“Den gule fare”

Vi må starte med en såkaldt “disclaimer” Overskriften i dag relaterer på INGEN MÅDE til den kontinerligt fremskridende kinesiske dominans både økonomisk, verdenspolitisk og strategisk. Den slags taler man vist kun om i Vesten, hvis man er medie-skabt idiot som Trump, der jo ser syner overalt om man skulle tro samme medie-enhedsfront, alle andre er fornuftige nok til at klappe kaje. For hvorfor dog ikke i stedet støtte op om vilkårlige “me too”-bevægelser for seksuelle mindretal som f. eks de zoofile (ohoj, de er da vist stadigvæk ikke “listet” som anerkendte seksuelle mindretal, mystiskere og mystiskere-de fandtes ellers rigeligt i min kvindkøns-fattige barndom på landet) Eller hylde proto-terrorister som Malcolm X. Der jo noget alternativt i dag er en helt på niveau med Martin Luther King, selv om denne sidste jo udtrykkeligt advarede mod den kolossale fare, som han så i Malcolm X´organisation “Nation of Islam” Og som givetvis ingen længere husker, var det et par andre mørke hædersmænd fra samme organisation, som “gokkede” Malcolm. At de var mærke er næppe et kontroversielt gæt, da organisationen var noget race-eksklusiv-lidt i retning af Bwalya Sørensens demonstrations- og presse-praksis.

Nu kommer denne skribent fra Horsens-kanten, hvor det lokale fodboldhold hed HfS og faktisk var blandt landets bedste i en længere periode i 1960-erne tilfældigvis denne skribents formative barndomsår. Deres spilledragt var måske ikke fuldstændigt overraskende med skriggul trøje og skabte lokal furore med bl. a den hårdtskydende centerforward Hardy Jensen, der dog muligvis mytisk havde knækket en opstander på målet med et af sine berygtede kanonskud. Fra midterlinien, altså. Men gule, det var de, og de er de iøvrigt stadigvæk og sågar med det samme øgenavn.. Sålænge det så kommer til at vare, altså indtil sprog-kommissærerne osse får ædt denne sidste spagfærdige del. Og måske det endda kommer til at tage nogen tid, der forekommer at være absolut nul særlig hensynstagen til vores mere ellers talrige mere mandel-øjede medborgere fra Asien..Måske de bare er dygtigere, både på den korte og den klange bane-de er da tydeligvis rigeligt dygtige til ikke at nære en stadigt ekspanderende selvdestruktiv “snakkende klasse”,og dermed er de morgendagens sikre vindere.

For ingen af nutidens bedrevidende demonstranter skal vist længere have noget klinket med at demonstrere for ellers ydmyge Dalai Lama, den slags tilhører Verden af i går, der historisk ikke kommer til at eksistere ret meget længere alligevel. Og under alle omstændigheder mens dette skrives, omhyggeligt gennemtrawles af nutidige jesuitiske “gauleitere”, i færd med at fjerne historiske monumenter og artefakter, der kan minde om noget, der var engang. Et personligt gæt vil være, at Malcolm X` mordere snart vil blive anonymiserede til muligvis noget “hvidt afskum”, lad det være en slags lakmustest for den pågående revision af historien. Og altså ikke den revision, som alle tider har foretaget med at anskue kilderne med nutidens øjne, nej såmænd den revision, som fjerner samtlige ubekvemme kilder for al fremtidig historisk disput. Det er allerede vidt fremskredent i British Museums samlinger..Som osse indsigten i den danske regerings handlinger forekommer at være for den forudsigelige evighed..

Nå, “Den gule Fare” får nok lov at leve lidt endnu i denne ahistoriske tid, hvor  næppe mange længere husker, at udtrykket ellers blev skabt som “die gelbe Gefahr” og først blev kendt gennem den tyske kejser  Wilhelm den 2-ellers ikke akkurat en pille af intellektualisme. Mærkeligt nok bruges begrebet ikke længere på trods af, at faren fra de nuværende  fjernøstlige potentater ellers er højst reel. Og med garanti ikke går over og da især ikke, når de angelsaksiske vestmagter er på vej i identitetsmæssig selvdestruktion. Hvis man er i tvivl om, hvad der kommer, så se blot på Australien, som i forbindelse med  spag australsk støtte til et initiativ fra USA i området,  ikke alene er udsat for en ekstrem øjeblikkelig total potentielt statsbankerot-fremkaldende boykot fra sin største samhandelspartner Kina. Nej, der er osse tale om et totalt totalt koordineret massivt IT-angreb på samtlige statslige og kommunale institutioner i Australien. I mere krigeriske tider ville det tilsammen have været en krigserklæring og Japan gik til krig mod USA på mindre.

Nå, mens vi venter på denne nye verdensorden, så har vi i den angelsaksiske Vesten (da man jo i andre dele af Europa jo ikke ligefrem river oldtidsmonumenterne ned, så meget selvhad findes der heldigvis ikke i hele Europa) travlt med at opfinde nye krænkelser.
Se for eksempel i går, hvor en fodboldfan (heja, HfS-den gule fare!)  i den nordengelske by Burnley, fløj over stadion med et banner, hvorpå der stod “White lives matter” Og i de snakkende klassers nutidige dødedans med den vestlige civilisation, så medførte dette naturligvis prompte livslang karantæne for manden fra fodbold i al inappellabel fremtid. Sådan er pøbelvældet: Ingen appelmulighed Og antageligt får manden det bredest tænkelige andre af lovens mere drakoniske straffe, blandt dem, der ellers ikke har været anvendt i årtier. For noget, der for en måned siden ikke ville have medført et eneste løftet øjenbryn..

Det ville helt givet have været så langt klogere for manden at flyve rundt med et banner som “Yellow lives matter” eller “Mexican lives matter” i forholdet til sin fodboldfremtid på hjemmebanen “Turf Moor”, men det ville til gengæld have givet Kina en mulighed for at protestere for mandens muligt implicitte kritik af landets uhyrlige behandling af Hong Kong og landets muslimske mindretal. Det ville så bare ikke have haft nogen personlige konsekvenser for manden.
I stedet baner de vestlige undergangs-samfund så blot vejen endnu lettere for anderledes livs- og handlekraftige civilisationer. Den rigtige gule fare forstås.

Oswald Spengler og “Der Untergang des Abendlandes” længe leve og rigtigt god Sankt Hans aften. Hvor talen sikkert af den sandsynlige kvindelige hovedtaler vil fokusere på den stakkels undertrykte heks.  Vi skyr nemlig ikke noget middel eller nogen lejlighed til at piske os selv med skorpioner i denne tiltagende selv-hadende tid.Selv og måske særligt ikke, hvis  disse er særskilt festlige, og hvad burde dog være mere fredsommeligt end Midsommer..?

26 meninger om ““Den gule fare””

 1. Det første tror jeg helt sikkert på. Helt 200% faktisk.
  Det er ikke selvhad at forholde sig kritisk til historien, kun at fjerne den, så man aldrig efterfølgende kan drage mulig lærdom af det.
  Som det også er sproglig fattigdom at fjerne samtlige ord, som en eller anden tænkt mimose teoretisk nogensinde i en vilkårlig sammenhæng ville kunne tage anstød af.
  Vi er på vej et sted hen, som nazisterne aldrig helt nåede i deres berygtede bogafbrændinger. Hvis vi ikke allerede er der, for det er da et spørgsmål, om forskningsmiljøet på landets universiteter ikke allerede er mere indskrænket end i Nazityskland, der i den henseende var relativt laissez faire. Og tænk blot på über-racisten over dem alle, nobelpristager Johs. V. Jensen, hvor længe er han tilladt? Eller rundt regnet halvdelen af samtlige andre nobelpristagere i litteratur hurtigt vurderet.

 2. Jamen folk er da ikke ved at fjerne historien – den forsvinder da ikke fordi man fjerner nogle statuer. Tværtimod er de begivenheder som relaterer til det da aldrig blevet diskuteret mere i den offentlige debat. Man kommer at ikke til at tale mindre om for eksempel Kong Leopold af Belgien – man kommer bare til at tale om noget andet i den forbindelse.
  Man fjerner da heller ikke ord. Man ændrer bare den sammenhæng som man bruger dem i. For eksempel kalder man ikke folk "neger" mere – men ordet lever da i bedste velgående.
  Knut Hamsun og Kaj Munk lever da i bedste velgående, selv om deres flirt med nazismen er blevet endevendt.

 3. Jamen Thomas – de findes da endnu i bedste velgående – du ved at ordene er taget ud, det kommer da ikke til at forsvinde, diskussionen af det her stopper da aldrig. Tintin? Jeg ved ikke hvad det er for en af historierne du tænker på, så vidt jeg kan se kan man få dem alle sammen på Saxo.dk

 4. Jamen Anders – Så er der jo slet ingen ændring og heller ikke noget at snakke om – alt er jo tilsyneladende som for 6 år siden

 5. Jo der er sket flere ændringer, Thomas. Vi er begyndt at tale mere om hvordan cenntrale personer i vores fælles historie har opført sig mindre flatterende.

 6. Tintin fås, men naturligvis i en ny og helt anderledes politisk korrekt oversættelse, som har meget lidt med den tidligere noget mere fandenivoldske ikoniske udgave.
  Og til HH: Ja, den mest elemntære sproglige kontrol glipper undertiden af tidshensyn, der er forbandet meget at se til her lige op til ferien.

 7. Og til Anders: Man skal da vist være af en anden og noget mere indbildsk-selvhøjtidelig generation end jeg selv og allerhelst osse folkeskolelærer for at tro, at man som de allerførste forholder sig kritisk til historien og som de
  allerførste opdager "mindre flatterende" ting..
  Og du er naiv grænsende til det det, der er værre, ved at antage, at et ord, der ikke må bruges hverken mundtligt eller skriftligt på grund af sprogpolitiets interventioner, stadigt kan overleve.
  Og det er altså heller ikke din kvikke generation, der har opdaget kong Leopold den II som nok det værste eksempel udenfor arabisk-kontrollerede områder i Afrika på vilkårlig grusomhed. Allerede samtiden stejlede over Leopolds private eventyr og den var ellers vant til noget, der lignede (men langtfra nåede) Mugabes folkemord i Zimbabwe.
  I den sammenligning bliver den skidte knægt Rhodes, der jo lagde navn til Rhodesia/Zimbabwe, en ren engel. Udover at Rhodes med hensyn til praktisk hensysnløshed bedst kan sammenlignes med Steve Jobs snarere end Leopold.
  Men måske din generation har gjort afgørende nyopdagelser, hvem ved…

 8. Man behøves så åbenbart at kun at være dig for at insistere på at kaste om sig med stråmænd og grimme ord. Det er ellers slet ikke nødvendigt. I stedet vil jeg anbefale dig at slå koldt vand i blodet og læse hvad jeg skriver, i stedet for det, du tror jeg skriver.

  Jeg kan selv i min vildeste fantasi ikke forestille mig at ord, der en gang er blevet brugt skulle forsvinde helt. Men skulle det betyde at vi hold helt op med for eksempel at bruge ordet "neger" i alle sammenhænge og ikke bare når man taler til folk med en mørkere hudfave end jeg selv har, så kan jeg ikke se det store tab. At man ikke bruger ord som for eksempel "knarvorn" eller "trættekær" ret meget mere har da ikke vist sig at afstedkomme nogen katastrofer. Og jeg klarede mig fint i forhold til at udtrykke mig om hvad du skrev helt uden at bruge de to ord.

  Man kan jo undre sig over, at når selv folk i hans samtid kunne se hvor fæl en karl Leopold II var – hvorfor så protestere så voldsomt over at man vil pille hans staue ned?
  Og synes du også du skal blande dig i om befolkningen i Zimbabwe skal have lov at pille statuer af Mugabe ned såfremt de får lyst til det?

  I det hele taget så virker det som om du er nået til den alder, hvor alt omkring dig kommer til at fremstå som om alt er galt og at verden er definitivt fortabt. Og du skal til at passe på at du ikke kommer til at rende rundt med et permanent surt drag om munden. Det er ikke helt så slemt alt sammen, og i det store hele, så går det sgu i den rigtige retning. Det skal nok gå alt sammen.

 9. PS: Faldt over et sjovt meme med følgende tekst:
  "Sometimes I wish we knew what happened in Germany in the 1940's – but they tore down all the statues so we don't….

 10. Der blev ikke opstillet nogen statuer af nazilederne-OVERHOVEDET!
  Men meget typisk morskab i ekkokamrene for de snakkende klasser..
  Leopold var som alle andre mennesker ikke kun en skidt fyr ligesom du nok heller ikke helt er det altfavnende empatiske ejegode gennemintellektualiserede væsen, som du ellers så ihærdigt kultiverer billedet af.

 11. Hvem taler om statuer af naziledere ud over dig? Det er da sjovt som du hele tiden læser det du tror jeg skriver i stedet for det, jeg skriver.

  Men igen, det må være fordi de har fjernet alle hagekorsene, omdøbt alle "Adolf Hitler Strasse og i det hele taget systematisk forsøgt at fjerne skulpturer, monumenter osv., at vi har glemt alt om hvad der skete under 2. verdenskrig i Tyskland…

  Vi er da alle syndere som en god protestant ville sige det. Men nogen er altså dummere svin end andre. Og jeg forstår ikke den tendens til at ville opstille monumenter efter de værste af dem – og at forhindre at folk piller dem ned igen. Vi glemmer dem ikke…

 12. Anders, verden ER fortabt.
  Om 100-200 år ligner alt mellem østen….. Lige på nær der hvor der er så koldt at ingen gider være der med mindre de er født og opvokset der.

 13. Uha, uendeligt inkluderende Anders, det var vist en smutter "en af den slags.."
  Det ligner lidt ordvalgeti en uhyre væsentlig debat for tiden I Nordjyske Medier om en lokal plastic perle-producent må bruge ordet "hudfarvet" (i det hele taget mærkeligt, at produktet overhovedet stadigvæk må kaldes "perler"?)
  I et frådende forsvar for tolerance og anti-racisme debattør en debattør i et ellers kort indlæg ganske mange gange begrebet "industrigrisefarvede" om sine tydeligvis helt aldeles intolerante modstandere.
  Den slags går tydeligvis lige ind i de "snakkende klasser" og kan jo tydeligvis ikke krænke nogen (udover mulige vegatarianere og veganere, som i modsætning til de mærke naturligvis bare skal acceptere karakteristikken)
  Mmen tænk dog, hvis nogen havde benævnt en neger som en "gorilla-farvet gambianer…

 14. Næh, igen er det bare svært for dig at læse hvad man skriver i stedet for det du tror man skriver. Det er snart ved at være en hel mani hos dig…

 15. Beklager min sproglige og menneskelige dværgevækst og mulige og nok sandsynlige andre menneskelige brister, jeg bøjer mig i støvet for dit guddommelige klarsyn.
  Her ophører enhver argumentation.

 16. Anders, du synes det er fint, at man fjerner statuer af en del af de dumme historiske svin. De vil alligevel blive husket selvom man ikke ser dem promenere forskellige steder. Det er fair nok, men jeg kan simpelthen ikke forstå vigtigheden af det. Hvorfor kan de ikke ses som skræk og advarsel, hvis vi alligevel kender deres gerninger? Minder på godt og ondt om nogle tider vi skal lære af. Det hele bliver sgu så kønsløst efterhånden. Fjern alt det grimme for mine øjne, så føler jeg mig ikke så krænket. Man ændrer intet af det der er foregået alligevel af gode grunde.Tror kampen om lige forhold for alle racer skal kæmpes andre steder end ved at fjerne statuer. I øvrigt kan man sagtens være mod den krænkelseskultur der turer frem nu uden at være en gammel sur mand. Det har altid været godt når nogle standser op og tænker over tingene end bare løbe med en strømning bare fordi “det må være det rigtige at gøre”. Sådan har det altid været i DK. Balance.

 17. Jamen, jeg er såmænd ikke specielt interesseret i at fjerne nogen statuer, Keld. Jeg kan bare godt forstå at folk i Belgien for eksempel vil pille Leopold ned. Eller at grønlænderne nu har lyst til at pille Hans Egede ned – sågar har jeg set grønlændere som selv hedder Egede til efternavn tale for at pille ham ned. Og jeg forstår dem. I hvert fald et stykke hen ad vejen, for jeg bilder mig ikke ind til fulde at forstå det.
  Det er bare belgiernes og grønlænderne egen beslutning om de vil pille dem ned. Det er ikke op til mig at bestemme det. Eller at vurdere dybden af deres krænkelse af at blive konfronteret med hvad de oplever som dumme svin på daglig basis.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.