Ægthed

Nu er det jo ved at være tid til atter at undgå at undgå at komme til at høre den lokale sanglærke Jette Torp, som helt som sædvanligt som de katastrofale sæsonbestemte tornadoer i Midtvesten huserer i Tivoli Friheden i den kommende tid. Det kan hun forhåbentligt gøre uden at skræmme alt for mange, da den navnkundige Cobra-rutschebane stadigvæk snor sig andetsteds og kunderne holder sig væk. Det får os i dag til at fundere lidt, hvad der mon er gået galt her, for hun synger faktisk ikke nær så slemt, som det musikalske resultat kunne indikere, det ville jo heller ikke godt. Teknisk er det bestemt ikke dårligt, men resultatet er jo som bekendt uden for skala ubeskriveligt rædselsfuldt. Vi tror det helt basalt drejer sig om manglende ægthed i udtrykket. Eller måske bare fejl-casting, hun har nemlig tydeligvis anlæg for at blive skuespiller. Lad os kikke lidt på det sidste.

Nu sagde den store skuespiller Robert di Niro engang, at nogle af de kedeligste mennesker at være sammen med var andre store skuespillere. De allerbedste skuespillere var nemlig ifølge ham selv rene og formbare skabeloner uden nogetsomhelst selvstændigt indhold, og det gjorde jo deres værdi som interessante samtalepartnere noget begrænset, sådan lidt ligesom at snakke med den i gamle dage så kendte dør. Det drejer sig overhovedet ikke om dumhed, blot om en ekstrem formbar og plastisk personlighed hos den store skuespiller, sagde altså di Niro, sådan ca. altså. De sidste konklusioner er nemlig undertegnedes.

Omvendt skal en sanger udover visse tekniske færdigheder eller udtalt mangel på samme (det sidste kan jo sagtens gøre det), være i besiddelse af et personligt udtryk. Igen, man kan sagtens blive stjerne for en aften uden at have nogetsomhelst at have det i, men for en længerevarende karriere skal der lige det “lidt mere” til, som vel må kaldes selvstændighed ja ligefrem måske “ægthed”. Nu kan man naturligvis sagtens som den navnkundige belgiske Jette Torp-klon Helmut Lotti blive familien Danmarks stjerne for en aften. Lotti er nemlig ligesom sin irske ækvivalent, den dobbelte Grand Prix-vinder Johnny Logan primært et dansk fænomen, selv om begge naturligvis promoveres som verdensstjerner. Heldigvis er de begge kun et snævert regionalt fænomen ligesom den dødelige ebola-virus,. Andre steder er man nemlig bedre vant, for der findes de ægte sangere.

Det gør de så tydeligvis ikke helt i samme omfang i Danmark, hvor forholdet mellem de ægte og de forlorne sangere er omtrent det samme som forholdet mellem vildsvin og tamsvin. De første er der som bekendt kun et par dusin af og de trues konstant med udryddelse. I dette danske reservat kan man altså finde de helt personlighedsløse sangere som altså vores favorit her i byen, som kan leve i relativ frihed for ydre predatorer, nemlig de rigtige sangere med personlighed og budskaber. Danmark er i det hele taget et sjovt land. Disse omrejsende trubadourer i den totale tomhed er som Findus fiskepinde i forhold til friske fisk i Løkken i forhold til den ægte vare: Der er ingen sammenligning og kan aldrig blive det, men man sælger altså massevis af fiskepinde alligevel.

Til gengæld burde der altså for disse professions-fejlplacerede flødeskumssangere være masser af muligheder i skuespillerfaget, hvor menneskelig tomhed nærmest altså præmieres. Det er derfor heldigt, hvis Jette Torp måske i kommende revyer får et mere skuespiller-præget job, det burde hun jo nemlig have alle forudsætningerne for. Selv vil vi dog nok ikke love at rapportere om nogen eventuel udvikling. Nogle jobs er altså for barske selv for gamle havnearbejdere som undertegnede. For eksempel det her.

Ellers fortsætter den politiske kamp både lokalt og landspolitisk. I gårsdagens TV-avis kunne en af tidens største journalistiske katastrofer Mette Walsted atter uden nogen kommentarer 5 gange i træk i sit håbløse manuskript sige “de højreorienterede kristne”. Det drejede sig naturligvis om det evige hadebillede USA, hvor disse skurkagtige reaktionære altså vistnok var imod homoseksuelle ægteskaber. Det faldt tydeligvis ingen ind, at man vel næppe heller kunne finde en eneste muslim, som gik ind for det, for hvem har vel hørt om, at en selvmordsbomber efter veludført dåd har fået stille 22 jomfruelige smådrenge i udsigt? I muslimske lande gør man da ellers kort proces med enhver homoseksualitet, men sådan er der så meget. Det er nok derfor man ikke spørger om deres holdning til homoseksuelle ægteskaber eller også er det ikke. Sikke kloge journalister er. Ægte dumhed.

Ligeledes er det vel heller aldrig af journalisterne, som altså måske i virkeligheden er fejlcastede skuespillere, at hinduer og buddhister vist heller ikke er overvældende entusiastiske i deres støtte til homoseksuelle ægteskaber, men de er jo tydeligvis ikke skurke. De er jo nemlig ikke amerikanere, ikke ret mange af dem udover Richard Gere altså. Det er vist noget helt andet. Langt hinsides enhver fornuft.

På det lokale plan har nogle unge fra det autonome miljø lavet hærværk og sendt “skriftige” trusler mod et værtshus, som de mener bl. a. huser lokale højre-bevægelser. Som altid med gadens parlament kan dommen ikke appelleres, da der naturligvis ingen afsender er. Der er dog ud fra den i dagens avis offentliggjorte trussel-skrivelse tydeligvis tale om et produkt af det stolte danske uddannelsessystem. De kan nemlig ikke engang “fuck off” korrekt..

De lokale autonome selvudnævnte proto-fascistiske antifascister er dog kloge nok til ikke at gå løs på et andet lokalt værtshus, som ellers ligger lige rundt om hjørnet. Det huser ellers nogen af de allerbarskeste og bredeste AGF-supportere, og det er nok meget klogt at holde sig væk derfra. Der er iøvrigt også en lokal AGF-kiosk med tilhørende værtshus ganske tæt ved, som vist også får fred. 

Til gengæld kan de autonome så i fred praktisere deres særegne opfattelse af demokati omkring det nu nedlagte “Huset” Spørg naboerne dernede hvad de synes. De synes ingenting, det tør de nemlig ikke. Det er heldigvis i den anden ende af byen. Hvad er værst? Tjah, hvad er bedst? Noget helt andet, det de kalder demokrati. 
Så venter vi bare på, at Århus Politi går i gang med at DNA-teste trusselbrevet, men det kommer vi nok til at vente lidt længe. Det kan jo alligevel aldrig blive så truende mod demokratiet som de tidligere omtalte rudeknusninger mod tomme mødelokaler, men lige her er vi ikke helt enige. Truslen er her ikke mindre ægte.Læs: Slet ikke! God weekend.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.