Måske tid til lidt eftertanke.

Ind imellem kan man faktisk godt forstå, at politikerne måske ser noget hovedrystende på lokale initiativer og sommetider er denne skribent endda med i disse. Det gør dem desværre ikke altid hverken bedre eller mere værdige, tværtimod.
For ganske nyligt bidrog denne skribent i en underskriftsindsamling mod en nedrivning af et midtbyhus uden synderlig omtanke forresten. Det skete vist i virkeligheden mest, fordi ham, som rundsendte protesten er en ganske flink fyr. Et nærmere blik på det aldeles ligegyldige hus viste nu blot, at man var blevet spændt for en vogn ført af nære naboer til huset, som vist bare ikke ville have en ny cafe ak ak. Heldigvis hjalp undertegnedes underskrift ikke i denne aldeles uværdige sag.
I Gylling syd for Århus ser vi en helt lignende sag. Ikke mindre end 800 lokale borgere har underskrevet en protestnote mod omlægningen af en busrute. I sig selv er det ganske suspekt, da der faktisk ikke bor tilnærmelsesvist så mange mennesker i Gylling, men det har tilsyneladende ingen overvejet, men det er nu blot en af flere problemer i denne sag.
Et stort og naturligvis ganske uløseligt problem ved enhver bustrafik i tyndt befolkede landområder er naturligvis, at hvis busserne kører tilstrækkeligt mange omveje (f. eks. omkring Gylling, som ligger 5 kilometer syd for Horsens-Odder vejen, hvor der er masser af busser), så gider folk jo slet ikke køre med busserne, fordi en transport på 10 km. kan tage næsten 1 time.
Det andet problem, som denne protestgruppe uvist af hvilken grund har glemt, er så, at allerede i dag er folk i Gylling forlængst holdt op med at køre i bus, nok fordi de ikke gider at køre gennem ligegyldige nabolandsbyer som Randlev og Alrø o.s.v.
Den seneste tilgængelige statistik fra trafikselskabet viser nemlig, at der i dag stiger gennemsnitligt 5 personer på i Gylling. Desværre for pressionsgruppen er dette tal ikke pr. bus, men PR.DAG i alt. Det er da forunderligt og måske smukt, at så mange ædle og pæne mennesker kæmper for sådan en sag, hvor sikkert kun ganske få af dem rent statistisk har været med en bus indenfor de seneste 5 år. Ude på landet plejer det nemlig altid at være de samme (og meget få), som kører med bus. Denne bus-affære er sandsynligvis et af de allerbedste eksempler på den totale uegennytte hos de involverede. Det er så desværre også samtidigt et aldeles glimrende eksempel på en helt unyttig protest uden bare den allermindste smule omtanke. Det er en af den slags protester, som ligesom den med det ligegyldige midtbyhus med undertegnede som medunderskriver giver protester et dårligt navn. Æv!
Det var muligvis den engelske historiker A. J. P. Taylor, som lancerede det lidet flatterende begreb “one of nature´s rats” om en engelsk politiker. Om dette gælder for Janne Giese, direktør i “Copenhagen International Film Festival” ved vi ikke, selv om hun godt nok ser noget bidsk ud. Hun kan nemlig også noget med statistik, som lige er en tand mere durkdrevet, som beskrevet i dagens JP. Eller blot dumt. Det med rotterne passer vist meget godt. Måske hun også bare skulle have tænkt sig lidt om inden hun sminkede sit regnskab med 18.806 solgte billetter for at sikre sig massive tilskud ligesom den lokale biograf Øst for Paradis. Det er vist ikke meget sværere at gennemskue end sagen i Gylling, selv om Gieses egennytte og hensynsløse egoisme i denne sag er af monumentalt omfang og naturligvis helt anderledes end de busløse Gylling-boere (eller måske rettere de Gylling-boer løse busser) Hun er forresten ikke villig til at frigive regnskaberne, fordi de ligger “allernederst i en flyttekasse” De skulle jo ellers være til at finde, når man nu præcist ved, hvor de ligger, men mon ikke det går endda.
Man skal nemlig bare følge pengene eller passagererne eller rettere manglen på samme, så tegner der sig et billede, som desværre ikke er til at misforstå. Det er vist bare et par taber-sager ligesom det med midtbyhuset.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *