Lidt lørdagsvolapyk

Nu var kunstsproget volapyk jo ihvertfald i sin oprindelse beregnet til at fremme den mellemfolkelige forståelse, men har jo desværre senere ændret noget mening til noget i retning af uforståeligt sludder. 
Nu var der heller ikke ret mange ud over grundlæggeren af volapyk og de allernærmeste familiemedlemmer, som nogensinde lærte sig dette sprog, men det er nu nok allerede en del flere end dem, som kan få nogen mening ud af en spændende nyhedsmeddelelse indenfor vores egen kære branche.
Det drejer sig om en plade fra engelske Ringmat Developments til at sætte under hifi-apparater. Det er ganske godt set markedsføringsmæssigt, for næppe andre end kritikløse entusiaster ville investere 895,- i sådan en ting med en sådan gang volapyk som salgsgas. Lad os kikke lidt på det. Vi skal advare svage sjæle om, at hvis dele eller det hele af nedenstående er på nogen måde forståeligt, bør de søge professionel hjælp snarest. Blå blink anbefales.
Nu er Ringmat et garagefirma, hvis vigtigste produkter i årenes løb har været plasticringe til at klæbe på CD-plader, men ikke desto mindre har de altså en chefdesigner, som hedder John Rogers. 
Denne Rogers har nu lanceret denne nye revolutionerende godt og vel A4-store plade og det skulle man jo ikke tro, der var meget udvikling i, men det er naturligvis forkert. Ellers ville man jo ikke kunne være bekendt at tage 895,- for den. Derfor har man i “designet” af pladen benyttet den “enestående NXT-teknologi”. Det kunne her tyde på, at Rogers måske har været lidt rigeligt meget på pub, for akkurat ny eller enestående er NXT vel ikke længere, måske snarere død.
Det revolutionerende i denne fantastiske plade af skumplast er nemlig angiveligt, at den med uendelig omhu er lavet som en slags “reverse engineering” af NXT-princippet hvad det så iøvrigt skulle gøre godt for. Vibrationsanalyse er jo ikke akkurat en okkult videnskab, men der er stadigvæk en del mystik og dermed flere penge i at tale lidt volapyk om NXT. Læg især mærke til det korncirkel-lignende mønster på disse fine nye plader fra Ringmat. Det kan umuligt være tilfældigt skulle man synes, men vores gæt herfra er, at grunden til at de tegnede cirkelbuer på pladen ikke hænger sammen sandsynligvis er, at “designeren” er væltet på sin kontorstol af grin over sin egen historie.
Til gengæld giver det en særdeles velkommen økonomisk mulighed for at ompakke polystyren-plader til 0 kr. som hifitilbehør til 895,- med tågede forklaringer om “nodal points” og “impedance” i pakkematerialer kombineret med idiotiske forklaringer om, hvor vigtigt det er at vende en vilkårlig plade rigtigt. Prøv at følge linket til Ringmats hjemmeside i omtalen på hifi4all af denne spændende nyhed. Ringmat er simpelthen en af den slags virksomheder som for en kort tid får en til at ønske, at man havde valgt en anden hobby. På den anden side er det altid godt at have et hygiejnisk alternativ til at stikke en eventuelt snavset finger i halsen, hvis man skulle have behov for at kaste op, og lige der leverer Ringmat varen.
En anden epokegørende nyhed i den NXT-relaterede afdeling i dag er, at vores venner i Viborg hos Podium Sound har fået overtalt selveste Audio Consult i København til at demonstrere de højttalere, som vil ende alle andre højttalere, hvis man tro importøren, og det skal man vel. Han er nemlig sådan en begejstret fyr som tror fuldt og fast på sin sag selv om sagen kan ændre sig en del over tid. For eksempel har han nemlig en gang troet på denne skribent, men det er vist længe siden.
Selv har vi kæmpet en succesfuld retrætekamp for at afvende det uafvendelige, men Audio Consult har altså givet op. Mod den overlegne lydgengivelse ved rene PA-lydtryk fra disse vibrerende polystyrenplader kan ingenting alligevel stå sig. Lyder det som volapyk?
Dagens sidste eksempel fra vores egne rækker kommer fra vores gamle ven Torben Mikkelsen og hans vestjyske firma Frequence. Ham og konen har nemlig lanceret et nyt højttalerbyggesæt ved navn “Black Betty” Nu er det ikke opkaldt efter konen, som er en noget bleg skandinavisk model, men nok snarere med djævelsk snuhed rettet mod det vestjyske marked.
Lige netop her findes nemlig landets højeste koncentration af importerede kulsorte koner fra Vestafrika. Som man med afvæbnende ærlighed konstaterer fra de nu ikke længere så hungrende vestjyske mænds side:”Det er jo ikke fordi de er så frygteligt pæne, men det var de billigste at få herop”. Dette er lidt frit gengivet, men kun ganske lidt, man tænker jo mere med pengene på de kanter end med så meget andet. 
Men altså tillykke, Frequence, med “Black Betty”. Det er edderbrodemig et åndssvagt navn og så måske alligevel genialt. Særligt hvis der kan leveres et færdigt sort kabinet med et lavt tyngdepunkt og lidt struttende attributter. Måske. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *