Onkel Betjent

Vi beklager den lidt sene fremkomst af dagens tekst, som mest skyldes, at vores web-udbyder for første gang i ellers ganske lang tid var nede og ligge. I mellemtiden havde vi så god tid til at zappe lidt rundt på andre websites. Nu angler vi jo allesammen efter en eller anden form for anerkendelse udover den fra konen, og der var da faktisk osse pudsigt at opdage, at vores beskedne klummer blev både læst, citeret og kommenteret i såvel norske hifimagasiner som på alternative danske politiske fora. Helt spildt er det da så ikke.
Ellers er en god ven af huset, som er særdeles aktiv i uddannelsen af bogligt svage og socialt problematiske unge tosprogede fra vestbyen kommet med det for undertegnede temmeligt radikale synspunkt, at uden en helt bevidst parallel pædagogik går det simpelthen ikke.
Nu er der her ikke tale om den gammelkendte ekstraundervisning. Nej, i stedet er det med mandens egne ord nødvendigt at fastslå ens egen absolutte autoritet, inden nogensomhelst fremskridt i socialiseringen kan gennemføres overfor disse problem-unge. Nu er manden overordentligt morsom og veltalende (nej, det er ikke mine egne ord, så morsom er jeg desværre ikke), så populært sagt bestod det grundliggende udtryk i at sige, at “Jeg er Yassir Arafat og jeg bestemmer!” Når denne autoritet var fastslået kunne pædagogikken starte og absolut ikke før.
Det kunne jo tyde på, at manden ikke helt vilkårligt havde valgt Arafat, for dennes efterfølger Mahmoud Abbas har jo haft noget sværere ved at styre Hamas. Abbas har måske ikke hørt efter vores gode ven her eller også har han bare ikke råbt højt nok. Vores ven har iøvrigt over mange år demonstreret, at man godt med konstant hævdelse af sin autoritet kan opnå aldeles fremragende resultater i basal socialisering.
Det kunne andre måske have taget ved lære af. Respekt er ikke overraskende noget helt andet i de danske parallel-kulturer og den typisk danske let konfliktsky tolerance-model er bestemt ikke fremmende for det. Hvis man skulle være i tvivl, kan man jo studere det seneste folketingsvalg i Gellerup-planen ved Århus. Vi taler her om en bydel med ganske mange tusind vælgere.
Ved dette valg opstillede den mangeårige leder af politiets nærstation i Gellerup, Lars Bro (som selv som vistnok den eneste kendnis selv bor derude) til Folketinget for Ny Alliance. Hvor forkert man selv som dansk insider kan vurdere viste Bro, hvis man altså skulle have været i tvivl.
Det var Bro ikke, så han sagde sit job i politiet op inden valget i sikker forvisning om at naturligvis at blive valgt. Han havde jo i mange år fungeret som den flinke Laurits Betjent på stedet og havde jo altid været vellidt, nok mest fordi han var åh så forstående. Der var vist heller ikke nogen, som brændte hans bil af, som det ellers skete for et par uheldige tosprogede politielever derude.
Respekteret var han så til gengæld ikke blevet, for han fik blot 42 stemmer inklusive sin egen og familiens og blev trods sin overeksponerede medieprofil valgets absolutte bundskraber. Det allermest interessante i det her er faktisk, at Lars Bro helt givet ville være blevet valgt med akklamationer, hvis han havde været politimand i Thisted i stedet for Gellerup. Den gammeldags model for politiarbejde som Onkel Betjent havde desværre for ham bare spillet fallit her, og det viste sig, at han hverken indgød eller nød bare den allerringeste respekt derude.
Desværre er Lars Bro mediemæssigt død nu, men mon ikke han er flyttet efter det her? Det ville vi nok selv have gjort ligesom vi nok også ville nedtone vores skribentvirksomhed, hvis ingen overhovedet gad tage anstød af det eller blot interessere sig for det. Det sidste er heldigvis overhovedet ikke tilfældet, skal vi hilse og sige.
Det kan blive noget af en udfordring at hævde disse formodentligt helt nødvendige gamle autoritære opdragelsesmodeller i dele af det danske samfund og man tøver da helt tydeligt også. Når en døddrukken dansker råber HIPO-svin efter en betjent bliver han jo uvægerligt spjældet, mens trusler på livet mod betjentene fra en større flok unge ikke medfører samme sanktioner, ja faktisk overhovedet ingen. Nu råber disse unge jo så heller ikke HIPO-svin, det ord kender de naturligvis ikke, men de kan til gengæld en del andre, hvor “fuck”, “mor”, “søster” og “ihjel” uvægerligt indgår, men det er nok bare ikke nær så slemt. Det mener politiet ihvertfald ikke og nyder derfor nogenlunde samme dybe respekt som tidligere nærpolitichef Lars Bro. Overrasket?
Det sjove er så, som en anden kunde fornyligt oplevede, at Onkel Betjent stadigvæk lever og har det godt for eksempel i Nordjylland. Her blev vores kunde behørigt filmet med en fart af 171 km./t. på et sted med max. 80. Som bekendt koster det på stedet kortet plus en bøde på vistnok en månedsløn, men efter en samtale slap han med et enkelt klip i kortet og 2500,-. DER hjalp modellen, for vores kunde kom næsten til at græde og gør det garanteret aldrig igen. Onkel Betjent er ikke død, han bor vist bare sammen med julemanden oppe nordpå et sted, desværre for os andre og Lars Bro ikke i Gellerup.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *