tirsdag den 15. januar 2019

High Noon for Hillie Bill!

Vi beklager denne forsinkelse, der dog som nævnt skyldtes de tidkrævende men såre lykkelige omstændigheder i forbindelse med fejringen af denne skribents foreløbigt lige godt 14 års samliv med den underskønne fru Mathiasen. Fremover vil vi bestræbe os på at ramme det traditionelle udgivelsestidspunkt, nemlig mandag morgen på denne plads.

Ellers dækker den vel forlængst glemte overskrift i dag over et kommende hyggeligt gensyn. For muligvis den enkelte derude, som måtte vandre i vankundighed omkring oprindelsen af citatet, så er det naturligvis fra den udødelige forlængst afdøde danske tegner Bo Bojesen, der i mange årtier spiddede bl. a den danske politiske scene med sine føljetoner om især "Venstre-vikingernes Saga" om den store danske statsmands Erik Eriksens omskiftelige liv og alle de herlige figurer omkring ham. Kostelig læsning for historisk bevidste.

Nå, men efter Eriksens afgang blev det danske politiske etablissement i Bojesens streg til en westernby med tumbleweeds og alting, hvor sheriffen, den noget vankelmodige Hillie Bill (naturligvis kalkeret efter Hilmer Baunsgaard, den første rigtige "damernes ven" blandt de kvindelige vælgere i dansk politik) med Skytten Karl og alle de andre forsøgte at holde de socialdemokratiske rødhuder fra det politiske fad. Det skulle vise sig at blive en vanskelig tid for skikkelige Hilmer, der slet ikke havde nutidens radikale profiler Lidegårds og Østergårds totale skruppel- og princip-løshed  og mangel på enhver blot rimelig anstændighed.

Netop derfor holdt datidens politikere med deres ægte overbevisninger osse i meget kortere tid sammenlignet med deres nuværende politiske fæller. De brændte simpelthen sig selv op i kampen for ægte overbevisning, vel efterhånden et fy- eller måske bare et ukendt fremmed-ord i nutidens politik. Den konservative partileder Aksel Møller døde blot alt for ung, mens hans bror Poul blev halvinvalid ligesom statsminister Baunsgaard. Principper koster tydeligvis på den helbredsmæssige bundlinie, mens nutidens principløshed som Lidegaard og Østergaard belønnes med sluttelig topstilling i det evigt skattefrie kleptokratiske paradis EU.

Nå, tilbage til dengang det var før, og Hillie Bill endnu var statsminister og denne skribent boede på sin føde-ø Endelave. Det var så tilfældigvis sammenfaldende med, at en vis af udseende og intelligens urimeligt overpriviligeret dreng ved navn Hans Henrik flyttede til øen sammen med en underlig mikrobe af en lillesøster, der dog senere voksede sig både både langt  pænere og mere interessant-ikke mere om det ifald konen kikker med. Sådan er verdens gang så svær at forudsige-altså KORREKT forstås.

Det var denne hans Henrik, der med sin beocord 1100 monofoniske spolebåndoptager førte denne skribent ind i hifiens sirenesangs-befængte univers, som jeg aldrig senere formåede helt at slippe ud af. Alligevel kan man dog ikke helt undgå at mærke forsynets indgriben dengang der på Endelave, for hvis min karriere havde været anderledes ville jeg naturligvis aldrig på min daværende arbejdsplads indenfor audio have mødt den smukke fr. Dahl Olsen, der netop disse og heldigvis osse andre behov indenfor min ekspertise. Altsammen altså i yderste ende forårsaget  af denne Hans Henrik.

Og så vil tilfældet, at netop i dag kommer min barndomsven her søreme på besøg her i huset. Det er angiveligt for at lytte til de i de allersnævreste kredse uhyre berømmede Vitavox-højttalere, men mon ikke det nok skal blive helt hyggeligt endda?  Han er ihvertfald blevet omhyggeligt instrueret i kun at tage musik med kvindelige solister med beskedet akkompagnement med for ikke unødigt at stresse vores store truthorn. Ingen hifientusiast er jo for alvor villig til at modtage omgivelsernes uhildede dom. Selv om vi med bæven må være forberedte på, at han muligvis endda på denne plads vil delagtiggøre den måbende offentlighed i sine oplevelser..Gys!

Til sidst skal vi i da lige lykønske Thomas ovre på hifi2you med den nyeste stjerneskribent, den flere gange omtalte "lydjørgen". der forener en ifølge egen omtale stringent videnskabelig uddannelse og elektronisk tilgang med noget, der mest ligner religiøs fanatisme, hvor intet er, hvad man mener det er. Og ingen test længere er anvendelig især da ikke en relativt uskyldig blindtest, der ellers i almindelig videnskab er aldeles uomgængelig. Og indenfor film- og billedverdenen sjovt nok i modsætning til den stupidere del af hifiverdenen er "the final arbiter"

Nå, sådan er det ikke med "lydjørgen" og de heldigvis uhyre få af hans slags, der vist mest videnskabeligt hælder til noget, der mistænkeligt  minder om middelalderens "teleologiske Guds-bevis". Hvor der basalt ikke kræves nogen videnskabelige resultater for at hævde eksistensen af fænomener og i yderste instans Gud. Altsammen noget, der forgår i ens syge fantasi, hvor al logik løber løbsk. Og fantasislotte opstår funderet på ren tosseri.
At kommunikere med den slags mennesker om teknik turde være totalt spild af tid og intet af det forløbne synes at modbevise dette..
Nå nej, "beviser" er jo et meningsløst ord indenfor high end hifi såvel indenfor andre religioner...


28 kommentarer:

Blogger Thomas sagde ...

Tillykke ;-)

15. januar 2019 kl. 11.47  
Blogger Poul M sagde ...

Takker, Thomas!

16. januar 2019 kl. 14.14  
Blogger Michael Sørensen sagde ...

Lide-Østergaard duoen; Ja de driver jo lidt rundt som en dampradio, ligesom alle de andre fra de regeringsbærende partier, men de fik da sagt nej til offentlighedsloven. Et skridt i den rigtige retning, væk fra den "stille og rolige facisme" vi har her i Nordens dårligste demokrati.

17. januar 2019 kl. 15.17  
Blogger Thomas sagde ...

Jeg bukker og takker for lykønskningen :-)
Stort set alle er velkomne på hifi2you til hifi og diverse sludder :)

17. januar 2019 kl. 20.40  
Blogger Jørgen Nielsen sagde ...

Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

21. januar 2019 kl. 09.23  
Blogger Jørgen Nielsen sagde ...

Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

21. januar 2019 kl. 09.32  
Blogger Poul M sagde ...

Nu tjener samtale jo ikke noget formål, for som du skriver, så er vi slet ikke på samme niveau. Og derfor skal jeg vælge ikke at kommentere dine helt ubeskriveligt tåbelige kommentarer om PA`s nødvendige stræben mod en bestemt "lyd. Som altså aldrig må være hifi...
Ellers må folk vist bare tænke deres, jeg tænker ihvertfald mit.

21. januar 2019 kl. 14.52  
Blogger Jørgen Nielsen sagde ...

Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

22. januar 2019 kl. 09.24  
Blogger Jørgen Nielsen sagde ...

Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

22. januar 2019 kl. 09.27  
Blogger Poul M sagde ...

Uha ja, den der inderligt uvidenskabelige og aldrig nogensinde anvendelige blindtest, både den enkelte og den dobbelte-det rene mareridstscenario for ægte hifitosser.
Og hvilken debat taler du så om når det ikke er i spil?
Og hør lige dig selv. "Naturligvis kan man lave PA grej med "hifi lyd", men så kan det bare ikke bruges som PA grej"
Mit liv er altså lige det korteste til at diskutere rent ævl.

22. januar 2019 kl. 14.09  
Blogger Poul M sagde ...

Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

22. januar 2019 kl. 14.45  
Blogger Poul M sagde ...

Dette er fantastisk! Genkomsten af et debat-monster!Jeg ser jo foran mig, på den blå skærm, at en slem mutant er født. Et uskønt monster af forskellige fædre; størt indflydelse har den stærkt medicinerede og snotforvirrede Antisilver alias Mogens Kamp (f), gutten Milu fra Bornholm tror jeg det var, som kunne fortænke og vanskeliggøre enhver debat og ethvert begreb med deres ulideligt lange og kringelkrogede substitutter for tanker. Heldigvis har jeg lykkeligvis glemt alle de andre, som på hver sin syge måde kunne forplumre og bagvende enhver ansats til afklaring. Jeg kendte ikke denne LydJørgen før nu, men nu (gen)kender jeg straks måden at plapretænke på. Ud over han ikke kan stave og formulere sig klart og tydeligt, vader han bare derud ad og snakker som tankerne nu indfinder dig i en uordnet uorden. De er, som nogle der falder ud af hans lomme, på en tur i det fri. De triller ud i ubestemt rækkefølge og ligger der uden mening og fortsæt. Der ligger de og glor, præcist som de kort udbasunerede meninger, der oplistet her på siden, som var de runer på sten, runer som forkynder den højeste lærdom og sandhed. En lang monolog kun afbrudt af egne indskudte pauser. Her udlægges i en arrogant tone lommefilosofi og halvfordøjet basal elektronikforståelse i en pærevælling, som man som læser, intet kan udlede af. Hvis jeg GAD, kunne jeg pille dem alle helt fra hinanden og semantisk bevise de består alle af nonsens og kun nonsens. Jeg bliver lidt harm over den måde at skrive til andre på, hvad bilder han sig ind?
Det vækker ubehagelige minder fra tiden hvor vi var mange som sad foran skærmen og deltog i alverdens tråde om alt muligt hifirelateret. Men til sidst blev det for sygt, der kom for mange båtnakker og kværulanter og ingen af dem kunne hverken stave eller formulere sig, så den hobby døde lige der. Jeg håber at du Poul, vil smide LydJørgen ud herfra, der kommer intet godt ud af den strøm af nedladende ondskab han flyder over med.

22. januar 2019 kl. 15.28  
Blogger Poul M sagde ...

Og kommentaren ovenfor er ikke min, men Levesens Der tilføjer:
På en sær måde, er det som LydJørgen skriver helt klart og logisk, men kun hvis man indtager hans umage position- i det han kalder en debat. Han fastslår noget - som en del af os andre har vidst i 30 år - at al elektronik og alle membraner, elektrolytter, modstande og ledninger, ja ALT har en egenlyd. Det kalder han materialelyd. Og så ind til selve kernen for LJs eksistens på nettet: (Citat):" Det interesser mig hvad dette er, samtidig med at det er ekstremt frustrerende, når man nu bare ønsker at lave en nøjagtig kopi af en analog begivenhed, såkaldt hi-fi, som grundlæggende er det modsatte af PA, der er dog en fællesmængde." Citat slut. Hvis man læser det meget tæt bliver det meningsløst, hvis man bakker lidt, kan man se, det bider sig selv i halen. Altså; LJ vil gerne høre en KORREKT GENGIVET AKUSTISK BEGIVENHED. Slut. Han leder og leder men kan ikke finde den, grundet ovennævnte problemer med materialelyd. Så lige der burde han opgive sit forehavende. Men nej, nu stiger galskaben op i det: nu vil han "interessere sig for" hvorfor "det sker", altså hvorfor farvningen sker. Og der er det så jeg står helt af; for det er jo lige konstateret! Om det så kaldes PA eller home Stereo så KAN der med voldsom statsgaranti aldrig nogensinde laves bare een eneste lyd på nogen måde, som ikke er en slags materialelyd. Da det er et faktum af enorme proportioner, bør man - hvis man er sund og rask - opgive at "interessere sig for hvorfor" - det er jo cirkulært indlysende! Så, ForvirringsJørgen, din mission er fuldendt, du har bare ikke fattet det selv. Godnat.

22. januar 2019 kl. 15.29  
Blogger Jørgen Nielsen sagde ...

Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

22. januar 2019 kl. 19.13  
Blogger Jørgen Nielsen sagde ...

Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

22. januar 2019 kl. 19.22  
Blogger Jørgen Nielsen sagde ...

Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

23. januar 2019 kl. 07.21  
Blogger Jørgen Nielsen sagde ...

Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

23. januar 2019 kl. 07.38  
Blogger Jørgen Nielsen sagde ...

Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

23. januar 2019 kl. 08.02  
Blogger Poul M sagde ...

Levesen fortsætter:

Well, ForvirringsJørgen, du har fundet ud af, at alt lyder af noget. Og det lyder af det samme, uanset hvor det sidder. Det er så nok ikke helt korrekt, men en bagatel nu. Det virkeligt vigtige for dig at indse er, at ikke alt kan måles.

Einstein sagde engang noget i stil med at ikke alt, som betyder noget kan måles, og meget af det som ikke betyder noget kan måles.

Så, sådan ligger landet, der er ikke mere at forstå. Ikke mere vrøvl at sende ud, selvom du sikkert hygger dig med at skrive ud på den sortblå nattehimmel.

Måske du bare vil ævle løs og undgå først og fremmest at nå til enighed med nogen?

23. januar 2019 kl. 09.19  
Blogger Poul M sagde ...

Nu skal det lige med, at denne "diskenspringer" faktisk ikke skrev det, som vores teknisk alvidende (Et TV er bare noget man laver cit.) og lommefilofofiske orakel Lydjørgen svarede på ovenfor.
Men måske vi skulle lokke (læs. kræve!) din Linkedin-profil eller navn og adresse, så vi kan se dine hidtidige tekniske bedrifter ved selvsyn?
Ellers tror jeg vi lukker og slukker for tosserierne her.

23. januar 2019 kl. 11.49  
Blogger Jens Elkjær sagde ...

Åh gud

23. januar 2019 kl. 13.35  
Blogger Jørgen Nielsen sagde ...

Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

25. januar 2019 kl. 10.01  
Blogger Poul M sagde ...

Uhada, sikke en smøre. Og mærkeligt, at det omtalte hififirma ikke holdt på sådan en superkapacitet, der ellers kunne føre kunsten afgørende videre?
Derudover aftvinger dine tosserier omkring audio som eneste område fuldstændigt undtaget for al elektronisk og test-teori (der vist ellers er meget anvendelige, hvis man forventer, at en F16 kan flyve) altså stadigvæk absolut ingen respekt.

25. januar 2019 kl. 10.20  
Blogger Jørgen Nielsen sagde ...

Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

25. januar 2019 kl. 11.13  
Blogger Jørgen Nielsen sagde ...

Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

25. januar 2019 kl. 11.15  
Blogger Jørgen Nielsen sagde ...

Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

25. januar 2019 kl. 11.33  
Blogger Poul M sagde ...

Tjah, ovenstående kræver da vist heller ingen kommentarer.
PS Du glemte bekvemt at afsløre navn og adresse og nu har vi vist givet dig muligheder nok. Det her er simpelthen for åndssvagt.
Ja, hvordan kunne noget fjols dog tro, at audio high end er sammenligneligt med eller kan reduceres til samme simple niveau som gælder al anden elektronik..
Og at din helt ikke-faguddannede Paul McGowan skulle være en helt almindelig skruppelløs sælger, som high end hifi er totalt overopfyldt af.

25. januar 2019 kl. 11.52  
Blogger Jørgen Nielsen sagde ...

Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

26. januar 2019 kl. 09.20  

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start