Alfahanner

Nu er det faktisk ikke særligt tit, at lederartiker i vores jydske hovedavis Jyllands-Posten ligefrem bliver markedsledere i meningsløshed, (der regerer Tøger og hans håndgangne svende enerådigt og urørligt ovre på Rådhuspladsen i København), men i dag byder på et eksempel. Overskriften er “Alfahanner” og hele lederartiklen omhandler til al overflod alt muligt andet, nemlig den perfekt udseende og perfekt styrende leder med fuld indsigt, altså simpelthen det perfekte menneske. Markedet skulle efter sigende sukke efter disse perfekte mennesker.

Hvad det lige har med de fra dyrepsykologien så kendte dominerende alfahanner blandt menneskelige halv-og helaber at gøre, det er sandelig et godt spørgsmål. En alfahan er jo netop ikke karakteriseret ved nogensomhelst fysiologiske karakteristika eller hårfarve og er dermed heller ikke blandt den menneskelige population påvirkelig af påklædning og mode. En alfahan er simpelthen den dominerende han i en flok, og sådan er det, alt andet med alfahannen som trendsætter er simpelthen noget forvrøvlet snak. Hele alfahan-institutionen er jo netop bygget op på, at der ingen vice-alfahanner findes. Det er ikke muligt at gå i mesterlære hos en alfahan hos nogen dyreart, da det er i modstrid med hele institutionen. Hvis man som opkomling kommer for tæt på, så får man en på skallen. Det eneste man så kan lære er vist, at man jo må være på rette vej opefter. 

En alfahan er alfahan til evig tid, og denne evighed varer lige præcist indtil han bliver fjernet fra sin plads.Hele denne proces er i sit inderste væsen revotionær og kan aldrig blive evolutionær. Man kan sagtens i sine jobbeskrivelser forsøge at diskriminere overvægtige og ikke-moderigtige personer i håb om, at kontrol med egen krop nok er en væsentlig komponent i alfahan-adfærd, og på den måde kan man håbe på at få den rigtige leder. På den måde ville man da i det mindste kunne få kropskontrol-freaks som den gamle oprindelige anorektiske fotomodel Twiggy og forstyrrede tvangstankemestre som David Beckham op i chefstolene, men det ville altså næppe være alfahannerne, som kunne findes med denne test. Det er heller ikke hverken den største hund eller den med de pæneste pletter, som behøver at være førerhunden i flokken. Det ved hunde naturligvis, og det burde lederskribenten måske også.

Nu får undertegnede sommetider på hatten for at udstille det, som vi herfra ser som dumhed og dårskab hos vores venner på de forskellige hifi-fora, men da vi ikke kan skrive der, må vi jo så få afløb for vores indestængte morskab her. Der er nemlig altid massevis af muligheder for grineflip i timevis. Et af de morsommere eksempler ser vi hos en fyr, som tilsyneladende ganske relevant spørger efter, hvor i Danmark man kan købe TEAC Esoteric-produkter. Nu er det måske selv for mindre ånder en overkommelig opgave at google “TEAC” og “Esoteric”, selv om man endelig skal huske at gøre det samtidigt. Det er måske allerede der, at kæden er faldet af. Hurdlen for denne ungersvend kan så yderligere have været, at han ikke i sin lidenskab har husket at trykke på “Søg sider på dansk”, for ellers kommer de 2 danske forhandlere da ind øverst. Hvis det her skal være svært, er der vist ikke noget, som er let. Ingen alfahan i svøb her. 

Heldigvis kunne en af de mest aggressive og udfarende hanner i flokken, nemlig Carsten Christensen fra Viborg, ham med “Podium Sound”, så hjælpe i denne søgen. Han må jo være trænet i at støtte sin flok så tåbelig den end måtte være, selv om den vist indtil videre er noget lille (Hej, Novisad!). Hele denne søgen endte dog med at den stakkels fyr allernederst fra det intellektuelle hierarki efter støtten fra alfahan-institutionen konstaterede, at det da vist var alt for dyrt med det der Esoteric, nok mest fordi det ER dyrt. Nu ved vi jo ikke herfra, hvad fjolset havde forestillet sig ved at søge på dette mærke, som repræsenterer et seriøst bud på verdens bedste CD-mekanik, men der er vist mest tale om en overraskelse af samme kaliber som det ville være, at en søgning på “Rolls-Royce” (husk her “Sider på dansk”) kunne afsløre, at puha, hvor er de biler dog dyre. 

Her i huset har alfahun-institutionen desværre afskaffet den ellers i ungkarletiden herskende eneste alfahan, så vi kan ikke viderebringe nogen personlige erfaringer. Vi må dog håbe, at der hos den danske importør af den netop testede Montana-højttaler på Hifi Musik findes en rigtig barsk alfahan. Der skal tilsyneladende rigtigt meget til for at denne ifølge testen aldeles ligegyldige højttaler uden nogensomhelst stærke sider til 25.000,- stykket med fornuftige mellemklasseenheder til at blive en succes på det danske marked. Om så den danske agent har formået ansætte den barskeste bavian i flokken som sælger ved vi selvfølgelig ikke, men hvis der skal bananer på bordet er det altså det, der skal til. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *