Kontra-fornuft

Århus kommune har af en hidtil ikke ganske klargjort grund foretaget et kontrolbesøg i de lokaler, som man har stillet til rådighed for Den Somaliske Familieforening. Nu ligger lokalet midt i et beboelsesområde, så der har der naturligvis ikke været tvivl om for nogen af beboerne, hvad lokalerne har været brugt til ligeså lidt som der er nogen tvivl om aktiviteterne i gadens eneste øvrige private erhvervsliv. Der står der godt nok en lampe i vinduet og der står sommetider “optaget”, alternativt “kom ind”, og nej, det er ikke et minisolarium.
Hos Den Somaliske Familieforening har man nemlig indrettet en lokal moské, og det ved vi selv, fordi vi har indrettet lydanlægget, og så kan alle de omkringboende jo også meget bekvemt bede med, når man nu ikke har kunnet få kommunal støtte til en lokal minaret til at råbe fra. Balladen er så nu, at kommunen efter besøget vil beskære tilskuddet med 50.000,- , da man endnu ikke støtter moskéer, og det har fået den lokale formand for kulturudvalget Rabih Azad-Ahmad til at foreslå, at “sagen bør belyses bedre”, inden tilskuddet fjernes.
Nu kan det være svært at finde nogen sag, som rent teoretisk kan være belyst bedre, men det er måske ikke den allerværdigste sag, da der er tale om en ganske beskeden beskæring helt i overensstemmelse med kommunale vedtagelser af et tilskud til samme forening på adskillige hundredetusind. Måske kulturudvalgsformanden er lidt ude på den tynde is sammen med den ellers altid så sympatisk portrætterede offentlige person, medlem af Folketinget Kamal Qureshi, som vist har fusket lidt underskrifter.
Noget tyder på, at han faktisk må være et temmeligt dumt svin, for han er faktisk blevet undsagt øjeblikkeligt af SF`s ellers ganske opportunistiske folketingsgruppe. Når der som i denne sag er tale om en politiundersøgelse, vil man for det allermeste blot kunne slippe af sted med at sige, at det klarer politiet. Man ved naturligvis allerede nu godt, at der er tale om en en forseelse af de mindre rent juridisk, som næppe er strafbar politimæssigt, men alligevel er MF/SF Anne Baastrup straks ude med ganske fornuftige ytringer om, at “vi har en særlig pligt til at optræde moralsk korrekt”. Selv med elastisk fortolkning af dette begreb falder Qureshi i denne bolig-bedragerisag, som det vel er, en del udenfor almindelig moral. Når noget som i denne sag er indlysende i ikke mindre grad end i den lokale moské-sag er der vel heller ikke meget andet at gøre end at drage den nødvendige konsekvens. Herfra skal der i dag lyde opbakning til både SF og Århus Kommune for ikke at lade sig lede på vildspor gennem formålsløse undersøgelser af noget, som bare er belyst og derudover indlysende moralsk forkert.
I den anledning skal vi også lige huske en gammel personlig ven, nemlig Jørgen Storm, som på hifi4all i en tråd om højttalere til knapt et par hundrede tusind , satte tingene i deres rette perspektiv. I en tråd, som ellers var ved at udvikle sig til en sørgelig sang omkring det kommercielt håbløse i profitabelt at sælge selv tusindvis af superdyre højttalere produceret til max. en tyvendedel af udsalgsprisen, fordi man jo som producent både skulle betale husleje og skat og alt muligt (!!!!!), fik samme Jørgen naturligvis fortjent nogen på hatten for at sige det rigtige og indlysende.
Herfra tror vi ikke, at det tjener hifiproducenterne særligt, at fjolser som dem, som Jørgen kritiserede, helt som grædekoner tager de stakkels producenters parti. Ingen har vist udover Max Havelaar-kaffe købt noget af medlidenhed, og hvis et et produkt ikke kan overbevise ved sine forskellige kvaliteter, er det uanset pris stendødt.
Vi må dog også i dag så glæde os over de fantastiske regnestykker, som lægges for dagen i denne tråd om højpris-højttalere. Hvis man skulle tro på dem, var der jo selv ved en produktionspris på 0 kr. aldeles umuligt at sælge produktet til 200.000,- på grund af bl. a. høje omkostninger til at udstille dem (!). Sikke en opdagelse, mon Bilka ved det?
Det skal man så nok ikke tro på, ligeså lidt som man skal tro på de af disse mennesker frit opfundne salgstal på adskillige tusind for disse dyre højttalere. Et par hundrede eller et par snese er nok et bedre gæt, men vi kan selvfølgelig tage fejl. Det er blot underligt, at der kun er solgt knapt et par hundrede SME 30 og måske knapt 800 af SME 20 over en 10-20 års periode. Lige meget hvor mange lopper der gøer er hifimarkedet altså en bolchebutik noget overbefolket af godtroende fjolser. Købedygtige fjolser heldigvis.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.