Drømme.

Som bekendt hersker der borgerkrigslignende tilstande i Kenya efter det seneste og måske fuskede valg. Det havde der nu ikke behøvet at gøre, hvis man ellers skal tro repræsentanter for den danske nødhjælpsindustri. Det skal man nu nok ikke, for deres anklager mod ineffektiv dansk bistand i denne sag er måske noget kuriøse.
I fuld alvor mener disse visionære samfundshjælpere nemlig, at det var et forsinket dansk ulandsbidrag med computere til optælling af stemmer, som åbenbart skulle være en væsentlig årsag til hele miseren i Kenya. Ifølge dem skulle det nemlig så have været meget sværere at fuske med stemmetallene, fordi indrapporteringen jo kunne blive meget hurtigere.
Nu er der i denne demokratiforståelse vel nok et par småproblemer for nu at underdrive lidt i dag. I virkeligheden er det nok analyser og forståelse blandt eliten af hjælpearbejderne på det her niveau, som allermest truer den danske ulandsbistand. Demokrati vokser ikke ud af et computertastatur ligeså lidt som paralleløkonomi og sort arbejde forsvinder ved at det bliver nemmere at angive moms og skat. Vi tror også på, at der findes mange computere i både Bazar Vest i Århus og Sønderjylland uden at den lettere adgang til at betale skat og moms alligevel rigtigt er slået igennem, men måske computere kun fremmer demokrati..
Mennesket fusker hvor det kan, og den eneste positive hjælp disse danske computere kunne have givet til Kenya ville have været som sikkerheds-backup for den kleptokratiske præsidents pengeoverførsler til private konti i udlandet. Som bekendt leverede allerede danske dengang Regnecentralen hulkortløsninger til brug i de sovjetiske valg i 1970-erne, hvor man aldeles omgående registrerede valgprocenter mellem 100.0 og 113.1 ( den sidste for salig Brezhnjevs kreds). Dengang som nu var teknikken magtesløs overfor menneskers grådighed. Dengang grinede vi af det, men vi lo tydeligvis for tidligt.
Samme analyseniveau ser vi nemlig hos vores venner på hifi4all. I går lancerede vores detBatter-side jo som “breaking news”, at et nyt spændende hifi-kabel fra Harmonic Technology med aldeles idiotisk og inderligt overflødig indbygget elektronik kunne kandidere til titlen “Årets latterligste produkt” Heldigvis var der da nogle stykker, som tog denne ide op derovre med en vis humor.
Det har naturligvis ikke afholdt et par branchemedlemmer og et par af vennerne (hvem vil ikke osse gerne være en “hangaround” for en hifihandler eller køre i Mercedes for den estiske mafia) fra at fare i flint. Det er som tidligere nævnt helt ligemeget, hvor idiotisk og direkte lydforringende et produkt er, der vil altid være folk som mener, at man “skal lytte” inden man udtaler sig. Det indbefatter åbenbart også produkter af en karakter, som får enhver fornuftigt tænkende person til at kaste op af grin, og debatten om værdien af polerede sikringer er inderhalet her med fuld fart. Med en komfortabel margin er dette kabel med elektronik, DA/AD-konvertere og det hele foreløbigt topkandidat til titlen årets mest lydforringende produkt.
Nu kunne man måske kortvarigt få sympati for disse søgende mennesker på samme måde som med småbørn, som putter alting i hovedet (læs:munden), men denne orale fase plejer for alle andre end hifientusiaster hurtigt at aftage. I stedet kommer disse sent udviklede entuaster åbenbart til at blande den orale og den anale fase sammen, for det er vist den bedste betegnelse for disse “branchemedlemmers” hjernedøde omtale at dette nye vidunderprodukt.
Vi drømmer vel alle om en bedre verden, men der er altså både sorte kriminelt tyvagtige præsidenter og deres medløbere i Afrika og hifi-dummernikker med deres ditto her i Danmark, som står afgørende i vejen. Den samlede årsproduktion af Dell-computere leveret i Kenya er ingen garanti for demokrati (men nok for stærkt faldende priser på Dell-computere på markederne i områderne omkring havnebyerne)
Det værste er i den her sag, at det helt foregår i hovederne på os her i oplyste Danmark men som sagen med hifi-kablerne viser er oplysningen måske ikke trængt så frygteligt langt ud igen. Vi kan vist stadig drømme om bedre tider. Der er bare så forfærdeligt meget at drømme om, men man kunne vel starte med lidt mere obligatorisk fysik.
Konklusionen er under alle omstændigheder, at dette succes-lokomotiv indenfor vores branche enten er på vej forbi os og opefter med en forrygende fart eller noget andet, under alle omstændigheder er der åbenbart fuld fart på. Det er nok et tilfælde, at vi nævnte denne artikel i dag i forbindelse med Ny Alliance. Det er sådan noget jo tit.
Iøvrigt er der i dag i verdens bedste jy(d)ske avis en test af fabriksfremstillede asparges-supper. De har heller ikke alt for meget at gøre med virkeligheden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *