tirsdag den 19. maj 2020

Hil den oversete græske trigonometriker Isosceles!


I dag vil vi for en sjælden gangs skyld i nyere tid på denne plads holde "corona-fri" Og det betyder naturligvis ikke, at denne skribent vil svigte alle de givetvis utålmodigt ventende læsere derude, blot at disse forskånes for, ihvertfald kortvarigt, at høre de allerede forlængst over-opfyldte ilde forudanelser om en anderledes spartansk dansk økonomisk virkelighed.

I stedet vil vi begive os tilbage til fortiden, jo altid et emne, som jeg som gammel fag-historiker altid har interesseret mig for. Og når hovedpersonen i historien så tilfældigvis er én selv, så vil glæden jo ingen ende tage. Alle mennesker er jo trods alt hovedrolleindehavere i deres eget lille kammer-spil, denne skribent bestemt ikke undtaget. Og selv om der slet intet publikum var, så kan der alligevel opstå sælsomme øjeblikke på selv de allermindste scener i éns eget spil.

Sådan et særdeles genkendeligt flashback, hvor op til adskillige sanser blev akut aktiverede, oplevede jeg forgangne fredag, hvor jeg for formodentligt og forhåbentligt sidste gang opsøgte det sted, hvor jeg tilbragte min iøvrigt lykkelige barndom-Endelave! Anledningen var den ubetinget glædelige, og det sikkert for begge parter, at det denne dag var præcis 50 år siden, jeg og min familie flyttede fra øen. Efter det var ingen af os længere det samme, og sådan er det forresten stadigvæk her nu sølle 50 år efter-måske ikke synderligt overaskende!

Tilbage til dagen på øen, hvor der næppe var en sjæl. SÆLER. derimod, DEM var der rigeligt af overalt langs strandene-et tydeligt eksempel på, at en mangeårig fredning af en dyreart, bare fordi den ser nuttet ud, ikke altid er formålstjenlig eller fornuftig. Fisk var der efter pålidelig sigende ikke længere nogen af, så mon ikke sælpesten snart som andre soter regulerer lidt på overflods-bestanden...

Dagen var Endelave formede sig på forunderligste vis som en gennemspilning af min barndoms somre i absolut kort-form. Snart pis-regnede det iskoldt og snart bagte solen ned fra en skyfri himmel. Det første bragte lettere forfrosne minder frem om forsommerdage tilbragt på fisketur et godt stykke fra land i min lille skydepram uden frakke. dengang voksede jeg simpelthen så stærkt, at det var nærmest umuligt at holde mig med tøj, så det, der var, havde typisk så korte ærmer, at jeg ikke rigtigt kunne ro i det.

Derfor blev det hæmmende regntøj typisk hjemme, en ikke videre begavet disposition, når en pludselig gennemblødende byge med styrtsøer ramte den lille båd, hvor jeg for at bjerge garnene rettidigt måtte tilbringe endnu adskillige timer. Det var så dengang, denne skribent lærte at beherske kropstemperaturen og det i en grad, som jeg stadig selv overraskes over. Én ting er, at jeg om vinteren endnu kan optø tykt-tilisede bil-forruder med bare, brandvarme hænder. Men at jeg stadigvæk bare som i fredags kunne lade mig gennembløde af regnen i kulingen og 9 grader uden ringeste problemer og bare efterfølgende tørre uden gener førte mig direkte kropsligt tilbage til barndommen.

Det er forunderligt, som kropslige stimuli, som man ellers ikke ligefrem senere nogensinde aktivt har opsøgt, kan "trigge" hele tsunamier af minder. Og for ligesom at sætte trumf på og yderligere fremme denne forlængst forglemte bevidstheds-strøm af barndomsoplevelser, så opsøgte jeg uforknyt vores gamle udendørs toilet. Nu kan vi naturligvis ikke vide, om dette udendørs lokum med spand og det hele er blevet en del af en eventuel museal fejring af øens måske stolteste søn, siden det er der i uforandret stand endnu. Det lokale museum ligger ihvertfald lige overfor, men måske de bare har glemt at forklare denne gamle helligdom med et skilt?

Nå, men under alle omstændigheder, så virkede det allerede indtrufne kulde-bombardement PLUS synet af det gamle lokum op for endnu en strøm af indtryk, denne gang blot i lugtmæssig henseende. Det hele udviklede sig således til en for denne skribent til et aldrig tidligere oplevet sansemæssigt orkan-gensyn med barndommen forsvundne land. Og efter 8 timer i vel-orkestreret  følelsesmæssig turbulens var det nok til at jeg aldrig mere behøver at komme tilbage. Nu har lille Poul fået fred-endeligt!

Og så lige til sidst tilbage til en mand, som ingen længere husker-måske ligeså lidt, som Endelave åbenbart husker sin ellers stolteste søn-altså med andet end et uforklaret lokumsbræt. Der er flere grunde til, at manden, Isosceles, ikke længere mindes. Den mest tungtvejende grund er, at manden aldrig har eksisteret, hverken som trigonometriker eller fårehyrde eller nogetsomhelst andet.

Og hvorfor så overhovedet beskæftige os med "Isosceles" Simpelthen fordi det ellers uhyre stillestående forum hifi4all med den lettere sygeligt-selvhævdende über-tåbe Mikkel Gige i spidsen har lanceret følgende formidable overskrift i en diskussion om afstanden fra højttalere til lytter: "Ligesidet trekant eller Isosceles?"
Nu formodes det bekendt, at konventionel højttalervisdom anbefaler, at afstanden TIL højttalerne tilnærmet skal være afstanden MELLEM højttalerne. Sådan noget kaldte Euklid som bekendt en ligesidet trekant, hvor måske ikke helt overraskende alle sider var lige lange.

Og nu vil vi endeligt udløse den givetvis enorme ophobede spænding ved at afsløre, at "Isosceles" såmænd bare er sammensat af de græske ord "iso" og "skelos", der kan oversættes med "ens" og "ben". Altså ikke en person, blot en trekant, hvor mindst 2 af bene er lige lange. Og det inkluderer naturligvis som specialtilfælde og en ægte del-mængde, ak ja, en lige-SIDET trekant, som vist de allerfleste placerer deres højttalere efter. Det har nemlig været reglen de seneste knapt 70 år.. Og vi skal med skyldig hensynstagen til vores forhåbentligt få uvidende læsere lige i forbifarten nævne, at HVIS man har SAMME AFSTAND til BEGGE højttalere (næppe en regel med nogen undtagelser i praksis), så har man natur-geometrisk nødvendigt  mindst en LIGEBENET trekant. Isosceles rules!

Man kan således ikke tale om enten/eller eller for den sags skyld skrive "Isosceles" med stort. Med mindre altså, at man intet fatter, iøvrigt en glimrende permanent forklaringsmodel på dette åndsforladte forum. Kunne en behjertet sjæl ikke blot simpelthen oplyse trådstarter om, at "isosceles triangle" bare betyder en LIGEBENET TREKANT på engelsk! Og som på dansk definerer sjovt nok heller ikke den engelske udgave INTET med hensyn til nogen vinkler eller afstand, udelukkende at mindst 2 af trekantens ben er lige lange
I steget tåger han bare videre uden mål eller med. SUK! Som Endelave nu er en epitaph over barndommens tabte land, så er hifi4all så  nu blot  en skamstøtte over noget andet og bedre, der var engang. ALT ANDET ville have været bedre.

PS. Jeg glemte lige en lille forretningsmæssig pudsighed: Alle ved jo, at i en internationaliseret verden er det bekvem forretningstaktik af individualisere og personalisere kunderne, således at en i almindelighed ligegyldig professionel transaktion for kunden føles som noget helt specielt. Sådan noget er fornuftig business, vi gør det gerne selv, dog ikke helt på samme måde, som det følgende eksempel vil vise-og heldigvis for det da!

For godt nok er det et helvedes arbejde at ajourføre en hjemmeside, men det her, DET er squ lidt alternativt. Andre ville med nogen ret kalde det direkte lamt.
https://hificenter.dk/produkter/yamaha-r-n803d-stereo-receiver
Prøv at klikke på et FULDSTÆNDIGT vilkårligt feks hifi-produkt og så derefter et FULDSTÆNDIGT vilkårligt andet. Selvsamme "brødtekst" lige til sidste punktum.
Kunde-individualisering på et niveau, som jeg aldrig har oplevet før...Men tvivler nu noget på, at dette ligefrem kommer til at danne reklame-skole som andet end et skræmme-eksempel.
Og så dumme kan folk da vel ikke være selv i Vendsyssel, at de kan falde for det her variation over den gamle traver "..jamen jeg har det selv derhjemme" ?
Jeg vil studere fænomenet nærmere nu jeg er blevet "halvtids-vendelbo"28 kommentarer:

Blogger Thomas sagde ...

Du skriver at hifi4all er stillestående, men så har du da ikke kigget på hifi2you for der kan man snakke om at der er stille.
Det er lidt morsomt som debatter går helt i stå når snakken ikke går på det som ingen kan bevise.
Der skal simpelthen være mindre slagsmål omkring hvad man kan høre før der sker lidt på diverse fora.
Facebook grupperne er der langt mere gang i, men det handler så også om mere jordnære ting. De ting som nogle stykker gerne vil debattere (som en blyant i basreflexrøret, at det er umuligt at finde 2 ens forstærkere der lyder ens og andre tåbelige ting) findes ikke rigtigt i Facebook grupperne og kommer man med en modsigelse til en af dem med flagermushørelse, så bliver man blokeret 😁
Nå men det var jo den der trekant og der oplever jeg bedste resultat ved at gå efter Snell's idéer, afstanden mellem højttalerne gange 1,33 (Ca) = afstanden fra linien højttalerne står på til lyttepositionen 😛
Bortset fra det så tvivler jeg på at nogle fora bliver mere aktive så længe der er så meget rablende vanvittigt snakeoil hvor det kun handler om at være bedst og ha det bedste. Der er mange måder at ødelægge musik ydelsen på men man kan da heldigvis undvige tåbeligheder 🤗

19. maj 2020 kl. 13.34  
Blogger Thomas sagde ...

Ydelsen, hmm tjae, der skulle egentlig ha stået Nydelsen 🤔😁

19. maj 2020 kl. 13.46  
Blogger Kaj Mogensen sagde ...

Debatfora, stilstand.

Jeg oplever hovedårsagen til den manglende aktivitet er den, at man ikke længere har lov at beskrive sin oplevelse af musikgengivelsen - gengivelsesmæssige detaljer i særdeleshed - uden at blive nedladende anklaget for at besidde “flagermusører”.

Har man selv udskiftet en komponent eller en del i anlægget med en supplerende beskrivelse af forskel, er man omgående personligt mistænkeliggjort for at være forudindtaget. Begrundet i at ALTING ALTID beskrives som en forbedring. Behøver man at beskrive de mange mislykkede forsøg for at bevare troværdigheden? Er det der skoen trykker?

Eller er konklusionen den at debatter har udviklet sig til, at alt hvad en forumadministrator og hans supportere IKKE HØRER eller TROR på er “snakeoil” ? Hvem gider dele sin hi-fi hobby med andre på de betingelser?

Er der noget at sige til, der er stilstand?!

20. maj 2020 kl. 09.28  
Blogger Poul M sagde ...

Tingene er meget simplere, er jeg bange for: De mest ensomme og marginaliserede hifitosser, som jeg for første gang mødte, da jeg fik internetadgang i 2005, er blot blevet endnu mere ensomme og marginaliserede (de fleste mere fornuftige er naturligvis forsvundet) Og de få tilbageværende flagermusører er blot blevet endnu mere lang-hårede og -ørede, fordi staklerne har bundet hele deres liv op på en accelererende hifi-løgn. Og for at holde processen i gang i en accelererende internetbaseret verden, så må der konstant være aktivitet. Stilstand er ikke en option.

det er mærkeligt, at datidens største tågehorn, Antisilver, i dag ville falde ind under kategorien en decideret hyggeonkel-med både rimelige og fornuftige synspunkter. Trist-for nutiden forstås.
Din egen personlige hifiudvikling er vel heller ikke akkurat særligt lykkelig, Kaj? Det burde være lettere at leve som miskendt geni, jeg har det for eksempel ganske fint og har haft det hele tiden
Hifi er godt nok farligt for de allerede syge som corona!
Mens andre, dig ikke undtaget, Kaj, har
Det

20. maj 2020 kl. 10.26  
Blogger Thomas sagde ...

Kaj det er ganske enkelt selverkendelse der mangler, helt enkelt.
Lad mig komme med et eksempel.
Nogle har bygget en forforstærker efter alle kunstens regler og bliver spurgt hvordan den spiller i forhold til referencen som var en dyr forforstærker som på ingen måde kunne laves bedre. Svaret var at de spillede ens, der var ingen forskel at spore.
Fint !
Snakken går så på bi-amping og der bliver sagt at det aldrig vil blive godt, fordi der vil være for stor forskel på 2 ens forstærkere.
-------------
I første tilfælde ser jeg oplysningen som "vi er bare dygtige for vi kunne lave en der var fuld ud lige så god"
Glimrende !
I andet tilfælde bliver hørelsen til flagermushørelse, for der kan pludselig høres forskel på 2 helt ens forstærkere.

Javel tante Eskil, det var ikke så lidt af en modsigelse.

Og nej Kaj, det har intet med dig at gøre

(P.s. sendte i øvrigt en mail til dig, men den er vist lukket ned)

Det mest underlige af det hele er de der komponenter. Jo da, der kan da være forskel (men så kan den også måles) men en forstærker som indtil nu har banket alt hvad den har været oppe imod, uanset pris, er fyldt op med 200 helt og aldeles standard komponenter og 3055 i udgangen og begynder man at pille ved den (skifte til andre komponenter), så ødelægger man den simpelthen, hvor alt andet "nyder godt" af specielle komponenter.

Det var et lille udpluk af eksempler hvor jeg mener den ene modsigelse efter den anden står i kø for at blive "afsløret"

Hvis det er mig du tænker på mht forum-adm så ser jeg mig selv som en helt almindelig bruger der skal sørge for 2 ting; Opdatering af siden og lukke profiler for folk der ikke gider være der, begge dele har jeg gjort meget :D

Jeg har min mening, andre har deres og de er vel lige begge gode.

20. maj 2020 kl. 10.40  
Blogger Keld Snejbjerg Nielsen sagde ...

Jeg har to fritidssysler hifi og fodbold. Jeg holder rigtig meget af begge. Diskuterer man på nettet omkring hifi eller fodbold er der stor grobund for uenighed. Hvad spiller bedst eller hvilken angriber er verdens bedste? En uendelig diskussion. Både i hifiverdenen og i fodboldverdenen er der en stor mangel på selverkendelse. Hvorfor banker noget hifiudstyr altid noget andet? Hvem siger at det gør det? Vel kun ham der kommer med postulatet og evt. tilhængere. Vi kan jo ikke tage oplevelsen fra folk. Det de hører gælder vel? Problemet er bare at det altid bliver udlagt som den endegyldige sandhed også for andre endda i bekymrende grad.Alle skal bekende sig til dette nye lydmæssige vidunder(I øjeblikket er Hegel the shit, næste år noget andet). Man kunne jo bare trække sig og selv nyde sin nye opdagelse.Udvise lidt overbærenhed overfor alle de uvidende stakler.... Hvorfor skal alt kæmpes igennem på diverse hififora? Jeg får det næsten skidt når en vis forumbestyrer atter en gang skal referere til sit hundedyre setup eller en anden person på samme fora påstår at have Danmarks bedst lydende anlæg selvfølgelig også grundet sin uddannelse........Jeg forstår godt frustrationen over de nævnte, da denne skråsikkerhed tit giver provokerende svar ledsaget af en smiley med blink i øjet(hvilket understreger det manglende format) og udelukkelse for den stakkel der går i clinch. Alene storhedsvanviddet her gør jo at man ikke gider de debatter.Ikke om jeg gider ødelægge min hobby på sådan noget fis. Der skal anden hjælp til. Selvfølgelig har nogle bedre anlæg end andre grundet økonomisk prioritering. Det er også fint at man er stolt af det meeeen. Man fornemmer at det handler om meget mere end hifi og det bliver det sjældent kønnere af. Hvis der kunne debatteres på et fornuftigt plan kunne folk da diskutere kondensatorer og andet i tråde til den lyse morgen. Der er bare en tendens til at de samme skal ind og "kloge" i alle tråde og fortælle hvad der er bedst. Det kan til tider være belastende.

20. maj 2020 kl. 12.15  
Blogger Thomas sagde ...

Top dollar Keld, spot on ;)
Oven i det kan man så sige: Hvem gider vise og debattere sit grej på diverse fora, når de allerede har læst at det er noget skrammel ? Det er endda fortalt at op til 98 % af al hifi er helt forkert konstrueret.... Hvem gider debattere med sådan én ? Der sidder jo en hel masse derude og er glad for det de har.
Læste her den anden dag at en person havde købt nye strømkabler...……… Fordi han synes de var PÆNE ! 100 % ærlig snak, ikke noget med at de løftede lydkvaliteten 238 %, ikke engang bare 1 %
Og som du skriver skal alle da have lov til at skifte det ene og det andet og mene at der er himmelvid forskel, men tåler snakken ikke modspil så lad vær med at poste det - og også gøre det til en sandhed

20. maj 2020 kl. 13.05  
Blogger Hans Henrik sagde ...

Hvordan kan nogen...og her mener jeg NOGEN, som betræder den samme jord som jeg, i deres vildeste fantasi finde på at bevare Poul's lokum til eftertiden. Man må håbe, at huset har stået tomt i 50 år. Med mindre der er tale om Dansk Folkemindesamling, eller en hidtil uset fetich.

20. maj 2020 kl. 20.59  
Blogger Kaj Mogensen sagde ...

Pouls lokum. Huse med fritliggende lokum skal da bevares som ikon for en epoke i danmarkshistorien. Epoken vi “gamle” er et produkt af. Og hvorfor skulle det ikke være værd at bevare på niveau med historien fortalt på Hjerl Hede. Interessen for fortiden kunne gøre Endelave til en nyt frilandsmuseum. Alvorligt ment.

Hi-fi debatterne.
De er tydeligvis også på vej til museum. Debatternes indhold er i stigende grad baseret på genfortællinger, som jo netop er essensen af det et museum indeholder. Beskrivelser af fortiden, hvor altid var meget bedre i gamle dage. For kendsgerningen er, at jo ældre man bliver jo mere fylder fortiden i forhold til fremtiden. De vi gamle kalder “erfaring” som dække over kendsgerningerne.

“Hvis jeg siger der er links gevind på skruen, så er der links gevind på skruen”! Og så skal sådan en storsnudet værkfører ikke rokke ved de faktiske forhold inden for jernindustrien”!

Lad det være en metafor for oplevelsen af hi-fi debatterne og de som administrerer dem.

21. maj 2020 kl. 09.07  
Blogger Kaj Mogensen sagde ...

Og så glemte jeg ....... skulle I komme til Bornholm med interesse for teknik og historie er Bornholms Tekniske Samling er besøg værd. Tænk på det utænkelige og du kan være sikker på det findes der.

21. maj 2020 kl. 09.50  
Blogger Poul M sagde ...

Jeg vil selvfølgelig helst tro, at lokummet er et et mindesmærke over en stor endelavit (og det er det jo), men der er jo desværre andre muligheder. Dengang vi boede der, lejede vi huset, og det er faktisk i samme ubrudte familieje endnu. Så måske bare det er den oprindelige afslappede ø-kultur, der er på spil. Ejeren var gårdejer, og derude var traditionem jo, at den korrekte affaldsplads for alle de afdankede maskiner var bagved og til nød ved siden af maskinhuset...Men unægteligt mærkeligt BÅDE at male lokumsdøren OG lade det gamle hvide lokum stå med hul og det hele, uhyre nødtørftigt afdækket-nu, vi taler om nødtørft!

Mht. hifi behøver vi som ovenfor nævnt ikke gå i barndom for at finde bedre og rimeligere tider. Der rækker et godt årti inden vampyr-flagermuse-ørerne skræmte alle fornuftige mennesker væk.

21. maj 2020 kl. 10.14  
Blogger Thomas sagde ...

Ja Poul, det er 100 % alle de fantasifulde oplevelser og fortællinger der bremser interessen.
Det er ikke en tøddel bedre end for år tilbage da en vis person kunne høre at sikringerne blev pudset og også kunne høre hvilken vej de vendte - altså sikringerne inde i apparaterne.
Og jeg tvivler på at det har noget med administrationen at gøre, for så skulle det være på samtlige fora. En hifiside bliver ikke meget bedre end brugerne gør den til.
Men bare vent og se, det kommer, det kommer..... Jo flere flagermusører der forsvinder jo mere jordnær bliver debatterne og heldigvis forsvinder de selv af uvisse årsager..... Måske er den ene vinge brækket, måske kan de godt se "lyset", hvem ved, men der er i hvert fald modsigelser nok til at skrive en hel bog

21. maj 2020 kl. 10.43  
Blogger Hans Henrik sagde ...

Virker begge som uudtømmelige emnner

21. maj 2020 kl. 20.54  
Blogger Poul M sagde ...

Det er de osse, uudtømmelige, fordi de begge kontinuerligt fyldes op med ny lort.
Og selv sikrings-problematikken er vel efterhånden nærmest blevet et fundamentalt hifi-aksiom, mens for-fronten af hifi-erkendelse nu er de indlysende muligheder for blot med skift af en enkelt kondensator kan lave en helt ligegyldig forstærker om til high end. Og at alle komponenter og alle materialer og permutationer deraf ALTID vil give en gigantisk forskel.. Så har psykosen overtaget livet!
SÅ galt var det altså ikke i usalig Antisilvers dage..

22. maj 2020 kl. 09.51  
Blogger Thomas sagde ...

Nej Poul, ikke altid!
Hvis ikke de ved at ændringen er foretaget og heller ikke kan se det, så udebliver den gigantiske forskel 😁😁😁

22. maj 2020 kl. 13.46  
Blogger Kaj Mogensen sagde ...

Nu er det jo sådan, at der ikke er nogen forskel på noget som helst siden Scandyna 3000 og Dynaco A25 med 25TV-EW og 87H. Lige bortset fra ATC domen og DIY udgaven af Philips MFB, man kan læse flotte beskrivelser af. Befriet for påstande om placebo og snakeoil i begge tilfælde. Og så skal der jo nok være noget om snakken.

22. maj 2020 kl. 15.30  
Blogger Thomas sagde ...

Som du kan se Poul, kan Kaj stadig kun se sort og hvid. (det gør nogle når de er blevet ramt)
Dvs at fordi man spørger ind til noget så er man helt automatisk af den mening at der ikke er forskel på noget som helst.
Jeg tror faktisk du har ret Poul, psykosen har overtaget livet 😳
Ellers er det fordi stoltheden har lidt et voldsomt knæk hos flagermus ørerne fordi de har opdaget at meget af det er psykisk.
Jeg tror på det sidste da der er blevet meget stille omkring adgangen til favoritpladsen i koncertsalen via en kondensator og en blyant i Basrefleksportens ødelæggelse for stereobilledet.
Hifi debatten i Facebook grupperne er så dejligt fritaget for al den slags idiotiske ævleri, for der er der ingen der hæver sig selv som en hifi gud.... Jo der er lige en enkelt, man han blokerede mig prompte fordi han vil ha sin frihed til at vælte frem med idiotiske påstande.
Måske han skulle lave sig en blok?
Men mindst 99‰ i Facebook grupperne ryster lige så meget på hovedet, så det er glimrende 😉
Vi må så leve med at der er en 4-6-8
stykker der faktisk ikke rigtig har fattet hvor nemt man lader sig påvirke, men det går nok 🤣

22. maj 2020 kl. 19.25  
Blogger Kaj Mogensen sagde ...

Fortsæt, jeg lytter ........

22. maj 2020 kl. 21.23  
Blogger Thomas sagde ...

Det ved jeg godt, ellers havde jeg ikke skrevet. Men det er sjovt som du går i forsvarsposition og overdriver den anden vej hvis man stiller spørgsmålstegn ved noget af dit eller dine oplevelser.... Det er faktisk helt ekstremt. (sort/hvid) Enten gør en kondensator en forskel som aldrig før eller også er der ingen forskel på noget som helst... Imponerende at du ikke selv kan se det. Det er faktisk lige så imponerende at dem der overdriver fuldstændig vanvittigt for at være noget ved musikken, ikke selv kan se hvor rablende vanvittigt det er.

22. maj 2020 kl. 21.34  
Blogger Kaj Mogensen sagde ...

Mer’ kom nu ....

22. maj 2020 kl. 22.06  
Blogger Thomas sagde ...

Kaj skriv du lidt på hifi4all (Selvom du jo har forladt debatterne (igen) på alle fora D. 1.1.2020 🤔

22. maj 2020 kl. 23.00  
Blogger Kaj Mogensen sagde ...

Jeg er i færd med en genåbning af mine aktiviteter. I bedste Corona stil. Den sker gradvis og forsigtigt. Hensigten er at navigere udenom flagermusjægerne og besserwisserne. De der i bedste overdommer stil signalerer at vide alt om det BETYDNINGSLØSE i udskiftning kontra fraværet af en kondensator i signalvejen. Eksempelvis. Eller blyanten i basrefleksrøret, som Thomas har behandlet og rystet på hovedet af i utallige sammenhænge. Et emne jeg på ingen måde har andel i.

Jeg ser tingene i farver, hvor Thomas og nogle få andre ser tingene i sort/hvid. De der postulerer at der ikke er forskel på “noget som helst”, forenklet forklaret. Jeg er ikke med på det hold. Har aldrig været og bliver heller aldrig. Med mine ganske almindelige menneskeører med de fejl og mangler, der er opstået med alderen, oplever jeg forskelle, jeg har lyst til at offentliggøre. Af interessere for musikoplevelsen som mål. Når jeg skriver “ der ingen forskel er” er det baseret på den affærdigende og nedladende modargumentation jeg ofte møder.

Det problematiske i denne proces er at formulere budskabet så læseren forstår det, som det er tænkt.

No further comments. Go’ weekend.

23. maj 2020 kl. 09.29  
Blogger Poul M sagde ...

Nu anerkender jeg naturligvis din triste og uhyrligt pressede livs-situation, Kaj, men alligevel en behjertet advarsel herfra: Fremfor at fremture med atter atter en ny hififorum-aktivitet, så kunne det være et alternativ at tage en kold tyrker-afvænning i stedet for. Der er allerede rigeligt derude, som tydeligvis har deres eneste livsindhold i stadigt eskalerende outrerede synspunkter.
Og da du jo ikke akkurat ikke akkurat besidder den tykkeste hud og jo til tider er nærmest mimose-agtigt personligt nærtagende, så er det her næppe et habitat for dig. Som en eremitkrebs uden hus...

Igen, jeg anerkender din triste situation, Kaj, men alene din beskrivelse af dig selv og din interesse som "i farver" i modsætning til Thomas´/min andre mere prosaiske "sort/hvid"-tilværelse, tegner vel ikke akkurat et billede af en overbevisende, vidende og humoristisk mand med personligt overskud, som man bør lytte efter. Denne "mig/dem"-sammenligning er simpelthen for sølle!

23. maj 2020 kl. 10.51  
Blogger Thomas sagde ...

Det bliver alligevel lidt underholdene at du starter op igen for at navigere udenom flagermus jægerne.
Flere og flere får øjnene op for snakeoil så du får da travlt med at komme udenom dem, eller rettere finde ligesindede mht dig.
Måske er det slet ikke et spørgsmål om alle de andre incl mig, det kan jo også være at du, Kaj, bare gerne vil ses (igen) ? Der er blokken jo suveræn da den kan indstilles til at ingen kan kommentere på det der er skrevet og så bliver det lidt noget Gige halløj 😁 sidste afgørende mening og så låse tråden, så det ender op med at være "sandheden" 🙄
Noget der helt sikkert vil være noget for dig og det er helt uden tvivl, det er Elabs gruppen på Facebook, forsøg dog at blive en del af den for i den gruppe vrimler med flagermus 🦇
Rigtig god weekend til jer alle 🎶🎧🔌🔊

23. maj 2020 kl. 12.27  
Blogger Kaj Mogensen sagde ...

Jeg ser jeg har fejladresseret min tillid.

Den ynkelige fremstilling af mig og mine livsvilkår genkender jeg ikke. Fakta er at “Eremitkrebsen” har fået nyt hus. Og min kære kvinde er still going strong trods sin alvorlige kræftsygdom. Det er der ingen grund til at tvære i. Slet ikke som baggrund for din karakteristik, Poul.! Fakta er at du og jeg aldrig har mødt hinanden så dit reelle kendskab til mig er udelukkende baseret på fordomme og et par fortrolig mail. Sendt i blind tillid til at mit skriv behandles som sådan!!

I den sammenhæng er min humor og viden om menneskers adfærd åbenlys mangelfuld. “For sølle”, som du siger. Men med personligt overskud til at lægge kortene på bordet.

25. maj 2020 kl. 06.17  
Blogger Poul M sagde ...

Ja ja, nu fortalte du nu selv om din syge slægtning i din karakterskildring af mig og mit tvivlsomme menneskesyn. Billedet med den bløde eremitkrebs var nu mest for at beskrive et rigeligt sensitivt gemyt til denne hårde hifi-verden..

25. maj 2020 kl. 08.55  
Blogger Thomas sagde ...

Skulle du selv ha glemt det Kaj, så var beskeden om sygdommen lagt ud på din blog mellem al diy hifi skriveriet, så alle der har kigget forbi din blog ved nok besked.
Og så var det da rart lige at få hørt endnu engang at du har fået hus 🏡 🏡 🏡 🏡 🏡 🏡 🏡 🏡 🏡 🏡 🏡 🏡 🏡 🏡 🏡 🏡 🏡 🏡 🏡 🏡 🏡 🏡 🏡 🏡 🏡

Tiden vil vise om du kommer til at genkende skriverierne om din person 😉 jeg synes de forskellige skriverier minder meget om hinanden, den eneste der ikke rigtig genkender dem er dig selv. 😁

25. maj 2020 kl. 17.27  
Blogger Kaj Mogensen sagde ...

Jeg har ikke glemt notitsen i indholdet af min gamle “blog”, Thomas. Det ligger altsammen fortsat på min harddisk og backup. Og skulle jeg have glemt et og andet ved jeg, du offentliggør det. I håbet om at blive set.

Huset er en gammel nyhed. Så har du slet ikke set den nye blog?! Med nyheder, som helt sikkert vil interessere dig. LOL

Her kommer vi ikke videre. Hverken med mit hus, Pouls lokum, “iso” “skelos” opstilling af højttalere eller kritik af en butiks webdesign.

26. maj 2020 kl. 07.01  

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start