Det skal nok passe.

Forleden omtalte vi ganske skematisk sagen om massevis af kakerlakker på den lokale højtprofilerede Cafe Carlton. Det er jo også altid spændende, når der kommer nye interessante dyr til Danmark i stedet for den vistnok nu uddøde urhøne og uroksen og andre åbenbart mere tidsbestemte dyr.
I den sammenhæng undrede vi os over, at den kommunale skadedyrsbekæmpelse under Natur og Miljø ikke havde informeret Fødevarekontrollen (som iøvrigt nu hedder Fødevareregion, men det bliver det nok ikke meget bedre af) Det viser sig nu, at det har de sandelig også. Forvaltningschef Claus Nickelsen fra N.M. siger nemlig nu: “Natur og Miljø, Århus kommune har telefonisk orienteret Fødevareregionen om kakerlaksagen”.
Søreme om der sås tvivl om rigtigheden af dette. Kontrolchefen ved Fødevareregionen mindes nemlig slet ikke en sådan opringning, men som han så fornuftigt siger: “..men det ville have været godt, hvis vi var blevet kontaktet i sagen” Åbenbart står her påstand mod påstand og så vel alligevel ikke, selv om journalisten ikke spørger ind til det mere centrale i den her sag desværre. Det helt banale er jo, at den ene myndighed ALDRIG NOGENSINDE ville kontakte en anden myndighed telefonisk. De ved jo da i det mindste om nogen, hvilket fantastisk spild af tid det er. Det er simpelthen også uden hjælp fra det fra TV ellers ret populære kriminaltekniske undersøgelsesteam CSI ganske let at fastslå, at når selve chefen for Natur og Miljø stiller sig op og siger sådan noget i en sag, han umuligt kan vide bare det allermindste om, tja så er det nok næppe hele sandheden om overhovedet noget af den.
Indenfor alle offentlige instanser drejer det sig om ikke at ende med sorteper, og hvis man havde benyttet mail havde der jo ingen tvivl været. At man så formentlig i alle andre sager end lige præcist denne i Natur og Miljø har benyttet dette ellers ikke særligt nymodens computerværk (sikkert også i mange sager, hvor en simpel opringning ville have klaret problemerne langt nemmere), gør jo heller ikke udsagnet mere troværdigt.
Fakta er vist helt klare her: Når der ikke foreligger noget skriftligt på mail omkring en indrapportering fra kommunens Natur og Miljø til Fødevareregionen, så er det fordi der ikke findes nogen. Som enkelte vil huske i den pinlige sag om Ford Explorer (senere kendt som Ford Exploder), var der også her en ingeniør, som korrekt påpegede, at benzintanken vist udelukkende var placeret af hensyn til for kommende selvmordsbombere. Han var smart nok til at nedfælde det i et internt memorandum, så han ikke blev “the fall guy” og så smarte er folk altså osse i kommunen. Det tiltror vi dem i det mindste.
Om ikke andet kan dagens ret simple detektivarbejde da medvirke til at lette arbejdet for dem, som skal undersøge, hvorfor denne sag blev “glemt” så bekvemt. Man ved da nu hvor man skal søge efter de brådne kar. Man kunne jo for eksempel starte med chefen. Der er nu næppe nogen som ligger søvnløse i denne sag, det skulle da være de nylige gæster på Cafe Carlton, som jo så også har en vis grund til det. Ellers kan vi jo nok trygt regne med, at retfærdigheden vil ske fyldest helt på samme måde som i sagen med bedrageriet i biografen Øst for Paradis. Desværre.
Måske bare Napoli er flyttet lidt nordpå til Århus for tiden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *