tirsdag den 19. januar 2021

Tillid

 Vi har da vist på denne plads helt glemt at mindes det ellers uhyre mindeværdige, at denne skribent har tilbragt præcist en fjerdedel af sit lange liv sammen med den underskønne fru Mathiasen. Og at tilfældet (som så nok snarere er et forsyn end et ptosaisk tilfælde) vil, at HUN så osse har tilbragt præcist en trediedel af SIT liv med at vederkvæge denne skribent. Og forhåbentligt osse sig selv en smule eller måske mere ideelt, lade mig om det..

Vi har ihvertfald været helt vanvittigt usædvanligt meget sammen, i massevis af de forløbne år faktisk døgnet rundt-arbejdet, som vi har, i vores lille familievirksomhed. Men tak for de 16 år, fru Mathiasen! Lad os tage en livslang omgang mere!

Ellers er der jo ikke megen opmuntring ved at iagttage folks ageren derude i Danmarks civilisationsmæssige  midvinter. Hvor alle medier dagligt har hver deres små historier om det folke-fascistiske fællesskabs afdækning af ubeskrivelige samfundsskadelige aktiviteter. Det er lige fra politianmeldelsen fra en hædersmand, der efter uegennyttigt og at have gennemtrawlet avis-annoncerne har kunnet konstatere, at en forhutlet thaipige vistnok holder ulovligt åbent i sin massageklinik.

Og nu er tiden for første gang siden 1943 blevet sådan, at politiet prompte reagerer og arresterer denne samfundssskadelige misdæderinde. Og udvist, DET skal staklen nok blive og osse helt i praksis-i skærende modstrid til alle de skumle mørke bandemedlemmer, som ingen steder kommer hen, beskyttede, som de er , af alskens syge internationale  konventioner. Der havde deres oprindelse og mening i en forlængst svunden tid. En bedre tid, en tid med tillid.

For det er jo kun et godt årtis tid siden, at en helt anderledes tid ophørte. Og den ophørte ikke engang, fordi tilliden endnu dengang var ophørt, dette ellers uhyre tilladsskabende  fænomen blev afskaffet af departamentale og administrative grunde. Vi taler naturligvis om postopkrævninger. Altså hvor man i realiteten betaler for en pakke, der for så vidt kan indeholde hvadsomhelst (mursten, for den sags skyld) uden at køber havde den mindste sanktionsmulighed.

I dag med PayPal, der jo i ekstrem grad favoriserer køber-sikkerhed med en fundamental ændring af tillids-mønstre overalt, , er det svært at huske, at alle dengang havde tillid til, at man ikke fik mursten i sin kasse. Med mindre altså, det var det, man havde købt. Således fungerede alting så ganske fint og vejbodernes pengekasser blev ikke tømt-af andre end sælgerne. Ja, det var også dengang, at ingen geskæftige naboer ville drømme om at anmelde den lille lokale skævøjede lavbenede selvstændige  erhvervsdrivende med de diskrete gardiner og det undertiden  tændte stearinlys i vinduet (forunderligt nok også i dagtimerne). 

Nu ved ingen vel rettiligt, om nogen anmeldte de her ydmyge etablissementer, ihvertfald ikke udenfor brugerens normale, muligvis lidt sølle mandlige, bekendtkabskreds. Men at der ingenting skete ved det, hvis nogen nogensindete anmeldte noget til POLITIET, DET ved enhver, der har boet i bymæssig bebyggelse som jeg selv. Og antageligt ligesådan  på landet.Og det ved denne skribent tilfældigvis, fordi netop DEN massigeklinik på Skjernvej i Århus, der blev "raidet" af panserbasserne i sidste uge, simpelthen har været der ALTID. Ligefrem så længe, at jeg selv har besøgt den helt tilbage i 1983, desværre i professionel øjemed, da jeg med en kollega var oppe i klinikken at levere TV og datidens hotteste, VHS-maskiner. Der gaves ikke præmier for at gætte filmrepertoiret, som jeg mindes..

Således har hverken offentlighedens interesse eller naboers mulige og sandsynlige nyfigenhed igennem 4 årtier kunnet gøre det, som en muligvis frustreret kunde eller geskæftig gammel nabo-kælling (muligvis endda konen til den første)  ikke kunne klare på et splitsekund i disse åh så anderledes tider. Hvor angiveri mod det folke-fascistiske fællesskab belønnes på samme måde som et andet ikon indenfor denne tvivlsomme genre, Pavlik Morozov. Der som bekendt stak sin egen far til Sovjet-terrorens hemmelige politi NKVD for samfundsskadelige udtalelser over køkkenbordet. At samme Pavlik snart efter  fik sin vel retteligt velfortjente omend noget barske bekomst er den eneste optimistiske parentes ved historien.

Tilbage til den tabte danske tillid, tabt i Facebook-galskabens kollektive råbe-ekkokamre. Hvor det oftere og oftere købeloven anråbes af mere og mere hysterisk krævende købere. Og hvor galt det kan gå oplevede vi for nyligt, hvor en kollega i dba ville sælge et sæt svinebillige Altec-drivere, med nye, originale membraner professionelt monteret med garanti. Og altsammen for 2000,- stk...Den potentile køber blev rasende over IKKE med at prisen at få: 1) PayPal 2)Certificerede målinger af enhederne 3) Re-magnetisering (altså af ferrit, der som bekendt IKKE taber magnetisme-overhovedet)

For fjolset havde et sted på nettet læst, at et mikrobittelille firma i USA tilbød disse services, når man benyttede dem til reconing .Men altså først efter, at man havde betalt lidt transport af en 30 kilos pakke frem og tilbage for en skønnet merpris for ren transport INDEN reparation på 6000,- Man tør slet ikke gætte på, hvad der ville have kunnet ske MED PayPal med sådan en allrede inden købet besværlig kunde.....

Tilliden i Danmark er under voldsomt pres, men det gælder så heldigvis ikke andre steder. Ikke alle, ihvertfald, for se bare Tyskland, hvor Ebay ligefrem har en officiel sub-handelssite til Ebay.de Den hedder Ebay Klainanzeigen og DER kan man normalt overhovedet ikke betale med andet end bankoverførsel. Hvilket man iøvrigt heller ikke kan på mange af den "rigtige" Ebay de, når det kommer til stykket. Og det er altså en herlig ting at shoppe der og tænke sig et årti tilbage i tiden-og altid alligevel at få varerne og endda i den aftalet stand. . Fordi det er sådan, man gør dernede og iøvrigt altid har gjort-nemlig betalt FORUD som dengang med dansk postopkrævning. Og uden efterfølgende mulighed for at brokke sig-OVERHOVEDET!.

At man så i en nylig tråd på hifi4all med über-fjolset, forum-ejer Mikkel Gige i spidsen mene, at man ALDRIG skulle betale forud ved køb i Tyskland eller noget andet sted, fortæller vel blot samme triste historie om tillidens og anstændighedens i historieløst frit fald..

Til sidst i dag dagens musikalske link, som nogen måske har hørt før. Det er nu den, der lige ligger i skive-spilleren, og sikke dog et superorkester. Sikken en bassist, sikken en trommeslager og sikke dog en guitarist. Og sangeren er da osse ret god..

https://www.youtube.com/watch?v=6Kd3Y-anRlM 

13 kommentarer:

Blogger Thomas sagde ...

Jeg ved ikke helt om du er ironisk med det musik nummer, men jeg må nok erkende at jeg hopper af :) :)

19. januar 2021 kl. 20.46  
Blogger Keld Snejbjerg Nielsen sagde ...

Fedt nummer, selv min kone måtte lige høre hvem det var. En guitarist med samme anarkistiske tilgang til guitarspillet som Neil Young ovenikøbet på en guitar magen til. Fedt.

19. januar 2021 kl. 22.38  
Blogger fredmarantz sagde ...

Skøn musik -Fedt band. Det bedste er indfølingen og samspillet. der er for så vidt ingen ekvilibrisme her, men det sværeste er også det, som de præsterer. Jeg kan virkelig lide det.
Vh Freddy Sangild

Hvad angår guitarens lighed med Neil Youngs "old black" , må jeg skuffe.
Guitaristen her hos Lucinda Williams spiller på en Gretsch duo jet black 1961-model (kan ikke se, om det er en reissue eller en original). Neil Youngs Guitar"old Black",som du nok hentyder til, er en 1953 Gibson Les Paul - oprindeligt en såkaldt "gold top", som efterfølgende - gennem årene, er blevet malet sort og få lavet talrige ting om, så afstanden til den originale gold top er gigantisk. Han byttede sig til den.

19. januar 2021 kl. 23.22  
Blogger Keld Snejbjerg Nielsen sagde ...

Det er rigtigt Fredmarantz! Hans Sound og måde at spille på er alligevel det tætteste på at være Neil Young uden at være det alligevel, som jeg har hørt nogensinde og det er en kompliment.

20. januar 2021 kl. 08.13  
Blogger Poul M sagde ...

Thomas: Nej, det er sandeligt seriøst
Og så lige et link mere til uforlignelige Pettibone i en sælsom band-konfiguration:
https://www.youtube.com/watch?v=a9P_PS0q9xU Måske ikke ligefrem tight men..

20. januar 2021 kl. 08.45  
Blogger Kenneth B. Andersen sagde ...

Utroligt så forskellig ens musik smag og oplevelse af selvsamme.
Det er heller ikke noget jeg vil smide på og lytte til. Det er jo ikke dårligt på den måde, men ikke min smag. men heldigvis for det. Hvis vi kun kunne lide det samme musik, vil det sgu blive lidt kedeligt.

20. januar 2021 kl. 09.37  
Blogger Thomas sagde ...

Poul, jeg må give det en chance (til) 😁

20. januar 2021 kl. 16.24  
Blogger Poul M. sagde ...

Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

21. januar 2021 kl. 12.10  
Blogger Hans Henrik sagde ...

Inden der kommer for mange sammenligninger med Neil Young, så se lige det her:
https://www.youtube.com/watch?v=WH8vUfnf05k&ab_channel=TheLastLion
Strenge på en guitar er ikke en nødvendighed for udtryk

22. januar 2021 kl. 19.59  
Blogger Hans Henrik sagde ...

I øvrigt ikke det nemmeste nummer i verden at lave en cover på

22. januar 2021 kl. 20.02  
Blogger Hans Henrik sagde ...

Og så de unge også kan være med:
https://www.youtube.com/watch?v=c93-UdPz1BI&ab_channel=Will%27sRushpage
Cortez the Killer
Det bliver vel ikke bedre

22. januar 2021 kl. 20.46  
Blogger Hans Henrik sagde ...

The Beatles, eller John Lennon, har måske haft en Apokalyptisk tilgang til dette nummer (A Day in the Life), måske, måske ikke, set det som klokken 12. Sådan er det blevet udlagt af senere kommentatorer, som jo ikke var inde i deres (transcendente) hjerner, da det blev skrevet. Ligegyldigt hvad der foregik, kom det ud som en manifestation, som selv ikke den mindste rejsegrammofon kunne undertrykke. Dette nummer står (og vil altid stå) som et uoverstigeligt bjerg for kommende musikere.
Hvad vil Neil så med det?
Jeg kan kun komme i tanker om, at forsøge at se, hvad der sker lige inden og efter 12.00?
Derigennem opnår han en slags brobyggende transcendens, som tillader ham at få indsigt i det oprindelige værk.
Der har nok været et par bevidsthedsudvidende stoffer på spil, ikke nødvendigvis de samme, men hvis det har tilladt at forskellige musikere har kunnet drikke af den samme kilde, er det OK med mig.
Fuldstændigt overfortolket naturligvis, men fint i overensstemmelse med min primære følgesvend igennem et langt liv: musikken (ligegyldigt hvordan den bliver afspillet)

23. januar 2021 kl. 16.29  
Blogger Poul M. sagde ...

Uden at være spor Neil Young-kyndig, så er det her nu et lille mesterværk fra en måske endnu mere mesterlig film:
https://www.youtube.com/watch?v=YkG7P8i64x8
Og musikken blev spillet som gammeldags stumfilsmusik-ledsagelse efter at filmen var klippet færdig.
Musik skal vist bare overfortolkes, sidder lige med en klavertrio af Ives..

25. januar 2021 kl. 09.10  

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start