Er hifi død ? part 3

I lille Danmark hvor forårssolen har kastet sine første rigtige stråler i den forløbne uge har den sande hifiinteresse endnu en gang fejret nye triumfer i processen mod totalt og aldeles meningsløshed. Det store samtaleemne på internetsiden Hifi4all har været tilspilning af netkabler, tydeligvis en afgørende del af det moderne musikliv og noget der har været skammeligt overset af generationer hidtil. Næsten 1000 særdeles velunderbyggede indlæg er det blevet til i en debat der får denne hobbys absurde vildskud til, at få andre ganske indlysende tåbeligheder til at fremstå som faktisk ganske fornuftige. Der er selvfølgelig emner tilbage til fornyede debatter som tilspilning af HFI-relæer og nedgravede forsyningsledninger og deres direktionalitet men tåbeligheden er altså ikke nået længere i denne omgang. Samtidigt er det påfaldende hvor mange af disse gyldne ører og penneførere der bruger de fleste af døgnets timer, ikke ,som man måske skulle tro med at høre musik, som de jo naturligvis mener er selve målet ihvertfald i egen optik, men med at kloge sig i alle mulige debatfora. Det er naturligvis muligt de samtidigt mens de skriver sidder i den udvalgte lytteposition og bedriver sammenlignende kritisk lytning men vel næppe videre sandsynligt. Der var engang for længe siden,faktisk over 10 år tilbage,hvor man rent faktisk mødtes hos hinanden for at lytte og drikke bajere. Undertiden kunne det ligefrem give anledning til at man rent faktisk fik noget at høre eller vide som gav en et spark videre. Nu er det eneste evangelium på disse sider tilsyneladende det en mand der hedder Jensen bebuder. Det er jo et godt tillidsvækkende navn, men jeg kender en der hedder Hansen, og han er en værre skurk så måske er der andre motiver bag. Der er dog en villig menighed af Jensen-fundamentalister der ikke er blege for at forevige det store øjeblik hvor der kommer en kasse fra ja, gæt hvem. Gud skal da vide at folk må have de fornøjelser der er tilladt indenfor straffeloven og eventuelle lokale politivedtægter men mage til udlevering af egen hjælpeløshed i social sammenhæng skal man dog lede noget efter. Det foreløbige topmål er dog at man formodentlig af veneration for forbilledet i videst muligt omfang staver som Vor Fader, f.eks det hæderkronede Rouge Audio. Ak ja, hifi i lille Danmark er da vist en vits. Pouls Audiobutik vil gerne gøre hifi til noget du ikke behøver skamme dig over at interessere dig for,.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *