tirsdag den 26. januar 2021

Verden af i går og i dag.

 Inden vi begiver os over i alvorligere materier denne skønne morgen skal vi ile med at videregive et salgstip af de afgjort bedre. Ja, faktisk er tilbuddet her så godt, at det næsten må være løgn. Men nu mest løgn, fordi de tilbudte varer da forhåbentligt aldrig har været solgt til "før-priserne" For hvis nogen nogensinde tidligere har givet ikke mindre end 70% mere for denne stribe sager her, så kan man vel regne med en vis vrede-ved at have brugt en hel families årlige rådighedsbeløb på et par hjemmelavede kabler, der nu "bombes" fra et enkeltmandsfirma ude på en lille gård. 

Altså nogenlunde ligesom vores lille virksomhed, uden at det dog er muligt at betale mere end 500,- for vores dyreste hjemmestrikkede sager fremstillet af de ellers ubetinget allerdyreste rå-kabler i branchen. Hvad de her koster i råvarer er ikke let at vide, men man kan da checke kobber- og sølvpriserne. En sølv-bar på et kilo koster lige under 5000,-, og med et vareforbrug af dette ædelmetal i milligram pr. kabel bliver der da nok lidt til kistebunden.

http://www.hifi4all.dk/tilbudsavisen/sogeresultat.asp?Annoncetype=&Produkttype=&Lokalitet=&Fri=dyrholm

Det er et pudsigt glimt ind i en pudsig parallel-verden, som dette veritable tæppe-bombardement af annoncer afslører. Nemlig en verden, hvor priser er fuldstændigt arbitrære i en fuldstændigt absurd grad. Og det i en verden af konsumelektronik, hvor man normalt indenfor hardware udenfor beskyttede økonomiske kredsløb som Hifi Klubben opererer med anderledes anstændige avancer.

Nu er det vanskeligt at se noget ud af firmaets regnskab, der ikke er offentligt, men tænk blot, hvad det ville have gjort for indtjeningen, hvis manden blot havde formået at sælge ET ENESTE styk af hver af tilbudskablerne her til "normal" pris. Iøvrigt er forklaringen om den manglende forhandler i Danmark måske ikke ganske fyldestgørende, for med undtagelse af et spædt men ultimativt forgæves forsøg fra et andet enkeltmandsfirma med showroom efter arbejdstid på at sælge kablerne her, så har det altså været sådan som nu.

Og så kan man jo vælge at tro på, at manden sidder derude og forsker i USB og alskens diversificerede audio-kabler kabler i lange tider inden han altså endeligt får fremstillet måske et enkelt, Som så sælges med 70% rabat. Nu er der mange af den slags udbydere af diverse mere eller mindre uskadeligt tilbehør indenfor den små-psykotiske hifi-hobby, befolket af altovervejende ældre, svagelige mænd. Ja, faktisk tyder en del på (baseret på private iagttagelser), at en stor del af tilbehørskøberne er invalidepensionister.Om de så også var det inden de begyndte at købe livsløgne som det her ved vi til gengæld ikke. Svage i ånden og redebonne med portemonnæen og oplagte ofre for branchens hajer.

Nu findes der også større hajer derude i det store hifi-hav og de tvivlsomme salgshistorier står i kø i ikke mindre grad end vores lille lokale akvarium. Se for eksempel denne angivelige retro-fætter her:

https://news.harman.com/releases/releases-20210105

For denne skribent har dette særskilt smagløse mix af nyt og gammelt og almindelig "åndenød" ikke meget at gøre med den sidste rigtige JBL-forstærker, som er den her:

http://hifisonix.com/the-sa-600-amplifier/

Det får så være, men lige så klassisk den gamle så ud, ligeså mainstream-slikket ser den nye ud. Man skal vist være overordentligt velvilligt indstillet for egentæligt at se lighedstræk..Der er dog en krølle mere på historien om denne nye retro-sag. For simpelthen den allerførste handling i 1969 efter at Harman-koncernen overtog JBL, var at at nedlægge hele JBL`s produktion af konsumelektronik-den fine SA 660 blev således den sidste af sin slags og den første i en senere uendeligt lang linie af gode produkter, som koncernen droppede af besparelseshensyn. Selv JBL`s dengang største salgs-succes, L100, fik Harman-økonomien skovlen under, selv om det tog nogle år. Og den sandsynligste grund til, at det tog så lang tid at få L100 ud, skyldtes antageligt, at Sidney Harmans  næsten leje-morderiske "axe-man" Sandy Berlin, havde fået uventet kam til sit sparsommelige hår med ligeledes nyindkøbte Tannoy. Der osse fik sparekniven at føle.

Harman dengang var iøvrigt sjovt nok allerede dengang en koncern baseret på fundamentalistiske religioner. Ikke nødvendigvis samme sekt, men de var alle kristne dog., men dog mest bibelbælte-folk og en masse, masse mormon-firmaer i Utah. Det var nemlig dem, der lagde den bedste puritanske arbejdsmoral for dagen, mente pioneren Sidney Harman, der dog som jøde i ledelsen udpræget foretrak andre ashkenazier som Berlin. Således er hykleriet så tykt sommetider. Eller bare business.

Jeg havde egentligt forestillet mig at skrive om alle de for mig ubegribeligt mange lægelige eksperter indenfor virologi, der pludseligt udtaler sig om dette og hint. Man skulle ellers have troet, at antallet af special-virologer i Danmark ville være ganske ringe, ja måske endda ligeså ringe som de REELLE uddannede klima-eksperter, som dette land rådede over for under et årti siden. Som næppe var mere end en thalidomid-håndfuld.

 For hvilket lægeligt speciale vil dog i mulig livsløn være mere umuligt end virologi? Så det er svært at forestille sig, at specialer i virologi har haft meget større søgning end i ligeledes brødløse tropesygdoms-specialer. Næppe spændende nok for "the brightest and the best".

Nu er der så sprunget næsten talløse eksperter ud indenfor lægestanden som virologer. Uden at de dog tilsyneladende har opdaget, at deres tjenester ikke er ønsket af den siddende regering og da ihvertfald slet ikke, hvis den afviger fra den for tiden førte politik. Der jo ifølge forslaget til den nye epidemilov jo ivrigt afskriver enhver professionel medicinsk indblanding i den rene og skære magtpolitiske demonstration fra staten. Nå, men der er altid en "amatør-virolog" derude, som kan sige det samme som alle de andre. Bare aldrig den indlysende sandhed, at vi ALDRIG slipper af med mutagene Covid...

Man må vist bare lære at leve med det, fordi alternativerne er ubærlige. Og situationen nu aldeles uholdbar og kun tjener til at flå landet sønder. Nemlig dem, der har deres på det totalt tørre, bare med lidt mere fritid, og de andre mange, mange mennesker, der er på røven nu her der skal betales moms, 

Vi kan opfordre til at lade den finurlige komponist Terry Rileys lille kosmiske værk her divertere lidt. Og jo, jeg hører den slags musik for alvor, selv om min kone intenst hader det:

https://www.youtube.com/watch?v=Z7xGs65c_Zo
10 kommentarer:

Blogger Thomas sagde ...

Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

26. januar 2021 kl. 12.47  
Blogger Thomas sagde ...

Jeg ved ikke hvornår det skete men på et tidspunkt tog hifi en drejning som efter min overbevisning er direkte tåbelig.
Hvorfor det tog den drejning er jo indlysende fordi der kan laves penge og sikkert mange penge.
For nogle er det sikkert værdifuldt at give 3500,- for en meter ground ledning, men for mig er det bare et eksempel på en ting der gør hifi mindre sjov og spændende.
Selvfølgelig ændrer tiden og priserne sig, men for 20 år siden kostede et ret godt high-end anlæg mellem 50 og 100,000,- det kan du ikke engang få kablerne for i dag og man har så efter min overbevisning kastet 100,000,- ud til noget som kun "virker" fordi reklamer, internenettet, fora osv fortæller at det "virker" og virker godt !
Der er ikke noget at sige til at den nye generation vælger mp3 streamet over en bluetooth højttaler. Og i min beskedne tankegang skubber hifi branchen mere nye folk væk end de tiltrækker dem.
Man skal være lavet af noget specielt hvis ikke man bliver skræmt af strømkabler til 100.000,- for en meter, P.U. til samme pris og højttaler kabler til samme pris som en luxus bil. Dertil en masse tilbehør til vanvittige priser som har lige så sikker virkning som clairvoyance og en masse storytelling som visse forum brugere er verdensmestre i at viderebringe (mon de i det skjulte er inden for branchen) :)

26. januar 2021 kl. 12.51  
Blogger Poul M. sagde ...

Ganske eng, Thomas
Kablerne her til normalpriser er problematiske for branchens troværdighed, hvis der skulle være noget tilbage. Men til minus 70% er det næsten endnu mere problematisk end kejserens nye klæder for branchen.
For tænk dog, hvis folk skulle begynde at vågne på af tilbehørs-psykoserne derude...

26. januar 2021 kl. 13.36  
Blogger Hans Henrik sagde ...

Der er jo nok en grund til at hun intenst hader det....men det har du måske ikke tænkt over

26. januar 2021 kl. 16.37  
Blogger Poul M. sagde ...

Ikke umiddelbart overvejet, nej, gamle ven. Og mærkeligt nok er hun heller ikke en fan af et andet af mine favoritværker for tiden. Især 2. satsen er mindeværdig-du skal ca. 4.50 ind
https://www.youtube.com/watch?v=-mBi_IzVYvE

26. januar 2021 kl. 17.07  
Blogger Hans Henrik sagde ...

Overvej det. Svaret ligger nærmere, end du tror

26. januar 2021 kl. 19.23  
Blogger Kristian Larsen sagde ...

Tak for tilbuddet om at blive rig på besparelser.

En kort visit hos Dyrholm kabler bragte igen de to anmeldere, Jan Nielsen og Kurt Lassens skriverier for en dag. De har hver for sig testet usb kabler.

Her er hvad de hører på. En tour de force i hifi lingo: Finkornethed, glathed, homogenitet, lydbillede bredde, lydbillede dybde, frihed, luftighed, sprødhed, krop, energi, transparens, dybde, sorthed (baggrund), naturlighed, nuancerethed, bas (hurtighed). Alt dette ændres af kablerne. Tænk sig, man kan næsten forestille sig en equalizer bestående af en (extrem dyr) kasse - krydsfelt med de her kabler som man kan bruge til at tæmme lyden med. Det er ufatteligt hvad de her kabler kan. Sprogbrugen kan også tolkes som at der ud over, frekvens og dynamik i en optagelse, også findes en række selvstændige datapakker til bashurtighed, glathed osv.

I mit bijob som it supporter blev jeg belært om at kabler ikke aner noget om hvad der foregår. Der er en spænding eller ej et kort øjeblik. De fleste transmissionsformer har fejkorrektion - ellers bliver pakker med fejl retransmitteret. Nogle protokoller hvor der er pakker nok - som i video og audio(?) tillades at der ikke ventes på retransmission. Men de her kabler kan opsnappe datapakkerne, vedvarende og konsistent ændre indholdet i dem, så ovenstående parametre påvirkes hørbart over tid. Fantastiskt.

Jeg er ellers glad for at at samfundet fungerer. At når jeg kører hen til jysk for at hente et bestilt rullebord, så står der 1 og ikke 10 eller 0,1 parat til mig. Men på et område har jeg selv har iagttaget noget der ikke virker. Min lønseddel. Der mangler et 0. Et lille nul foran kommaet på bundlinjen, og det er ufatteligt hvad der her nul betyder. Jeg tror det begyndte med de optiske kabler. Jeg har ikke hørt andre tale om det, men det kommer nok snart.

Med venlig hilsen

Kristian Larsen

30. januar 2021 kl. 15.07  
Blogger Michael Sørensen sagde ...

Jan og Kurt gør deres job godt Bob. Paul McGovan fra PS audio er et andet lumsk eksempel fra dette stolte erhverv. Manden som jo efter eget udsagn, i en ung alder fandt ud af at han havde et udtalt talent for at manipulerer med andre mennesker. Laurie Anderson kommer med en munter beskrivelse af disse gæve folk, 3 min. inde i nummeret;
https://www.youtube.com/watch?v=bvhfSH9CbCw

30. januar 2021 kl. 21.02  
Blogger Keld Snejbjerg Nielsen sagde ...

Om folk vil købe kabler til disse priser eller ej kan vel på mange måder være ski.. ligegyldigt. Folk bliver bedraget hver dag indenfor mange brancher. I starten var jeg meget imponeret over alt det anmeldere kunne høre grundet stor lytteerfaring, træning og efter at have hørt tusindvis af setup........jeg nævner ingen navne selvom adm. på HF4A nok er tæt på toppen af selvfedme. Efterhånden er jeg nok mest til at det er BS det meste, men det holder hjulene i gang og sådan er det. Folk køber jo tit efter det. Gad vide hvor mange Dyrholm kabler der er solgt på bud? Måske man ville falde ned ad stolen hvis man hørte tallet.. Kunderne må jo selv bruge deres fornuft og læser man med på danske hififora er det jo tydeligt, at fornuft er der ikke meget af. Derfor kan man også sælge kabler til disse priser.

1. februar 2021 kl. 14.21  
Blogger Thomas sagde ...

Hvis folk gad at geare lidt ned og droppe alle de latterlige overdrivelser, så kunne hifi sikkert stadig være en hyggelig hobby at debattere. Men som det ser ud nu gider man knapt nok bruge tid på det.
Min lille test - stakkels lille test fik mere folk til at stikke af eller klappe i, hvor den burde ha fået visse folk til at modbevise den, men når det ikke sker så ligger svaret vel i luften.
Tænk sig at gøre sig selv til oversuperlytter flere steder på nettet og så ikke kunne høre op til flere diverse billige ting og konverteringer i signalvejen, det må være en sur en at sluge

1. februar 2021 kl. 19.15  

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start