onsdag den 23. juni 2021

Socialkonstruktivisme og paddle-boards

 Der er bestemt forsonende træk ved at blive en gammel tudse som denne skribent efterhånden er blevet. Men at det skulle blive så let ikke længere end ikke i sine vildeste feber-mareridt blot at ønske sig en smule tilbage til en ny ungdom i nutiden er da nådigt nok. Og man ved, at man er virkeligt gammel, når end ikke en gen-oplevning af egne tvivlsomme (omend i den "tintede" erindring sommetider rigeligt rosenrøde) bedrifter igennem et langt levet liv længere lokker.

Det allerbedste ved ikke længere at være ung og ihærdig er vel de mere afdæmpede  ambitioner om nærkontakt med det modsatte køn  Som der så ikke længere er nogen af, selv om dyreverdenen vist ikke har synderlige problemer med at skelne og menneskeheden  ej heller indtil den seneste halve generation. I løbet af skræmmende kort tid er køn blevet til noget, som man blot rutinemæssigt kan vælge til og fra. Det ene eller det andet eller det syvogtyvende eller de uendeligt mange afarter, af  som måske nådigt nok for de unge  ikke er blevet opdaget endnu. Eller med et kvalmende nutidigt udtryk fra krænkelseskulturen. "italesat"

Og naturligvis er det ikke blot det ellers hidtil ukrænkelige køns-begreb, der er under pres. Også alle de dertil normalt henførte mere eller mindre kønsbestemte menneskelige egenskaber skrives ud af historien med en hast, der må forbløffe tænkende mennesker. Som det seneste års tid så har demonstreret rigeligt tydeligt, at der ikke er mange af. Tag for eksempel den igangværende lyn-nedlægning af det seneste års ellers hurtigst voksende industrielle succes-historie, nemlig de utallige teststeder. En multi-milliard forretning for de få derude i skattely, betalt af de mange-uden at kny.

Og DET er jo egentligt mærkeligt, for med en officiel udgift til test og kontrolposter på utallige uddannelsesinstitutioner   på nogle milliarder ugentligt (antageligt ikke anslået for LAVT og stadigvæk anslået 10% af det samlede danske statsbudget  anvendt ud i test-luften)), så kan man dårligt undgå at undre sig over, hvad forskellen lige er på situationen nu og dengang galskaben startede. For blot et par måneder siden. Ingenting er vel det mest dækkende udtryk her. Men det tænker ingen over før de skal i gang med at betale alle skattely-milliardærerne. Og måske ikke engang til den tid.

I det hele taget er det vanskeligt at overvurdere den fortsatte folkelige følgagtighed overfor urimelige love og disses rene tosserier, som der er sket i det seneste gode års tid. Tag for eksempel den mest læste nyhed på Stiften over adskillige dage:

https://stiften.dk/artikel/politiet-sender-patruljer-p%C3%A5-vandet-paddle-surfere-ramt-p%C3%A5-pengepungen

Tjah, hvad skal man næsten sige-med en enkelt brilliant undtagelse blandt kommentatorerne tager alle læsere det her nyindførte idioti for totalt pålydende og ligefrem rimeligt. På næsten samme måde som nylige klager fra en lille halv snes superpriviligerede beboere ved Botanisk Have havde held til delvist at totalt  få forbudt musik i parken. Dette reelt småfascistoide krav om de manges totale underkastelse for de priviligerede få kunne man jo tro ville møde modstand. Den slags var jo aldrig nogensinde gået for blot få år siden. MEN: I byrådet har først  Enhedslisten og nu osse DF stillet forslag om at forbyde AL musik i hele byen. 

Så hvor skulle man som fiktiv "ny-ung" dog så gå hen, når venstre- såvel som højre-fascismen har fundet fælles fodslag? Mod selve livet ligefrem. Det vil kun fremtiden kunne vise, lad os håbe på lidt undommelig oprørstrang mod denne kvalmende dyne af de privilegie-blindes  frelsthed og selvretfærdighed.

Ellers er livet herligt og tiden er nådig mod vores lille virksomhed. Heldigvis har den moderne videnskab så ganske fornyligt fundet en forklaring på fiaskoer, som altid er god at have i baghånden. Nu skal det lige med, at denne skribent ikke i mindste måde er tilhænger af den idiotiske, men vanvittigt faretruende socialkonstruktivisme, der hærger overalt, MEN: I et nyligt studie fandt man alligevel en årsagssammenhæng, som indtil videre for denne skribent står som noget af det akademia-dummeste, som jeg trods mange andre lignende tiltag har set.

Studiet viste entydigt, at når kvindeligt ledede opstartsvirksomheder fejlede, så var fordi disse "female founders" havde for lille netværk. Mulighederne for, at kvindernes ideer blot var lamme fra starten eller blot solidt baseret på tom tarm-luft, som mange osse mange mands-ledede demonstrerer, faldt tilsyneladende ingen ind. Heller ikke, at nogen af kikse-kvinderne måske bedst ville have kunne maksimere deres personlige potentiale ved med skiftende held at lave kaffe i kantinen. Fiaskoen var ihvertfald på ingen måde deres egen fejl.

Om det var anderledes eller mere af det samme for mandligt ledede opstartsvirksomheder viser studiet desværre ikke noget om, det ville som sagt ellers være rart at have det i baghånden som en tilforladelig universel bortforklaingsmodel for egen uformåenhed.. For selv om mange nye virksomheder i deres pressematerialer er decideret kvalmende i kønslig- og klimamæssig korrektheds-jargon, så kan mændene nu sagtens være med. 

Tag for eksempel den her pressemeddelelse, som selv den mest rudimentære sproglige reduktionisme vist lynhurtigt kan afkode til det rene kyniske  "mund-lort", som nogen tydeligvis har lært på Copenhagen Business School eller lignende. 

https://nerds.dk/node/50

Det er det stadigvæk uhyre bemærkelsesværdigt ved denne tekstlige kraftudfoldelse, at ingen har fortalt forfatteren, at han da fuldstændigt fucker sig selv og sine næsten kvalmende alenlange  beskrivelser af egen klimamæssig fortræffelighed ved i sidste del utvetydigt og ganske umisforståeligt at fortælle den VIRKELIGE grund til at skifte leverandør. Som Åge Brodtgaard altid så korrekt udtrykte det: "Jeg kan næsten ikke få ludt" Her mest af grin.

At så verden derude og klimaaftrykket måske i virkeligheden ville være allerbedst tjent ved slet ikke at fremstille disse vel næppe ligefrem decideret tidløst-stylede rædsler er så en anden sag til en anden dag.
2 kommentarer:

Blogger Lars E. sagde ...

Apropos produkter som ikke burde blive fremstillet - ser ud til at ATC har inspireret et lille firma i asien
https://www.aliexpress.com/item/4001147801821.html

23. juni 2021 kl. 15.20  
Blogger Poul M sagde ...

Hehe-egentligt pudsigt at kopiere det måske lidt tunge og antageligt ganske ukendte firskårne design-til ingen verdens nytte.
Som at genskabe musikbænken fra for 60 år siden..

23. juni 2021 kl. 15.47  

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start