De bedre meningers selskab.

I den tidligere historie om den svindlende direktion i den århusianske art-cinema Øst for Paradis er der ganske som forudset herfra overhovedet ingenting sket. Kommende kommunale tilskud er uberørt og det lokale politi lod det blive ved at kopiere avisartiklerne fra Jyllands-Posten. Nu har Bagmandspolitiet så vist en vis interesse i sagen, så måske sker retfærdigheden fyldest fra lidt uventet hold.
At store dele af den danske kulturelite ikke har rokket sig fra den elitære betonkommunisme fra dengang biografen blev grundlagt, demonstreres forresten af den nye helt uafhængige 29-årige direktør, datter af en af ejerne/svindlerne. Hun siger naturligvis, at hun ikke vidste noget om svindelnummeret med billetterne:”Og det er jeg glad for. Eller også er jeg ikke, for så kunne jeg have stoppet det” Vi taler slet ikke om moral og redelighed, for den gode sag i dette helt specielle privatejede selskab helliger ligesom andre værdige sager alt. Mage til pladder fra den nye direktør skal man da lede længe efter. Hvis det er tillidsvækkende skal man da kunne tænke noget abstrakt for at finde noget, som ikke ville være det.
Man kan jo for eksempel gå til en førende livsstilsekspert, kendt fra talrige programmer i TV, en kvinde iøvrigt. Hun opererer i sin livsstilsmodel med 3 kategorier af mennesker og den opdeling siger vel alt. De 2 rigtige er naturligvis de såkaldte “økoflippere” og “halal-hippierne”, elskelige og velmenende mennesker med de rigtige meninger. Da der er ikke ikke mindre end 2 grupper må de jo også være flest.
Den 3. gruppe er så den knapt så spændende “Hr. og fru Hakkebøf”, som står som modsætning til de ovenstående avancerede og indlysende rigtige livsholdninger. Nu gives der nok ikke præmier for at gætte ophavnskvindens tilhørsforhold i denne gruppering, hvor det forresten er svært at se hvorfor man ikke skulle kunne halal-slagte en økologisk høne. De 2 første grupper kan vist kun komme til at diskutere, om de radikale eller SF er det helt rigtigste af 2 helt rigtige partier. Ja, vi er allesammen sammen mod alle de dumme almindelige mennesker og mon ikke direktøren for Øst for Paradis er med her.
Dagens sidste brud på almindelig intelligens kommer fra World Economic Forum. Lad os se lidt deres resultater, som ellers angiveligt viser, at danskerne er islam-fjendtlige. Det er ihvertfald deres egen konklusion, hvordan de så iøvrigt har kunnet drage den.
På et spørgsmål om, “..om samspillet mellem den muslimske og vestlige verden er blevet bedre eller værre?” svarer 60%, at den er blevet bedre (!). På spørgsmålet: “Større samspil mellem den muslimske og vestlige verden er enten en trussel eller et gode?” svarer så til gengæld 80%, at det er en trussel. Kik lige på de her pladderspørgsmål igen og så prøv at drage nogen konklusion. At spørgsmålene er ligeså ubehjælpsomt formulerede som fra en barn på sit første interview for sit duplikerede børnehaveblad er så kun det første problem. Derudover vil selv en ret enkel analyse vel afsløre, at svarene er helt modstridende, men det bemærker tilsyneladende ingen, ihvertfald ikke alle de rigtige, som jo alligevel har draget konklusionen længe før.
Til gengæld kan man sagtens drage en konklusion af disse 2 spørgsmål i det gode selskab, hvor man også stadigvæk går i Øst for Paradis, for man er jo ikke selv nogen “Hr. Hakkebøf” Selvfølgelig er danskerne islam-fjendske, det siger Tøger Seidenfaden og Rune Engelbreth-Larsen ja og endda også en ellers neutral betragter som imam Abdul Wahid Petersen. Han kan ellers i modsætning til Pia Kjærsgård færdes overalt i København uden politibeskyttelse. Det kan hun ikke, ikke engang med.
Det bliver ihvertfald svært at undgå denne situation, hvor tingene yderligere polariseres, hvis kommende livsstil-og meningsanalyser ikke respekterer den allermest basale menneskelige intelligens bedre. Så dumme er hr. og fru Hakkebøf nemlig ikke. De er forresten også holdt op med at gå i Øst for Paradis ligesom jeg selv. Der er en grænse for galskaben og den går vist lige her omkring. Hvis der er nogen grund til at være fjendtlige overfor nogen, må det være denne hellige danske intelligentsia.
Som den nye direktør siger: “Øst for Paradis ser fremad” Det gør den nyligt pædofilidømte fra en lokal børnehave sikkert også. Og så måske også lidt tilbage, det er sikkert klogt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *