Er du ved kommunen?

Siden Totalpetroleums Jan Monrad for mange år siden udløste latterbrøl ved dette spørgsmål i en dengang meget morsom sketch, er det jo blevet noget sværere at gøre grin med denne befolkningsgruppe. Den er nemlig som andre tidligere marginalgrupper vokset faretruende, så nu må man tage ting alvorligt, som Monrad tidligere kunne grine af.
Et eksempel på det har vi set fornylig her i vores hjemby. På den højtprofilerede Cafe Carlton her i byen konstaterede Levnedsmiddelkontrollen manglende rengøring og vedligeholdelse overalt undtagen altså lige i serveringslokalet (som om det skulle hjælpe, men det gjorde det altså). Ihvertfald foretog man ikke noget kontrolbesøg fra kommunen, men det var der til gengæld andre, som gjorde.
Beboerne i opgangen over cafeen begyndte nemlig at få besøg af nogen i begyndelsen små, men hurtigt voksende langbende hurtigløbere, der mistænkeligt mindede om kakerlakker. Det var det forøvrigt også. Nedenunder i cafeen havde de jo masser at leve af, så populationen eksploderede. Ja, den eksploderede faktisk så meget, at skadedyrskontrollen blev indkaldt og så blev det rigtigt kommunalt.
Det lykkedes nemlig at overbevise kommunen og dens medarbejdere om, at man på cafeen ville kunne lide økonomisk skade, hvis sagen med kakerlakkerne blev offentliggjort. Det var en ganske opsigtsvækkende afgørelse og vistnok aldrig set tidligere. Det var så meget mere opsigtsvækkende, fordi en effektiv bekæmpelse af kakerlakker som bekendt selv for lægfolk er helt umulig uden en grundig oprydning og rengøring/gasning/fjernelse af paneler m.m., altså kort sagt længere tids lukning.
Dette skete ikke, og levnedsmiddelkontrollen blev først helt tilfældigt underrettet, selv om den kommunale skadedyrskontrol måske nok skulle have opdaget, at der faktisk var åbent på cafeen, når de var på jagt efter de små fyre. Nu kan man jo faktisk jage rotter væk, men samme trick laver man ikke med kakerlakker, de bliver bare indtil de uddør.
Det kan nok tage sin tid i denne sag, hvor først et krav om aktindsigt i sagen fra en lokal avis afslørede navnet på cafeen. Det bliver så spændende at se, om kommunen lige undersøger nærmere, hvordan denne helt usete økonomiske hensyntagen fra kommunale medarbejdere overfor en privat virksomhed kom i stand. Kommunens folk er jo nok ikke blevet beværtet og bespist på Cafe Carlton, men en sådan velvilje er nu noget suspekt.
Cafeen er iøvrigt stadigvæk ikke lukket, men mon ikke omtalen i avisen klarer det når nu kommunen valgte at vende det blinde øje til? Der er altså lidt bananrepublik over det her hvis det da ellers stadigvæk er politisk acceptabelt at bruge denne betegnelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.