Regnorme og andre salgskonsulenter

Så er stormen ved at stilne af ovre på hifi4all efter et par begivenhedsrige dage, hvor vores egen ydmyge lille side er blevet ført over af en af vores kolleger. Nu er vi muligvis ikke det allerbedste eksempel på helt pletfri og anstændig debatkultur, men i forhold til et par af skribenterne derovre er vi nu lallende amatører. Især en enkelt har bidraget vældigt til underholdningen med talrige indlæg af et raseri, som vist kun matches af hans sproglige uformåen. Det er faktisk ganske vanskeligt at gætte, hvad det egentligt er han siger, men sikke dog han kan hvæse og sprutte. Der er tale om en glimrende underholdningsværdi i den lidt mere morbide afdeling, men det har tydeligvis også et publikum.

Disse debatter har dog underligt nok en del til fælles med flagbrændende muslimske folkemængder: Der findes på forunderlig vis i begge forsamlinger tilsyneladende en skjult on/off knap. De springer som en SMS-styret ungdomsbande straks ud klar til afbrænding af den eller de formastelige og det til lejligheden allerede indkøbte helt rigtige flag, og så går det ellers løs, indtil en eller anden aktiverer off-knappen igen. Hele denne proces er vistnok ikke videnskabeligt udforsket, men det kunne ellers være spændende at vide, hvordan distributionen af flag til afbrænding sker. Der må jo nødvendigvis med den særdeles beskedne latenstid ligge decentrale lagre overalt. Til gengæld er det en kilde til stor undren for undertegnede, at man på så kort tid kan tromme alle de ellers så dedikerede hifientusiaster af hus til forsvar for den Store Sag. De er der nemlig altid allesammen, og man skulle jo ellers tro, at de sommetider på grund af evt. kortvarig lytning til musik ville være udenfor rækkevide, men så simpelt kan man tydeligvis ikke anskue tingene.

Indenfor den danske hifibranche er det jo noget lettere, fordi så uhyre få kører showet. For eksempel ser vi nu et forsøg på at stable en hifiklub på benene i Sønderjylland, og vi skal herfra naturligvis ønske al mulig held og lykke. De bliver dog behørigt advaret om det betydelige arbejde, som er ved sådan en klub af selveste Mastervol, vores lokale formand for klubben i Århus. Nu er vi jo ikke særligt drillesyge, men man kan vel med nogen ret undre sig over, hvad de mon laver, når nu Mastervol advarer om det betydelige arbejde, der ligger i at have en klub.. Årets vistnok eneste planlagte arrangement, besøget i Middelfart hos Peak i april, er da vist ikke rigtigt blevet til noget, og april er da vist ellers så småt overstået for denne gang. Heldigvis er der jo indtil videre massevis af jobs derude på arbejdsmarkedet til rådgivere og konsulenter, som skal fortælle andre om, hvordan man får succes. De har allesammen det til fælles, at rådgiverne ikke har haft det selv og måske Mastervol skulle gøre knapt så meget nar af undertegnedes mening om den nødvendige faste menneskelige kerne i enhver klubdannelse. Det er næppe en tilstrækkelig forudsætning, men det er antageligt en nødvendig forudsætning. Det modsatte er da tydeligvis ikke bevist.

Ellers er det interessant at studere forskellige synspunkter på begrebet salg og kvaliteten af sælgere, som kan findes i samme tråd. Tilsyneladende mener mange, at det er dårlig stil at nedgøre andres produkter eller andre firmaer. Om det er rigtigt eller forkert har vi ikke nogen mening om, faktisk er vi ganske græsk/katolske, for vi siger altså lige hvad vi mener. Til gengæld er det ret beset imponerende, at så få åbenbart kan se eller huske, at hifibranchen altid og til hver en tid og ikke mindst i dag har været hærget af en helt utroligt uforsonlig tone mellem forhandlerne, som har sværtet alle de andres produkter til i en uendelighed. Det var slemt i de gamle dage med Audioscan vs. Danmarks Hifiklub og Audio Insult-institutionen har tidligere været nævnt som sand trendsetter. Hvis man ikke selv har kunnet skaffe tingene har det naturligvis været noget usigeligt bras, og det er bestemt ikke anderledes i dag. Det er simpelthen hverdag for sælgere i denne branche hver dag og sådan har det altså altid været.

Til den ende skal vi lige i dag have en af vores lokale helte med, nemlig Kim, alias netpseudonymet Jean Michel Jarre, som helt oprindeligt førte vores side ind på de andre fora og tak for den gode underholdning. I denne tid står Kim så for tilbudet til Hifihuset om at give salgslektioner (som han mener sig meget kvalificeret til), og det er da prisværdigt hvis det altså ikke var fordi, at lige præcist Kim i den retning har ligeså lidt at byde ind med som en opvakt regnorm, som vil lære de andre regnorme at skide muld. Det kan de jo ligesom i forvejen allesammen, de skide regnorme (det er vist også det eneste de kan og det er vistnok deres eneste fremdriftsmiddel, det er nok derfor), men det er altså underholdende at studere denne lille fyr, som undertegnede har kendt, siden han var en lille dum dreng nu føre sig frem på helt tilsvarende vis som relativt voksen, ikke større og næppe klogere. Hvis nogen skal lære at sælge af dig, Kim, er begyndende Alzheimer hos kursisten altså ikke nok, vi skal hen mod slutningen af forløbet. Måske du faktisk som Mastervol skulle slå dig ned som rådgiver for andre sælgere og klubber. Kurset kunne passende hedde: “How NOT to..”
Hvis man kunne få det indtryk, at undertegnedes respekt for Kim som sælger er lidt begrænset er det nok korrekt opfattet. Det er forhåbentligt gensidigt. Det er det givetvis og heldigvis. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *