”A straight wire with gain”

Nu var det som bekendt salig Peter Walker, grundlæggeren af The Acoustical Manufacturing Company, som på denne måde beskrev det helt simple, som en ideel forstærker skulle gøre. Han havde nok ikke forudset, at et kabel med forstærkning i faktisk skulle blive lanceret. Det ville han nu også have været ligeglad med, for mage til tåbeligt projekt skal man da lede en del efter.
Efter bekendtskabet med de ellers ganske kontroversielle kabler fra Harmonic Technology (læs: helt ovre i Hakkebakkeskoven) med deres AD/DA konvertere kommer der så et kabel med en indbygget 25 watt forstærker. Nu er det jo ellers ganske tydeligt, at allerede de meget forlængede phonostik i Harmonic Technology-kablet nødvendiggør, at kablet står i en alt andet end dekorativ cirkelbue med en diameter på mindst 50 cm. ud fra den sagesløse phonobøsning, så stift er det på grund af al den indbyggede inderligt overflødige elektronik.
Det bliver så nok ikke bedre med en forstærker indbygget i kablet, til gengæld bliver det meget dyrere, og så kan man vel som med rødvin fra producentens side håbe på, at når bare prisen er høj nok, så opfatter folk produktet som kvalitet uanset smag eller lyd. Det skal såmænd nok vise sig at være korrekt. Hvis man som fornyligt omtalt kan sælge NXT-højttalere som high-end er vist alting muligt.
At ubegribeligt inkompetent, fejlplaceret, voldsomt lydforringende og derudover ganske overflødig elektronik ikke er opfundet i går, kan vi så afsløre i ugens emne på den sædvanlige plads på detBatter-siden om det syge Focusrite-koncept. Heldigvis forsvandt dette sporløst i elektronikhistoriens store affaldskværn, og mon ikke vi trygt kan regne med, at de her aktive kabler gør det?
Ellers håber vi da ikke, at vores delvist aeronautiske emne i denne uge er alt for kedeligt. Et besøg på et flyverhistorisk museum som for eksempel Hendon eller Duxford kan iøvrigt anbefales enhver, som ikke lider alt for meget af klaustrofobi. Man havde godt nok faldskærm under 2. verdenskrig i modsætning til 1., men for bomberbesætningernes vedkommende havde man dem bare ikke på. For at komme ud skulle man nemlig oftest kravle igennem smalle passager og først derefter kunne man så tage den på.
Da var det til gengæld for det meste for sent, og RAF mistede halvdelen af sit aktive personale under 2. verdenskrig, altså nogenlunde det samme som dødshyppigheden for skytter i en “Pulpit” som omtalt i ugens emne (ved hver start altså)
Heldigvis er det blevet noget sikrere at flyve, men til gengæld bliver vi så i stigende grad udsat for et bombardement af produkter som disse kabler med indbyggede forstærkere og konvertere. Man kan så blot håbe, at dødeligheden blandt producenterne og distributørerne af dette bras er nogenlunde den samme som i RAF. Herfra skal der ihvertfald lyde en opfordring til fælles bøn om det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.