tirsdag den 1. maj 2018

Uelastisk efterspørgsel

Vi beklager forsinkelsen på denne plads, der skyldes rutinemæssigt lægeligt eftersyn af denne efterhånden stærkt aldrende skribents skrog. Der var dog heldigvis ingen decideret livstruende tilstande udover dem, der uundgåeligt forefindes efter det meste af et langt og godt levet liv i kærlighed og rimelig hyggelig arbejdsomhed.

Nå, men nu er fruen passende parkeret i det vendsysselske for nogle dage med sin seneste nyerhvervelse, en lettere antik International Harvester-traktor. Eller rettere sagt, den ER antik efter gældende automobilære regler, den er blot ikke nær så antik som alle mulige andre gamle traktorer, anført af de langt mere talrige og ældre Massey-Ferguson-er og Volvo Krabater og Bukh-er o.m.a. Derudover kører den fremragende fint og fungerede som gyvel-optrækker i den forløbne weekend til alles absolutte tilfredshed. Med mulig undtagelse af gyvlerne selvfølgelig. Der nu ellers kæmpede både bravt og længe men ultimativt forgæves mod dette engelske kraftværk fra Doncaster.

I vores hjemlige frue-frie isolation er vi nu kommet til at installere permanent kabelføring i vores Vitavox-stue for at undgå, at folk og hunde-fæ falder i alle kablerne, der hidtil har ligget som ildevarslende mambaer sammenkrøllede til hug. Den trussel er nu elimineret og det giver jo mulighed for at lege med et andet nyligt tosseri, nemlig nye spændende coaksiale Mogami-højttalerkabel 2477, som der lige ligger en rulle af. Om vi kan høre forskel? Givetvis, det er jo trods alt kun en god uge siden, de gamle prøve-højttalerkabler til en femmer pr. meter på 10 snoede metre blev fjernet. Så ja, der kommer vel forventeligt lyd der, hvor der ingen lyd var før, men om denne så er bedre er en helt anden sag. 

Nå, men men man kan heldigvis overvinde alle forhindringer ved ren og skær tro, så denne uskyldige barnetro på alt selvgjorts velgørende virkning på den lydmæssige oplevelse vil vi mønstre i fornødent omfang. Og så skal det såmænd nok opleves som en ganske kolossal forbedring fra det allerede ganske fremragende gode.

Der er i det hel taget noget smukt over den rene naive tro. Tag nu for eksempel den fyr, som vi omtalte poå denne plads i sidste uge. Ja, man har vel allerede gættet, at han for Gud ved hvilken gang har gen-indrykket sin annonce for de tydeligvis uhyre uønskede AVI-højttalere. Som ganske vist ifølge annoncen er lavet i et begrænset antal, der dog tydeligvis langt overstiger den tilsvarende uhyre langt mere begrænsede interesse for dem. 

Alligevel fremturen manden med sin "fast pris-politik", og selv om det måske kan forekomme dumt, så er det måske klogt nok. For måske, bare MÅSKE, så er der alligevel en enkelt vildfaren tosse derude, der i febervildelse eller akut i sin tidlige hjerneblødningsfase  kommer til at købe dem. Ikke at sandsynligheden er stor efter mange års tæppe-bombardement af hele verden med annoncen. For den slags ryger direkte på søgemaskinen hifishark og kan dermed ses overalt i verden af det, der derude vist hedder "audiophools"

Han sidder noget fast, fyren her: Firmaet bag AVI-højttalerne har i massevis af år totalt fucket enhver anstændig markedsføring, og det svider naturligvis nu. Det må være et eksempel på det, der kaldes en totalt "uelastisk efterspørgsel" Og desværre for manden her så samtidigt en totalt beviselig "non-efterspørgsel", og den slags er jo svær at prissætte sig ud af. 
Personligt tror jeg ikke, at en halvering eller en kvartering af prisen vil give andet end samme rungende tomme resultat. 
Og det er måske i virkeligheden meget godt og ihvertfald velfortjent for et produkt fra den forgangne "fabrik"/ et skur i en mølle AVI med Ashley James i spidsen for en markedsføring så afskyelig, at ingen andre har været blot i nærheden.
Desværre eller måske snarere heldigvis er det gamle spyt/røvslikkende AVI-forum forlængst forsvundet fra nettet. Det hed hddaudio og var det måske allerførste eksempel på bevidst falsk information i branchen. Ikke bare nu og da som i enhver markedsføring, HELE TIDEN, løgn og opspind fra ende til anden. Simpelthen en syndflod af løgn og latin dag efter dag, år efter år.
Nå, men det er slut nu og har tydeligvis hævnet sig og godt for det da!

Nå, men ellers er dagen udover almindeligt forefaldende arbejde delvist helliget den hellige modtagelse af nye autentiske Vitavox-klistermærker, der er nøjagtige reproduktioner af de oprindelige (tak, Jakob!) Det er vist godt, at konen er væk i dag når nu denne ellers ret fredsommelige skribent skal til at befamle bunken-af klistermærker altså. Nogen jalousi ville være forventeligt men sådan er det vist bare at være rigtig entusiast..
5 kommentarer:

Blogger Svenne sagde ...

Venter i åndløs spænding....

1. maj 2018 kl. 09.36  
Blogger Jan K. Legind sagde ...

Hov, se engang! En legende overtager en legende.
https://sme.co.uk/2018/05/01/sme-limited-acquires-the-garrard-audio-brand/

2. maj 2018 kl. 10.24  
Blogger Poul M sagde ...

Ja. lidt sjovt. Men nu er det så ejeren af SME, en eller anden inder-fyr, der overtager Garrard. Og den hidtidige ejer af mærket Garrard som pladespiller-produkt, Terry O`Sullivan er både for gammel og for mærkelig til at have fået mere end håndører for det. Han var allerede meget mærkelig for 20 år siden, hvor jeg handlede lidt med ham...

2. maj 2018 kl. 12.36  
Blogger Jan K. Legind sagde ...

Måske skulle man få købt den SME pladespiller, inden de får fiflet alt for meget med arvesølvet.

3. maj 2018 kl. 11.04  
Blogger Poul M sagde ...

Kan bestemt anbefales. Formidlede med stor glæde et SME 20 med V-arm i forløbne måned..

3. maj 2018 kl. 11.18  

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start