Business as usual

Dette var jo det udbredte udtryk fra den Blitzkrieg-ramte London under 2. verdenskrig og det er det så også her naturligvis. Sommetider kan man nu alligevel se normaliteten skride noget helt i takt med forventningerne til fremtiden. Lad os se lidt på ordene fra fredagsbønnen i moskeen Imam Ali i Beirut, et af brændpunkterne fra den første Muhammed-krise.
Det gode var ifølge reporteren åbenbart, at imamen ikke nævnte noget om tegningerne i bønnen eller hvad man nu skal kalde denne form for kommunikation, denne mystiske fredags-institution. I stedet talte han helt dagligdags om, hvordan muslimerne naturligvis skal ære profeten, vende ryggen til fristelserne og så lige samle sig mod fjenderne, altså jøderne og de kristne.
Til andre tider og andre steder ville det måske kunne opfattes som en trussel, men i denne aktuelle verden er det åbenbart en så dagligdags ting, at det ikke overhovedet behøver kommenteres, så det gør vi naturligvis heller ikke. I stedet vil vi forsøge at grave tilbage i det Gamle Testamente for at se, om ham kong David nogensinde sagde noget lignende om de fæle filistre og om, hvor mange bank de skulle have. Det gjorde han muligvis nok, men det er vist sjældent med som bøn i kirken længere.
Til at råde bod på denne triste konstatering op til weekenden er der til gengæld altid positiv underholdning på vores yndlingsforum hifi4all. I en nystartet tråd beretter en kunde glædestrålende om den nye hififorretning Lydportalen helt ude i Lyngby (manden bor selv langt borte, nemlig helt inde i København). Efter at have lyttet til en Audiovector-højttaler besluttede han sig nemlig til at købe den og så startede denne utrolige solstrålehistorie for alvor.
Han fik nemlig på trods af den gigantiske geografiske afstand på adskillige kilometer cit.”gratis levering og det endda inden for samme uge-imponerende” Samtidigt må man jo også huske på, at producenten (som han nu nok ikke er længere, men så da firmaet bag) også ligger utroligt langt væk, nemlig helt langt ude på Østerbro.
Man bliver helt stakåndet af at tænke på den jætteindsats af toptrimmet logistik, som ligger bag denne præstation. I sammenligning med denne stor-dåd forekommer de tekniske vanskeligheder ved den første månelanding i 1969 som rene bagateller. Tillykke til alle jer dygtige mennesker, som har stået bag denne enestående positive historie. Selv ville vi nok bare have ringet efter en 3X34, men det tager jo lidt af glamouren ud af denne sag.
Det er en pudsig verden vi lever i, når ekstremisters trusler på livet bliver det normale og beroligende og det helt selvfølgelige og aldeles indlysende bliver mere og mere uhørt og helt fantastisk imponerende.
Denne weekend bliver så den sidste i denne omgang og forhåbentligt meget længe, hvor min dejlige familie er væk. Adskillelsen har været den længste siden fru Olsen ringede på hin nat og det har føltes ganske meget længere. Nu kan det være nok, nu vil vi have “business as usual”!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.