte og slå sig selv ihjel, og det var vel egentligt det, de havde gjort.

Nu kunne man jo måske tro, at det var information nok, men nu er Greve jo ikke jurist for ingenting, så det stoppede naturligvis ikke her. Ulykken var nemlig i NÆRHEDEN af en offentlig vej, og det var selvfølgelig en interessanr komplikation. Det gav jo selvfølgelig anledning til kloge betragtninger om, om forældrene nu måske havde vidst, at de måske ville køre på en offentlig vej. for det havde de naturligvis ikke måttet, hvis de altså havde vidt det. Det ved ethvert barn fra landet naturligvis allerede og det er faktisk ikke ret sjovt at køre en Unimog-lastbil på asfaltvej. Der er vist tale om ganske ligegyldigt juristeri forklædt som information. At være i nærheden af en offentlig vej er vel strengt ikke strafbar i højere grad end det er for en beruset person at gå forbi en aflåst bil. Det er vist kun med bankrøverier, hvor en tilsyneladende ellers tilfældig nærhed af en person med oversavet skyder og bjørnebande-halvmaske i lommen allerede har begået noget strafbart men det er jo nok det, som Greve har tænkt på. Eller bare noget andet, måske en tiltrængt ferie, mening var der da ikke i det her.

Ret meget bedre er det heller ikke i dagens avis, hvor den ellers glimrende journalist Jørgen Rye videbringer en klagesang fra de varme lande om mit gamle kollegium, nemlig beton-skændselen Skjoldhøjkollegiet. Denne monumentale skamstøtte over en af nyere tids mest håbløse arkitektoniske retninger, nemlig Friis og Moltkes såkaldte “brutalisme” havde det åbenbart skidt og der var åbenbart mange ledige værelser. Nu er udgangspunktet med at placere et kollegium med 1000 værelser i et industriområde 8 km. fra byen tæt ved Gellerupplanen måske heller ikke det allerheldigste, og man havde da også haft et tab på ikke-udlejede værelser på hele 700.000,-, som vist var mange penge. Det stod der ihvertfald.

Nu er denne skribent som bekendt af en gammel æt af ramsaltede søulke, og der forsøgte man altid at “sejle tæt på vinden” for at spare tid med fare for at gå helt i stå. Det har Skjoldhøjkollegiet vist også gjort, for omregnet til ikke-udlejede værelser svarer de 700.000,- altså blot til, at godt 30 af de allermindste værelser af altså over 1000 ikke er udlejet. 3% ledige værelser er faktisk kun ganske lidt i andre sammenhænge, men altså ikke her. Nu er Jørgen Ryge faktisk en glimrende journalist, men det har nok bare været hans off-day, rigtigt godt er det her ikke, selvom der er et stykke vej ned til Reimer Bo Christensen og de andre medieludere. Heldigvis da.
Hvad blev der forresten af det gamle “linselus”, det lød ligesom pænere? Det var det vist ellers ikke. En almindelig gammel luder kan godt holde op med at være luder, det kan de her bare ikke åbenbart. Måske er de halvgamle som Reimer Bo endda de værste, og DET siger en del!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *