tirsdag den 18. september 2018

Efterårstræthed..

Nu er denne skribent ikke ligefrem lalleglad og ikke engang selv om denne muligvis  lidt arbitrære kategori udstrækkes endda rigtigt meget. Til gengæld plejer den ganske vist beskedne tilbageværende livsglæde på denne årstid dog at være ret stabil, og det er den til alt held osse lige nu. Ellers ville det da godt nok osse have været en alvorlig mavepumper i fruens fravær at sidde og glo hjernelamt på verdens muligvis dummeste hifi-forum, dét på nerds.dk.

Nu er og et forum naturligvis ikke i sig selv være dumt, det er udelukkende deltagerne, der definerer den ultimativt opnåelige grad af dumhed, men lige dér excellerer dette forum. Det er nu ikke fordi den menneskelige biodiversitet derovre er særskilt imponerende: Der er sjældent mere end en lille thalidomid-håndfuld deltagere i de endeløse enetaler derovre, der forlængst har erstatter egentlige debatter eller blot rudimentære erfaringsudvekslinger i denne engang så herlige hobby.

Alligevel bliver vi nødt til atter at nævne tidens fremmeste hifi-tågehorn, en vis "Lydjørgen", der i forhåbentligt uslåelige fantasifuldt-lyriske svadaer besynger den sande high end  hifis vidunderlige væsen. Der, hvor alle mekaniske og elektriske lydgengivere forsvinder og sand hifi-lykke opstår.
Nu troede denne skribent godt nok, at den slags lykkefølelse skyldtes MUSIKKEN, men jeg kan sagtens have taget fejl eller hvordan..? Det må jeg vel have gjort. Men læs gerne mandens magekløse ævl her http://nerds.dk/board/viewtopic.php?mode=reply&p=145515#145515 hvis denne fine eftersommerdag skulle synes overvældende skøn og alt for ubærligt smuk.

Heldigvis er de forskellige hififora aktivitetsmæssigt  ved helt at uddø, men alligevel finder denne skribent en sælsom og muligvis nærmest pervers fornøjelse ved at kikke med på deres sidste krampetrækninger . Hifi-forfaldet har som det farvestrålende efterårs-løvfald en særegen og uforlignelig skønhed og ting og mærkelige kælder-eksistenser og mystiske biller kommer frem, som man ikke anede eksistensen af. For når alt det livskraftige og kritiske og hyggeligt-medmenneskelige er skrællet bort og alle normale mennesker er gået hjem og i seng, så er der kun Kaj-erne og Lydjørgen-erne (OK, lige netop HAM findes der så muligvis/heldigvis blot en enkelt af!)  og et par enkelte andre tilbage. Fascinerende og SYGT, SYGT, SYGT!  Og endnu sygere at læse den slags, indrømmet, men har nu heller aldrig påstået, at jeg selv er helt rask.

Til sidst på denne travle dag, hvor eftermiddagen forlængst er belagt med heldigvis hyggelige sysler lidt billeder fra vores egentlige aktivitets-felt.Dagen byder på installationer af højttalere i et par store lokaler på en større lokal uddannelsinstitution, norle trådløse til en efterskole plus lidt ombygninger af nogle Countryman clipsmikrofoner til trådløs anvendelse. Det er altid en hyggelig gang pillearbejde at skulle installere modstandsnetværk i de afbildede minijackstik, men det kan jo heldigvis ske til ledsagelse at høj musik. HØJT!!! Denne skribent sidder trods alt kun et par meter foran de gamle JBL 5672-biosystemer med 10 gange 870 watt til rådighed for de elektroniske delefiltre.

Til sidst i dag skal vi videregive et tip, som ingen med næsten stats-garanti nogensinde får brug for. Med inspiration fra selveste Vitavox har denne skribent nemlig åbnet bagkammeret for det ellers frontladede horn i vores mange Vitavox Thunderbolts. Det giver jo principielt et lille dyk i amplituden i den dybeste bas, men da signalet fra den anden side af hornet er så meget kraftigere end  signalet i modfase fra åbningen i fronten, så går det nu sagtens.
Alligevel har denne uhyre opfindsomme skribent videreudviklet på ideen, idet der er stoppet en god stak sammenrullet 8 mm. tyk filtplade ind i bagkammeret. Og det har som alle hjemmegjorte forbedringer naturligvis udrettet mirakler.
Lige i det her tilfælde er hensigten nu ikke at absorbere dybbassen, for den slags skal der unægteligt meget, meget mere voldsomme midler til. Nej, det drejer sig blot om at dæmpe de højere frekvenser op til enhedens øvre grænse i systemet på 500 Hz. Og det er både fysisk muligt og ganske let hørbart.
Ja, det er faktisk næsyen blevet så godt, at jeg denne morgen næsten føler mig som lyriske Lydjørgen-jeg må vist ligge banke mig selv lidt i hovedet med et bræt!
Eller lægge mig lidt som Dina Hund..


22 kommentarer:

Blogger Keld Snejbjerg Nielsen sagde ...

Ja Poul! Jeg har også i mangel af bedre fulgt med i et par tråde på Nerds. Jeg husker en god tid uden Hififora hvor man kun snakkede hifi i en radioforretning eller sammen med nogle kammerater. Her var fokus mest på musikken, men man havde dannet sig en ide om hvordan det skulle lyde hjemme i stuen. Man belastede desuden også kun en lille kreds med sin uvidenhed. Nu er det blevet som alt andet i dag. Man får simpelthen for meget af alt, alt for lidt. Tænk hvis de til evig tid skrivende ikke lige kunne komme af med det hele, hele tiden. Måske de kunne lære begrænsningens kunst. Jeg tror ikke altid, at det er en dårlig ide at lukke folk lidt ned. Måske de kunne udvikle en fornemmelse af hvornår det er nok. Vores samfund er desværre bare så ødelagt, at alle skal have lov til at komme til orde hele tiden. Ellers brænder de jo bare inde med noget og det er meget farligere:). Nævnte nogen Mascha Vang o.lign.........

18. september 2018 kl. 17.02  
Blogger Poul M sagde ...

Uhyre enig og særdeles velformuleret! I gamle dage kunne man dårligt blive "herostratisk berømt" mere ind en enkelt gang, inden man blev skaffet af vejen. Altså forudsat at man ellers ikke havde andet at byde på. Men som du korrekt og ildevarslende påpeger, så ser verden anderledes ud nu, desværre osse for hifien..

18. september 2018 kl. 17.11  
Blogger Kaj Mogensen sagde ...

Alene det faktum, at det omsider er lykkes redaktøren af denne blog at opgradere informationsmængden med foto, viser hvor vigtig det er at blive set. Uanset om man hedder Poul eller Mascha. Alene kendskabet til Mascha viser hvor stor interessen er for at være med “hvor det sker”.
Man er ganske enkelt blevet for gammel, hvis man føler internettet er “for meget” og svundne årtiers sammenkomster i hi-fi butikker og ditto klubber rigeligt kunne udfylde tilværelsen. Nu har vi da heldigvis internettet som sikkerhedsventil. Både for de der elsker det og de der hader det. Nok til at bruge det til at fortælle hvor meget man hader det. Og indholdet.

19. september 2018 kl. 08.54  
Blogger Keld Snejbjerg Nielsen sagde ...

Begrænsningens kunst Kaj, begrænsningens kunst!

19. september 2018 kl. 10.41  
Blogger Kaj Mogensen sagde ...

Grænsen. Hvor ligger den? For hver gang mennesker er nået til det man troede var grænsen, viser det sig at den i mellemtiden har flyttet sig. Så meget at man for at bevare overskueligheden ihærdigt forsøger at fastholde det som var engang.

19. september 2018 kl. 12.13  
Blogger nils valla sagde ...

Al det mudderkast, skyldes helt sikkert, den store portion dårlig samvittighed, der må være i hifi-kredse.
Dårlig samvittighed over al den tid der bruges med hifi og ikke familie.
Dårlig samvittighed over alle de penge der gik til hifi og ikke ferie med HELE familien.
Vreden projiceres så ud på andre og lige så sindslidende hifi-freaks.
Det kunne være ikke-kabeltroende, der tænder af, ovenpå historien om freak brugte formue på kabel.
Omvendt, er kabeltroende nok bare ikke nået punktet for selverkendelsen.
Men i stedet for al det mudderkast, kunne vi, komme til en form af forståelse for, og anerkendelse af hinandens hifi-lidelse, der jo bestemt ikke er af mindre karakter end narko- og ludomani.
Vi kunne så støtte os til hinanden, yde hinanden terapi og i sidste ende spare pengene til grådige psykologer, som vi så kunne købe hifi for.

19. september 2018 kl. 14.36  
Blogger Thomas sagde ...

Hvis man har eller får dårlig samvittighed pga hifi, ville jeg promte finde en anden interesse.
Men hifi-fora er og bliver aldrig som snakken over disken og besøg i virkeligheden.
Alle kan sidde og fortælle hvor godt det de har er incl mig selv og så kan man bruge 28 indlæg på at diskutere forvrængning på 0,00002 % hvor det i virkeligheden ville være overstået ved at kigge den anden person i øjnene..... De øjne der kigger helt op i panden :-D
Sådanne øjne kan man nu også nemt få af nogle skriverier på diverse fora :-D

19. september 2018 kl. 15.04  
Blogger nils valla sagde ...

Thomas Christensen.
Hvis hifi er en sindslidelse,
er det ikke dig der har fundet den,
men den der har fundet dig.

19. september 2018 kl. 15.48  
Blogger nils valla sagde ...

ps Thomas.

Du skal heller ikke have dårlig samvittighed over debattere noget så uskyldigt som o,ooo2% forvrængning,
blot glæde dig over, der findes væsentlig større "tragedier" ude i folks hoveder.

19. september 2018 kl. 15.56  
Blogger Thomas sagde ...

Sindslidelse ? Har du det ikke så godt Nils Valla ?

19. september 2018 kl. 16.06  
Blogger nils valla sagde ...

Ha-ha, Jo min ven.
Mit indlæg var om "dillen"
mere end hifi i sig selv.

19. september 2018 kl. 17.32  
Blogger Michael Sørensen sagde ...

Fra sidste uges komplekser om den store negerp…., til denne uges omtale af den underfundige Lydjørgen, som udsættes for allerstedsnærværende, jantelovsramte og misforståede Kaj’s lumske Spin-indlæg. Og Gud hjælpe mig, om ikke DF’s nådesløse hævn over DR giver sig udslag i at bla. Jazz på DAB lukker. Hvilken deroute.
Jeg ved ikke rigtigt noget om jazz, men jeg kan ellers godt lide at side og drikke en bajer og stampe lidt i gulvet med min højre fod til ovenstående kanal.
Til sidst kan jeg gøre opmærksom på, at det er total Vintage og Highend at benytte langhåret fåreuld til dæmpning af højere frekvenser i baskabinetter.

20. september 2018 kl. 16.26  
Blogger nils valla sagde ...

Michael.
Men jeg har en fornemmelse for det med DR, ikke er overstået endnu.
DR selv, taler om indskrænke egen produktion, og i stedet købe udefra.
Gad hvide om produktionsselskaberne DR fremover vil købe fra, bliver oprettet og ejet af nuværende topmedarbejdere i DR?

20. september 2018 kl. 17.04  
Blogger Jakob Levesen sagde ...

Det er da godt nok helt vildt så åndssvagt det har udviklet sig. Altså de tråde der på Nerds. Eller rettere indviklet sig. Det har jo ikke en skid med hifi at gøre længere. Sillesen burde gøre alle en tjeneste og lukke lortet.

21. september 2018 kl. 16.41  
Blogger Thomas sagde ...

Sillesen har vist ikke rigtig noget med siden at gøre

21. september 2018 kl. 20.18  
Blogger Kaj Mogensen sagde ...

Go' ide, Jakob. Lad os lukke fora, ja hele Internettet og mødes i klubben omkring vores Linsley Hood og de hjemmebyggede hornhøjttalere. Der har aldrig været rigtig godt siden da ….

22. september 2018 kl. 10.22  
Blogger Poul M sagde ...

Måske du, Kaj, ikke skulle være den første til at gøre grin med nutidens fristelser. Du har trods alt vel nok leveret mellem en trediedel og halvdelen af alle indlæggene i den ovenfor omtalte vanvittige tråd på nerds med foreløbigt 392 indlæg. og med den omtalte thalidomidhåndfuld hovedaktører
Helt godt er det da tydeligvis ikke nu her i internetfristelsernes tid, ihvertfald ikke for alle.
At glo porno er helt sikkert osse både sundere og mere livsbekræftende end ævl om forskelle på hifi og highend hifi

23. september 2018 kl. 13.23  
Blogger Kaj Mogensen sagde ...

Nu du bringer internettets fristelser på banen. Er de forbundet med den seneste tids forsinkelser af den tidligere altid på klokkeslæt sikre mandags opdatering af denne blog?

25. september 2018 kl. 06.53  
Blogger Poul M sagde ...

Det er i de senere måneder overgået til at blive en tirsdags-blog og vil forblive det fremover

25. september 2018 kl. 08.14  
Blogger Jørgen Nielsen sagde ...

Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

28. oktober 2018 kl. 17.33  
Blogger Jørgen Nielsen sagde ...

Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

28. oktober 2018 kl. 17.42  
Blogger Jørgen Nielsen sagde ...

Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

30. oktober 2018 kl. 08.14  

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start