Forår og dagens ornitologi-lektion.

Da vi fornylig så en meget vred mand citere en allerede dengang ugegammel forside skal vi da lige minde om, at disse forsider faktisk et stykke tid har været opbevaret internt her. Måske de senere kan blive udgivet som “Dagens Ord Classic”?
Ellers er der jo ikke rigtig meget grund til den opsparede surhed hos denne herre, som ellers var vred for mindst et par stykker. For eksempel er de første sikre forårstegn allerede hos os. Nej, vi taler hverken om vintergækker eller erantis, som jo er noget upålidelige. Vi taler naturligvis om denne oldgamle dyregruppe, som jo menes at nedstamme direkte fra dinosaurerne, nemlig fugle. Dyr med en sådan erfaringshorisont på mange millioner år må jo da vide det.
Allerede i disse dage ser man jo de som bekendt kulsorte solsortehanner jage hinanden rundt, mens de skræpper løs. I den henseende er deres adfærd helt identisk med den, skruppelløse (eller blot inderligt stupide?) hifisælgere sammen med deres medløbere lægger for dagen, når de argumenterer for nye “spændende” kabler fra for eksempel Harmonic Technology. Der er vist mest tale om skræp.
Som bekendt er solsorten både en trækfugt og en standfugl, fordi de allerfleste hanner bliver tilbage for at opretholde territoriet. Når hunnerne så bekvemmer sig til at komme tilbage fra deres selvfinansierede charterferie begynder balladen, og det er altså nu. Der er simpelthen en jappen og skræppen og gøren ved i disse dage hos vore fjedrede venner. Også hos de ellers om vinteren ret fredsommelige blishøns er deres normale aggressive sommeradfærd netop dukket frem, og allerede nu jager disse voldsomt flaksende fugle alle franskbrødsænderne væk i den sø, ved hvilken undertegnede og Folmer Hund bruger en times tid hver morgen. Det er der, dagens vise ord udklækkes mellem alle disse helt naturlige stimulanser, hvor tidens gang så ubarmhjertigt trænger sig på. Man kan forestille sig Steen Steensen-Blicher, som vist også havde hund, selv om han måske var en smule bedre. Det var han iøvrigt. Når den store Litterære Glemmebog engang skal udgives er det ligeså sikkert, at Blicher ikke er med som det er, at Rifbjerg, Carsten Jensen og alle de andre tågehorn er. Det er nu rart at tænke på i denne ellers mørke tid.
Dagens ord i dag var så blot for at vise overfor eventuelle skeptikere, at der bag den normalt sarkastiske facade hos denne skribent gemmer sig en naturfilosof ligesom Izaak Walton med hans værk om non-fiskeri “The Complet Angler” eller Henry David Thoreau i bogen “Walden”. Den første er rigtig fin, den sidste er noget forsludret. Det var nok derfor, den blev så kendt.
Vi kaldte det godt nok ikke filosofi ude på den lillebitte ø ude i Kattegat, hvor jeg blev født. Derude på de alleryderste skær hed det vist mest at stå og glo dumt på de der skræppende sorte fjerkræ på denne tid af året. Det gjorde det nu ikke mindre interessant og det er det forresten ikke blevet siden. Der var jo også dengang noget med, at der sommetider som i sangen “Veras Vinterven” kom piger til øen om sommeren, som nu nærmede sig. Solsortene var tydeligvis ikke så dumme endda, de er her da endnu.
Vi kan så blot håbe, at også kabeltumperne fra Harmonic Technology og deres eftersnakkere får den skæbne, som de så inderligt fortjener. Heldigvis plejer den ubarmhjertige natur at kunne udrydde sådanne vildskud, så mon ikke det går?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *