Forbedringer

Ind imellem er det ganske let at forbedre et produkt eller en tjenesteydelse, ja det kan faktisk være overordentligt vanskeligt at vedblive at gøre det så dårligt, som man gør det nu. Lad os i dag starte i vores egen verden, nemlig den elektroniske.
Her er anprisninger af egen fortræffelighed jo særdeles udbredt, selv om den mest åndeligt mindrebemidlede lægmand tit kan se, at der er noget grundlæggende galt. Her har det længe været et afgørende salgsargument for det italienske firma Audio Analogue, at man anvender et angiveligt “professionelt” TEAC CD-drev. Det er muligt, selv om et blot flygtigt og ganske overfladisk bekendtskab med dette drev for enhver nok vil sandsynliggøre, at det eneste professionelle ved dette produkt er det arbejde, som TEAC´s sælger har lagt i arbejdet med at sælge det til Audio Analogue.
Med den sikkerhed, som betydelig uvidenhed muliggør, vil denne skribent nemlig påstå, at mage til hakkende makværk som dette drev vel aldrig nogensinde tidligere har været anvendt til noget, som producenten vil hævde er hifi.
Det har åbenbart været så slemt, at både producent og importør har bemærket det, selv om det sandsynligste vel nok er, at TEAC har indstillet produktionen, da kun hifi-fjolser kan bringes til at tro på, at de her mak-værker duer (og dem er der jo ikke så mange af for rentabel produktion) Derfor er der netop lanceret en revideret version af disse Audio Analogue-produkter, som med et nyt “revideret” drev altså ikke skulle “hakke” længere og hurra for det.
Man har godt nok ikke gjort noget ved den kryptiske betjening af nogen af produkterne, som nærmer sig det lettere menneskefjendske, men man har gjort så meget andet. Man har nemlig som en angivelig forbedring monteret samtlige indgangsbøsninger og alle moduler og reguleringer på et fælles print og så har man endda haft åndeligt overskud til at levere produkterne i sort (igen ak ja).
Alle disse “forbedringer” minder godt nok mest (læs:udelukkende) om ekstrem billiggørelse af produktionen, ja faktisk ikke rigtigt om andet, men studér selv nyheden på hifi4all. Vi anbefaler læsning umiddelbart inden sengetid, da resten af teksten er ca. ligeså interessant som den citerede. Eller produkterne for den sags skyld.
Forbedringer er der også plads til i det sundhedsvæsen, som TV-Avisen i går så rammende undersøgte. Det drejede sig om allergi, som åbenbart over en million danskere lider af. En prognose viste, at over 2 mill. danskere i 2020 ville være allergikere og kurveformen, som lignende en Poseidon-raket affyret fra en atom-ubåd mere end indikerede, at alle danskere omkring 2030 ville være allergikere.
Der er altså tale om et problem i den absolutte sværvægtsklasse, som endda kan komme til at koste liv. Direkte adspurgt svarede en af de få og aldrende overlæger med speciale i netop allergi da ihvertfald med et fast “Ja!” på journalistens dramatiske afslutningsspørgsmål om allergi som livsfarlig.
Nu ved vi ikke, om han tænkte på, at et uheldigt nys i trafikken med ufrivilligt skift af vejbane måske skulle være den akutte dødsårsag, men ellers tyder ikke meget på, at faren er overhængende. Uddannelsen af allergilæger er nemlig for ganske lang tid siden blvet nedlagt, og der var vistnok kun 12 gamle stadigvæk aktive læger tilbage. Katastrofen skulle så opstå, når disse tilfældige overlæger trak sig tilbage.
Med altså angiveligt over 1 mill. allergiske danskere kan man vel sige, at der ligeså godt ikke kunne have været nogen, så katastrofen har vel i virkeligheden været en realitet ganske længe, helt sikkert flere årtier, men det er der jo naturligvis ikke meget nyhed i.
Det svarer nemlig nogenlunde til, at der i en by som Århus kun var 2 tandlæger, og det ville jo nok betyde, at det ikke var umagen værd at prøve at få en tid.
Ikke desto mindre var det altså lykkedes TV-Avisen med sin human interest-vinkel at finde en familie, hvor et barn var surprise-surprise, blevet konstateret allergisk overfor netop de ting, som alle mødre siden stenalderen har været opmærksomme på. Hurra for den moderne lægekunst!
Nu er der sjældent eller aldrig perspektivering af nogenting i de her tåbelige TV-indslag, men lad os da forsøge i mangel af bedre. For det første vil det ved målrettet indsats vare mindst til år 2020, inden nyuddannede overlæger vil kunne være aktive indenfor allergispecialet. Hvis det altså havde været fordi de havde været interesserede.
Det må man nemlig regne med, at uhyre få eller slet ingen vil være. Der er nemlig tale om et uhyre dødssygt og ligegyldigt enerverende job med podninger i massevis med endnu mere ventetid, som tillige er ikke-meriterende, ja endnu mindre interessant end at være praktiserende læge i Sdr. Felding. Der kan iøvrigt heller ikke få nye praktiserende læger ligeså lidt som man kan få det i det muslimske område Gellerup ved Århus. Det tager nemlig en evighed gennem tolkning fra børn i familien at finde ud af, hvad folk fejler, så derfor tager de nyuddannede naturligvis alle andre steder hen. Dette problem kan ikke engang afhjælpes med større honorar pr. konsultation, for det er nemlig et dødssygt og besværligt arbejde alligevel. Som det altså også er at være allergilæge eller rettere ikke være det.
At man så sagtens kan lade SOSU-er eller laboranter udføre disse allergitests er så en helt anden sag og det gjorde de da iøvrigt også i TV-indslaget uden at det naturligvis blev bemærket. Allergioverlægen havde jo også travlt med at blive interviewet.
Her som med Audio Analogue er der vist rigelige muligheder for forbedringer. Det var vist det gode der var at sige om disse sager. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *