onsdag den 24. november 2021

Den spirende fornuft

 Nu er denne skribent ikke akkurat nogen hedspore, når det drejer sig om at drage ellers indlysende og efterhånden påtrængende nødvendige konsekvenser af tingenes tilstand. For nu er tiden for denne vel egentligt basalt menneskelige ækvivalent til en "dødis-klump" med hensyn til åndelighed og upåvirkelighed at selv langvarige ugunstige påvirkninger ved at være ovre. Så nu er vores JP-abonnement som muligvis tidligere annonceret  opsagt efter en hel del årtier. Og dette skete øjeblikkeligt, efter at avisen på lederplads havde udtalt særdeles ufromme ønsker om forøget institutionel klapjagt på de efterhånden få sidste vaccine-kættere, der ikke mener, at verden nødvendigvis er af lave, fordi flertallet er overtydet om det efter snart 2 års massiv promovering af elementær dødsangst. 

Og hvor vanvittigt vidt denne helt elementære fremmedgørelse mellem mimik-løse mennesker er kommet, ses vel næsten bedst af, at selveste Jyllands-Postens redaktør for sundhedsstof proklamerede sin omvendelse som "bind-troende" Det var nu mest mundbind for denne menopause-model, der var blevet det nye "sort" for maskebeklædte  mormor her. Nu må det med, at hun måske  bor på et af de mest risikable arnesteder for snart sagt alle verdens pandemier hidtil Men måske ikke akkurat for hun holder til på den lille idylliske ø Bogø i det smålandske øhav. Hvor selv influenzaen har trange kår i ø-isolationen.

Så fæhovedet her med betydelig eksponering for vældigt mange andre midaldrende koner vil altså permanent fremover iføre sig mundbind, en ganske skræmmende tanke og da ikke mindst for børnebørnene, der må vænne sig til, at den formummede westernhelt "Sorte Maske" er blevet barnepige. Vel ikke underligt, at livskvaliteten blandt ungerne har taget et gevaldigt dyk med den slags personlige projekter indenfor personligt udviklings-tosseri. Nå, men mon ikke det er legitimt at regne med, at der er tilflydt denne "avis-influencer" en rigelig udenomslig godtgørelse i hendes personlige virksomhed. For hvis hun ikke er blevet betalt for dette ubetaliligt komiske indslag, så er det da næsten endnu værre...

Nu er man som hundelufter priviligeret ved dagligt at møde mange forskellige mennesker, og i vores park er der en del indenfor sundhedssystemet, der lufter både hunde og anderledes synspunkter end dem, der finder fremme i medierne. Faktisk har vi ikke mødt andre synspunkter blandt de hundeluftende læger end noget, der er ret identisk med det her:

https://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/professor-undrer-sig-har-svaert-ved-at-se-at-corona-er-samfundskritisk/9005065

Sådan er der så meget, men sagen er vel efterhånden, at det er blevet praktisk umuligt for mange fundamentalistiske vaxxere nogensinde at kunne ændre selv de mest fornuftsstridige af deres synspunkter. De har simpelthen fjernet sig for meget fra almindelig sund refleksiv fornuft til at kunne trække det i sig igen. Og der er etableret splid og permanente fjendskaber i både familier og blandt ellers sammentømrede venskaber over noget, som ingen mening giver. Men som der så heller ikke længere er nogen tilbagetræknings-strategi for. 

For når man længe nok har luftet sin egen bandsat indestængte vrede og sine indesneede synspunkter, så er man endt på samme permanente plads som osse det store flertal af hifitosser, der osse tror på ikke meget mindre fornuftsstridige virkninger af kabler og små træ-sandkasser og vanvittigt fantasifukdt prissatte farveladekabler fra et enkeltmandsfima uden nogen formel faglighed  ude på landet med alt for forfærdeligt meget mere, så er løbet ligesom kørt. 

For næppe mange midaldrende  mænd om overhovedet nogen tør vel indrømme overfor konen, at hele det overflødige hifi-tilbehørscirkus, som man(d) næsten livslangt har abonneret på, bare var ca. ligeså reelt som de andre daglige meddelelser i mailen om den pludselige uventede gevinst af 20 mill. Euro . Og det endda i et spil, hvor ens egen  eneste indsats oftest er eksistensen af ens egen mail. Måske lige et afkast i den mere usandsynlige ende eller hvad..

Ja ja, når man en gang har bekendt sig til hysteriet, uanset hvilket-corona eller hifi, så fanger bordet åbenbart åbenbart for de allerfleste. Og jo mere, man selv måtte komme i tvivl om holdbarheden af ens egne fordomfyldte synspunkter , jo mere hadske bliver så udfaldene mod .de andre. Og det værste i dagens situation er vel næsten, at jagten på de sidste kætterske uvaccinerede kun kan standses af myndighederne-iøvrigt en fuldstændig parallel til myndighedernes effektive indgreb mod folkets heksejagter, der osse viste sig selvforstærkende i folkesjælens angste kloak-substrat.

Nå, vi kan da glæde os over, at visse aviser efterhånden lægger plads til synspunkter a la det i dag citerede. Og som med andre tidligere svøber som "kronisk træthedssyndrom" så KAN den slags pludseligt forsvinde som Hitchcocks sorte fugle. Lad os håbe, det snart sker-inden det sker igen!

.


1 kommentarer:

Blogger Thomas sagde ...

https://i.postimg.cc/gJ4CLpdg/260450800-4651798218211998-2253843351726194778-n.jpg

26. november 2021 kl. 14.04  

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start